|

De top 10 van de beste boeken met spookverhalen 2024

Hoewel veel mensen het vaak wel een beetje spannend vinden de spookverhalen, zijn ze wel erg geliefd. Voor sommige mensen kan het niet eng en spannend genoeg worden, als dit ook voor jouw geldt ben je terecht gekomen op de juiste pagina.

De boeken die je vind op deze pagina zijn de leukste spookverhalen van dit moment. De boeken met de spookverhalen worden uitgebreid beschreven en de link van Bol.com geeft extra informatie over het spookboek. Via de link kun je het boek met spookverhalen eenvoudig bestellen.

BoekenBoeken

Surinaamse Spookverhalen 1 – Yorka Tori

Als er al iets bestaat als EEN Surinaamse cultuur, dan maakt de Yorka Tori daar zeker deel van uit, omdat elke bevolkingsgroep in Suriname gefascineerd is door vertellingen over het bovennatuurlijke. Ramdhani schreef in 1996 het boek Yorka Tori, Surinaamse Spookverhalen.

Het boek werd ongekend populair en inmiddels is zelfs deel vijf verschenen uit deze reeks. En steeds weer op verzoek van fans. Deze derde, herziene druk heeft het levenslicht gezien dankzij dezelfde fans, die smeekten om een herdruk. Op zijn eigen, meesterlijke wijze, doch met eenvoudig en niet elitair taalgebruik, weet Ramdhani ook de niet ingewijde lezer vanaf de eerste tot de laatste pagina te boeien met zijn spannende, griezelige verhalen over het Surinaamse Bovennatuurlijke.

Het biedt een boeiende blik op een minder bekend aspect van Suriname: juist omdat Ramdhani zijn oor te luisteren legde bij de gewone Surinaamse man en vrouw, is dit boek een leerzaam document voor een ieder die oprecht geïnteresseerd is in de Surinaamse bevolking. Maar bovenal zijn deze verhalen griezelig en spannend en ze laten je achter met een beklemmend gevoel!


Een doosje vol spookverhalen

Memphis Belle Een doosje vol spookverhalen puzzelbox Met dit originele spel kun je je eigen verhalen maken! In dit doosje vind je twintig puzzelstukken, aan beide zijden bedrukt, die je op alle mogelijke manieren door elkaar kan schudden en combineren, zodat er nieuwe verhalen ontstaan


Letter en geest

Felix Mandaat loopt tegen de dertig en heeft nog nooit een baan gehad. In een poging onder de mensen te komen vindt hij werk in de bibliotheek van een schilderachtig universiteitsstadje. Daar leert hij de herhaling van een geregeld leven aan den lijve kennen – tot hij door een collega verleid dreigt te worden en weg wil vluchten, maar opgesloten komt te zitten en ontdekt dat er in het magazijn van de bibliotheek een spook rondwaart.


Griezelbus 1 – De griezelbus 1

Eerste deel uit de beroemde Griezelbus-reeks van Paul van Loon over de mysterieuze griezelverhalenschrijver P. Onnoval en zijn griezelbus.

‘WELKOM IN DE GRIEZELBUS!
DIT WORDT EEN RIT DIE JULLIE NOOIT ZULLEN VERGETEN!’

Stel je voor, je gaat op schoolreisje. Maar de bus die voor de school stopt, is geen gewone bus. Hij is beschilderd met afbeeldingen van spoken, skeletten en andere vreemde figuren. Op de zijkant staat met grote letters: De Griezelbus. Binnen in de bus is het donker. Als de bus gaat rijden, vertelt schrijver Onnoval griezelverhalen. Eén van de passagiers heeft een akelig geheim… Durf jij in te stappen?


De geest van Gruhuken

Wat is het? Wat wil het? Waarom is het zo boos?
Januari 1937. Oorlogswolken verzamelen zich boven Engeland. Jack Miller, achtentwintig jaar oud, is wanhopig op zoek naar een beter leven.

De kans om als radiotelegrafist deel te nemen aan een Noordpoolexpeditie grijpt hij dan ook met beide handen aan. Vijf enthousiaste mannen en acht husky-sledehonden zeilen over de Barentszee in het licht van de middernachtzon richting Spitsbergen. Tenslotte bereiken ze de afgelegen, onbewoonde baai waar ze het komende jaar hun kamp zullen opslaan. Gruhuken. De poolzomer is genadeloos kort. In de ondoordringbare duisternis voelt Jack een steeds grotere onrust.

Een voor een worden zijn metgezellen gedwongen te vertrekken. Moet Jack met hen meegaan of zal hij alleen achterblijven met zijn hond Isaak om de expeditie te redden? De zee gaat bevriezen waardoor ontsnappen onmogelijk wordt. En Gruhuken blijkt niét onbewoond


Het huis zonder einde

Dit horrorverhaal kan je je nachtrust kosten…

‘Wat kijk je bang,’ zegt het meisje. ‘Je ziet eruit alsof je een geest ziet.’
Voor de derde keer vraag ik het en nu zonder te stotteren.
‘Wie ben jij?’
Ik kijk in haar donkere, lege oogkassen. Ze houdt haar hoofd schuin en schenkt me een lieve glimlach.
‘Je weet wie ik ben,’ zegt het meisje. Haar stem is slepend, alsof de woorden aan elkaar plakken.
‘Je hebt me drie keer opgeroepen.’

Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

Van de auteur van De eliminatie, De executie en Clownsnacht:

‘Dat Bakhuis een fan is van Stephen King is goed te merken aan haar verhalen, waarin ze de spanning tot het randje weet op te voeren.’ Pjotr van Lenteren


Spookverhalen uit het slot van Laarne

In dit boekje staan vijf huiververhalen uit het slot van Laarne. Dat ze echt gebeurd zijn is bijna zeker. Er doen zich trouwens nog altijd akelige dingen voor. Vaak zijn er deuren die dichtslaan en parketvloeren die kraken. Soms is er plots een tocht in een plaats, alsof er iets of iemand passeert. Dan zijn er ook nog de honderden vleermuizen die in het kasteel wonen en er ’s nachts vrij rondvliegen


Voorbij het zwart

Alison Hart, medium van beroep, toert met haar listige assistente Colette door de troosteloze slaapstadjes rond Londen. Samen vormen ze een onwaarschijnlijk duo: de een is een verlegen, nuchtere, maar sluwe bonenstaak, de ander een charismatische, corpulente helderziende wier verbinding met de spirituele wereld haar kwelt.

Ze geeft boodschappen door van geliefde doden. Maar achter haar mollige, geruststellende verschijning gaat een wanhopige vrouw schuil, want ze kent de verschrikkingen die het volgende leven inhoudt, maar moet die verbergen voor haar klanten. Tegelijkertijd wordt ze geplaagd door kwelgeesten uit haar eigen verleden, die haar lichaam en huis infiltreren en steeds sterker en gemener worden naarmate ze zich meer verzet…

Met Voorbij het zwart schreef ze een meesterwerk vol macabere humor en nog macaberder geheimen. Hilary Mantel op haar best – tragikomisch, onorthodox, en spannend om te lezen.


Spookverhalen

Stap in en houd je vast voor de engste tocht van je leven! Reis door deze huiveringwekkende verzameling en je zult onderweg geesten en spoken, vampiers en heksen, mummies en monsters en massa’s andere enge griezels tegenkomen!
Met spannende verhalen en rijmpjes om van te rillen is dit gruwelijk griezelige boek geweldig als de avond zich aandient…


Nagelaten vertellingen

Spookverhalen, vooral vertellingen met koentil anak, een vrouwelijke geest met een gat in de rug, in de hoofdrol, werden door ouders of kindermeisjes verteld om kinderen zo dicht mogelijk bij huis te houden. Ze zaten overal, de geesten en spoken: op duistere plekken, tussen de struiken, in bomen, langs rivieren, bij de waterput.

De kinderen werden zo bang gemaakt, dat ze op bepaalde plaatsen niet durfden te komen. In elk geval niet ’s avonds of tijdens de schemering.

Jacquline Bokkenpoot, een Nederlandse verpleegkundige in Nieuw-Guinea, bij wie beide benen voor vermeende spionnage door de Jappen geamputeerd werden. Twee bokkenpoten kreeg ze ervoor in de plaats getransplanteerd. Nadat ze aan infecties overleden was, spookte ze rond bij een kerkhof in de buurt van een diep ravijn en viel automobilisten en motorrijders lastig, die ze de afgrond en de dood indreef.

De wijnvlek, een bekend broodjeaap-verhaal, dat vertelt over een jonge vrouw die in een dancing in Bandoeng wijn over haar jurk krijgt. Als de soldaat met wie ze de avond doorgebracht heeft, haar thuis brengt, wil ze bij een kerkhof afgezet worden.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten