| |

De top 6 van de beste eetdagboeken voor 2024

Een eetdagboek wordt ook wel een voedingsdagboek genoemd. Het is een dagboek waarin je bijhoudt wat je eet en drinkt, met als doel om meer inzicht te krijgen in je eetpatroon. Veel mensen gebruiken een eetdagboek wanneer ze af willen vallen, aan willen komen of precies willen weten wat ze eten en drinken.

Een eetdagboek is meer dan alleen een schrift waarin je schrijft wat je eet, het geeft ook tips en meer informatie. Welke informatie het eetdagboek geeft is per dagboek verschillend. Om je te helpen dat je kiest voor een goed eetdagboek heb ik de 6 beste eetdagboeken voor je op een rij gezet.

De eetdagboeken in de top 6 worden uitgebreid beschreven, naast de dagboek omschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft je meer informatie over het dagboek, maar geeft ook de waardering en de recensies van de gebruikers weer. Via de link kun je het eetdagboek eenvoudig bestellen (kopen).

Autumn 2- 728 x 90

Eetdagboek

Je hebt besloten om gezonder te gaan leven en iets aan je gewicht te doen. Gebruik dit handige invulboek om precies bij te houden wat je wanneer eet, hoeveel je beweegt en of je voldoende water drinkt. Op die manier krijg je een realistisch beeld van je levensstijl en kun je waar nodig bijsturen. Bovendien kun je elke week doelstellingen formuleren en een weekplanning maken om je te helpen de focus te behouden en je doel te bereiken.


Fitly – Eetdagboek – Food Planner

Je weet dat voeding erg belangrijk voor je is maar je vindt het lastig om hier grip op te krijgen. Gebruik nu dit eetdagboek om je hierbij te helpen. Streven naar je doelen en het verbeteren van je voedingspatronen zal een stuk makkelijker worden met behulp van deze food planner!


Zoedt – afvaldagboekje – leefstijl

Mijn nieuwe leefstijl boekje

Wil jij jouw leefstijl veranderen? Gezonder eten, meer bewegen, minder vlees eten, meer ontspannen etc. Dan is dit boekje een handig hulpmiddel.

In het boekje is ruimte om jouw levensstijl te beschrijven, hoe het nu is en hoe je het graag zou willen. Ook kun je concrete doelen uitwerken. Daarnaast noteer je een aantal gegevens zoals je gewicht, omtrekken en vetpercentage. Vervolgens noteer je elke dag je voeding, beweging, groente/fruit en water.

Na elke week is er een evaluatie hoe het ging, hoe het gaat met je doelen, wat aandachtspunten zijn en kun je je gewicht etc. invullen. Achterin het boekje is ruimte om je prestaties bij te houden, zoals voor- en nafoto’s en grafieken voor bijvoorbeeld je gewichtsverlies, buikomtrek.


Wat eet ik morgen?

Er zijn heel veel mensen die kampen met overgewicht of vinden zich gewoon een paar kilo te zwaar. Ze gaan regelmatig op dieet en vaak ontbreekt het aan doorzettingsvermogen.
PLAN JE MAALTIJDEN is een veel geroepen kreet in dieetwereld.

Met deze planner/agenda/dagboek is dit nu mogelijk! En dat 20 weken lang!
Plan nu dagelijks je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes in de Wat eet ik morgen? planner. Tevens de mogelijkheid om de voedingswaarden per gerecht te noteren.

Daarnaast is er veel ruimte om bijvoorbeeld je favoriete recepten op te schrijven en elke week je gewicht, omvang en sporten bij te houden.

Ben je niet op dieet dan is de Wat eet ik morgen? planner superhandig om gewoon je maaltijden te plannen. Je zult het gemak ervan merken en niet onbelangrijk, het scheelt vaak ook nog in je portemonnee.


Mijn eetdagboek

In mijn eetdagboek kan je op een veelzijdige manier jouw eetpatroon in kaart brengen. Of je nou wilt afvallen, gezond wilt eten, spiermassa wilt opbouwen of wat dan ook, het kan allemaal in deze handige voedingsdagboek.

In deze food journal houd je heel handig op dag basis bij: jouw ontbijt, lunch, avondeten en snacks. Daarnaast kan je voor al deze eetmomenten ook de calorieën en tijd bijhouden. Ook ideaal dus als je aan intermittent fasting doet! Daarnaast kan je ook jouw water inname, goals / notities en jouw mood bijhouden. En dit voor een half jaar lang. Naast jouw dagelijkse eetpatroon wordt ook aandacht besteed aan jouw goals.

Er zijn 7 verschillende momenten wanneer dit plaatsvindt. Op deze pagina’s van deze voedingsdagboek moet je jouw gegevens, jouw doelen en motivatie noteren. Zo blijf je bewust bezig moet jouw doelen en kan je jouw focus behouden.


Voedingsdagboek – Bonnie Marcus

Noteer wat je hebt gegeten, geniet van lekkere recepten en krijg gezondheidstips.


Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten