|

De top 7 van de beste motivatie boeken voor 2023

Motivatie is de drijvende kracht die je in staat stelt om door te gaan met de activiteiten. Motivatie speelt een essentiële rol in verschillende aspecten van het leven, waaronder onderwijs, werk en persoonlijke groei. Er zijn verschillende factoren die de motivatie beïnvloeden, zowel interne als externe factoren. Interne factoren omvatten persoonlijke kenmerken, ervaringen en overtuigingen. Externe factoren zijn beloningen, straffen en de omgeving.

Meer over motivatie en hoe jij je zelf en andere moet motiveren lees je in de boeken op deze pagina. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving vind je hier ook een link van Bol.com. De link van Bol.com geeft meer informatie over het boek en via de link kun jij het boek eenvoudig bestellen.

BoekenBoeken

De kracht van motivatie

De kracht van motivatie’ is een praktisch en informatief boek voor iedereen die meer plezier wil in zijn werk en zijn loopbaan zelf wil sturen.

Als je weet wat jou motiveert, ben je in staat om goede keuzes voor je loopbaan te maken. Dan vind je makkelijker werk dat bij je past. Je zult productiever zijn en meer voldoening putten uit wat je onderneemt.

In ‘De kracht van motivatie’ maak je kennis met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®). De basisgedachte is dat ieder mens over een uniek Motivatiepatroon beschikt. Dat bestaat uit wat iemand innerlijk drijft, uit vaardigheden die hij gemotiveerd gebruikt, zijn favoriete onderwerpen en de voor hem motiverende omstandigheden. Juist het combineren van deze verschillende elementen maakt de methode zo waardevol. En je wordt als lezer uitgedaagd om je eigen Motivatiepatroon in kaart te brengen.

Deze herziene uitgave bevat extra informatie voor scholieren en studenten. Daarnaast zijn enkele schema’s en oefeningen vereenvoudigd. ‘De kracht van motivatie’ is hiermee een praktisch en informatief boek voor iedereen die meer plezier wil in zijn werk en zijn loopbaan zelf wil sturen. Een krachtig instrument voor managers, professionals, werknemers, studenten en loopbaancoaches.


Vier wegen naar motivatie

“Ze doen helemaal niks” “Het zit er wel in, maar het komt er niet uit” Herken je dit? Wil je weten hoe je jouw leerlingen meer kunt motiveren? Als je leerlingen niet gemotiveerd zijn is het hard werken voor de leraar. Je hebt het gevoel dat je voortdurend loopt te trekken terwijl de leerlingen lekker meeliften. Dat is zonde van jouw energie en jammer voor de leerlingen. Wat kun je doen?

Dit werkboek begint met een overzicht van wat werkt om mensen te motiveren en hoe je dat motiveren in de klas voor elkaar zou kunnen krijgen. Vanuit daar kijk je in de vervolghoofdstukken door middel van oefeningen ten eerste naar wat er al gebeurt in jouw les, ten tweede naar wat je wilt gaan doen en ten derde naar welke stappen je dan kunt gaan zetten.

In dit boek krijg je geen kant-en-klare recepten, wel heel veel oefeningen, suggesties en voorbeelden om zelf te kunnen bepalen wat voor jou werkt om jouw leerlingen te motiveren. Vier wegen naar motivatie is in principe bruikbaar voor iedereen, maar geschreven vanuit het perspectief van leerkrachten, docenten en anderen in het onderwijs.

Dirk van der Wulp was 40 jaar docent biologie en mentor en zo’n 30 jaar schoolcounselor en trainer oplossingsgericht werken. Sandra Elzinga is docent biologie en werkt als coach, trainer en mediator in het onderwijs. Samen hebben zij de training ’Motiveren is te leren, vier wegen op weg naar motivatie’ opgezet.

Dit werkboek is gebaseerd op de uitleg en de oefeningen die ook in de training gebruikt worden. Jarenlange ervaring heeft geleerd wat werkt en wat niet.


Dag tot Dag Motivatie

Als je elke dag begint met een positief gevoel en mindset, zul je tijdens jouw dag meer energie en plezier beleven (aldus Ramon de Vries) Dag tot Dag Motivatie geeft je elke dag een handvat om dit energieke en positieve gevoel te bereiken. Door de verschillende motivaties en opdrachten zul je stap voor stap jezelf beter gaan begrijpen en accepteren. Uiteindelijk zul je ook een effectievere en minder stressvolle dag krijgen en een beter gevoel over jezelf en je omgeving ervaren.

Dit boek zal de lezer niet meer dan 1 hele leesminuut per dag kosten, waardoor dit boek ook zeer geschikt is voor mensen die moeite hebben met het lezen van boeken en teksten. De 31 praktische en vooral haalbare tips, tricks, opdrachten en motivaties zullen je helpen die positieve mindset te bereiken. Ga dan ook praktisch aan de slag met dit boek. Werkt een opdracht of motivatie bijvoorbeeld erg goed bij jou, gebruik deze dan vaker in de week of maand. Is het boek uit? Begin dan gewoon opnieuw, het kost je immers maar een minuut per dag.


Motivatie

Er gaat geen dag voorbij zonder dat je jezelf, een collega, een vriend of een kind ergens voor probeert te motiveren. Maar zijn we er ook goed in? Wie zich erin verdiept komt er al snel achter dat de kunst van het motiveren lastiger is dan je denkt. Gelukkig hebben we Dan Ariely (misschien wel de leukste gedragswetenschapper ter wereld).

Op basis van wetenschappelijk onderzoek, meeslepende anekdotes en een ontroerend kijkje in zijn persoonlijke leven laat hij zien hoe intrinsieke en externe motivatie werkt. Verwacht antwoord op vragen als: Wat maakt gelukkig? Waarom zijn zoveel mensen bereid om het leeuwendeel van hun leven op een kantoor door te brengen? Werken bonussen eigenlijk? Wat zorgt voor lol in je baan? En wat hebben rechtvaardigheid en motivatie met elkaar te maken?

Maar verwacht vooral een verhelderend boek dat laat zien hoe je je leven elke dag nét een tikkie beter kunt maken.


Vind motivatie in jezelf

“Er was eens…”, zo begint het verhaal over vier eenden die in een vijver in een schitterend park wonen. Ze hebben het er fijn en zijn gelukkig, totdat er iets gebeurt dat hun leven op zijn kop zet. Hoe moeten ze nu verder?

In de vorm van een modern sprookje, schrijft Peter Koijen hoe je de betekenis van veranderingen kunt veranderen. Het verhaal met de eenden is een metafoor om veranderingen om te zetten in persoonlijke ontwikkeling, om de lezer te motiveren en een spiegel voor te houden voor veranderingen in hemzelf.

Peter Koijen is motivatiecoach en geeft vorm aan veranderingen in grote organisaties vanuit zijn bedrijf in2motivation.


Motivatie en het puberbrein

Met ‘Motivatie en het puberbrein’ krijg je jongeren gemotiveerd. Meer inzicht in het puberbrein voor ouders, docenten en professionals. Bekend van de bestseller ‘Puberbrein binnenstebuiten’.

Inclusief extra hoofdstuk over veerkracht en mentale weerbaarheid bij jongeren.

‘Motivatie en het puberbrein’ van jongerencommunicatie-experts Huub Nelis en Yvonne van Sark is een overzichtelijk en goed onderbouwd boek over wat er in het hoofd van pubers omgaat en hoe je ze gemotiveerd krijgt iets te willen bereiken.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren het mentaal steeds zwaarder hebben. De voornaamste prikkel voor hun motivatie, het gevoel ergens naar op weg te zijn, is de laatste jaren steeds meer afgenomen. Daarnaast zijn pubers ook nog eens heel verschillend, en dus is de vraag wat iemand motiveert heel persoonlijk. Hoe kun je dan van buitenaf – bijvoorbeeld als ouder, docent of leidinggevende – de motivatie van jongeren stimuleren?

Yvonne van Sark en Huub Nelis laten bondig zien wat er bekend is over de invloed van o.a. opvoeding op motivatie vanuit de wetenschap en wat experts erover zeggen. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe het puberbrein werkt en wat er nodig is om natuurlijke nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Nelis en Van Sark geven deze inzichten vervolgens ook een praktische invulling: hoe praat je met je kind? Hoe ga je om met belonen? Hoe creëer je gunstige omstandigheden voor gedrevenheid?

* Deze herziene editie van ‘Motivatie binnenstebuiten’ heeft nu nog meer aandacht voor het puberbrein.


Motivatie

Waardoor worden mensen gemotiveerd? Waar komen onze drijfveren vandaan? Vragen die niet alleen gesteld worden door psychologen en motivatietheoretici, maar door ieder die in z’n werkkring te maken krijgt met beïnvloeding van het gedrag van mensen. Dat kan zijn in marketing en communicatie, maar ook in humanresourcesmanagement.

Motivatie benadert de menselijke basisbehoeften vanuit een evolutionair perspectief. Het boek bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen in het denken over motivatie, en geeft een beschrijving van onze basisbehoeften en van de daaruit voortvloeiende waarden. Het gaat in op de vraag in hoeverre ons gedrag het resultaat is van onze biologische aanleg dan wel van leerprocessen en op de vraag in welke mate we ‘vrij’ zijn bij de keuzen die we maken.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *