|

De top 6 van de beste boeken over surfen / windsurfen 2024

Surfen wint al jaren aan populariteit. Maar als je naar de boeken kijkt die er zijn uitgebracht, vind je voornamelijk Engelstalig boeken over surfen en windsurfen. Voor deze blog ben ik opzoek gegaan naar de 6 beste Nederlandstalige boeken over surfen.

Ben je opzoek naar Engelstalig boeken over surfen bekijk deze dan hier!

De 8 boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Ook is er een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd voor extra informatie. De link geeft o.a. de waardering en recensies van de lezers weer. Via de link zijn de boeken ook eenvoudig te bestellen.


Surf’s up

Wie eenmaal met surfen begint, is verslaafd voor het leven. De adrenaline, de vrijheid, het één zijn met de natuur: surfen is een combinatie van actief bezig zijn en totale ontspanning. Jong, oud, man of vrouw: surfen is voor iedereen.

Naast veel oefenen zijn kennis van techniek, materiaal, veiligheid en gedragsregels onontbeerlijk.
Surf’s Up biedt alle informatie en inspiratie in heldere taal, geïllustreerd met prachtige foto’s.


Mythische surfplekken in de wereld

Met Mythische surfplekken in de wereld levert Lonely Planet inspiratie voor het groeiende surferspubliek.

50 ongelofelijke surfreizen in 34 landen, van Australië tot Zuid-Afrika, en 150 suggesties die hoge golven garanderen.

Van toegankelijke surftrips in Frankrijk en Californië, via beroemde en gevaarlijke golven in Hawaï en Indonesië naar waanzinnige verhalen uit Tasmanië en Tahiti.

Alle surfplekken hebben n ding gemeen: ze garanderen een mythisch avontuur.


Windsurfen. Van beginner tot vergevorderde

ZiN is een nieuwe surfinstructiemethodiek. Bij ZiN draait alles om inzicht en begrip. Je leert sneller en beter windsurfen, omdat je leert begrijpen wat je aan het doen bent op het water. De ZiN methode begint bij datgene wat je al beheerst en gaat verder met wat jij wilt leren.

Daardoor wordt leren windsurfen op een allround plank of een funboard nog veel leuker. Met ZiN leer je zelfstandig en op een veilige manier windsurfen. Veel plezier op het water!


Extreem Surfen

Extreem surfen gaat over het extreemste surfgedrag, kijkt welke golf de zwaarste en snelste is, trekt de Amazone op om de angstwekkende pororoca te onthullen en reist naar Engeland voor een rit die meer dan een uur kan duren en waar de grootste gevaren schapen, bomen en oude koelkasten zijn.

Het bevat ook de gigantische breaks van de surfwereld: Jaws, Dungeons, Cyclops, Shipstern’s Bluff en Cortes Bank, en onthult de meest gevreesde golven van Noord-Californië tot Tahiti.


Primitieve dagen

Winnaar Pulitzer Prize 2016 voor beste (auto)biografie De jonge boekenwurm William groeit op in Hawaï, waar hij terechtkomt op een moeilijke school in een achterstandswijk van Honolulu. Wanneer de sociale onrust in de jaren zestig aanzwelt, krijgt William het als onderdeel van de blanke minderheid zwaar te verduren.

Dit verandert wanneer hij in aanraking komt met de voor hem nog onbekende wereld van het surfen. In het water wint William het respect van de Hawaïaanse jeugd, waarmee hij zijn eerste ervaringen opdoet in de angstaanjagend hoge golven van de zee.

Op scherpzinnige, onnavolgbare wijze beschrijft Finnegan zijn levenslange obsessie met de zee, die hem ertoe aanzet de golven te achtervolgen over de hele wereld: van zijn jeugd in Hawaï, tot zijn omzwervingen langs de Stille Oceaan, Australië, Fiji en Madeira. Primitieve dagen is het overdonderende verslag van zijn avonturen op het water, maar bovenal van liefde, humor en kameraadschap.

William Finnegan (1952) schrijft voor The New Yorker en wordt geroemd om zijn journalistieke oeuvre als internationaal verslaggever over armoede, racisme en politiek. Daarnaast is Finnegan bekend om zijn literaire werk over surfen.


Surf & stay

urf & Stay is gemaakt voor surfers en sea lovers die verder kijken dan golven lang zijn. Voor liefhebbers van versgedraaide koffiekoeken, boetiekhotels met zeezicht of camperspots met golven in de achtertuin.

Duik in de zeven regio’s van dit boek – Cornwall, West-Vlaanderen, Zuid-Bretagne, Frans-Baskenland, Cantabrië, Tenerife en Alentejo – en ontdek een uitgestippelde route voor je zoutgekleurde vakantie. Where to surf, eat, sleep and eat.Dit boek gidst ook niet-surfers. Surf & Stay is gevuld met salt & wonder; 256 pagina’s coastal culture.

Veerle Helsen (40) is reis- en architectuurjournalist en verzamelde vier passies – surf, fotografie, food en design – in één boek. Voor de eerste Surf & Stay – ondertussen uitverkocht – nam ze in 2018 een sabbatical en reisde solo in een camper langs de surfkusten van Spanje en Portugal. Na haar sabbatical nam ze ontslag en vandaag schrijft ze freelance voor Belgische media en outdoormerken.

Deze editie van Surf & Stay is haar tweede boek. Ze surft vandaag de wereld rond en laat haar agenda bepalen door de forecast.


Vergelijkbare berichten