|

De top 10 van de beste boeken over golf (golfsport) 2023

Golf is misschien niet een sport voor iedereen en heeft ook een bepaald imago. Toch zijn er wel heel veel golfboeken die erg inspirerend zijn, ook voor de niet golfers. De golfboeken die je vind in deze top 6 zijn heel divers.

Je vind hier boeken die jouw techniek en en vaardigheden kunnen verbeteren, maar ook biografieën van golfers en de mooiste verhalen.

De boeken worden uitgebreid beschreven, om je een goed beeld te geven heb ik er een foto en een link van Bol.com aan toegevoegd. De link geef onder andere de waardering van de lezers aan. Als je op de link klikt vind je naast informatie over het boek en auteur ook de recensie van de lezers. Uiteraard kun je ook eenvoudig het boek bestellen via deze link.

Golreis Golftime

Beginnen met golf

Beginnen met golf – Van kennismaken naar handicap 36

Beginnen met golf maakt je wegwijs in de grondbeginselen van golf en geeft je oefeningen om je speelvaardigheden
onder de knie te krijgen. Iedere oefening bestaat uit een tekstgedeelte en een instructiefilmpje dat getoond wordt
als je de QR-code scant met de camera op je telefoon.
Zo zie je goed hoe een oefening uitgevoerd wordt, maar je kunt de oefeningen ook samen met je golfprofessional doen.

Alle oefeningen zijn gebaseerd op het Stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie; een methodiek opgezet om jezelf te ontwikkelen in het golfspel. De stappen zijn gebaseerd op en gekoppeld aan (de handicap van) de golfer. Beginnen met golf is voor golfers tot handicap 36 of voor iedereen die zijn basis wil verstevigen.


Golfen met je ogen dicht

Golfen met je Ogen Dicht is het boeiendste golfboek dat je ooit zult lezen. Het beschrijft het verhaal van Birdy Mulligan, de schuilnaam van een man die (illegaal) voor geld speelt, maar die begonnen is als iedereen.

Zoekend naar de juiste methode en heel veel verloren balletjes komt hij terecht bij een goeroe die hem de ware aard van golf laat zien.

Op puur fysische wijze toont hij aan hoe je kunt leren golfen als een pro … in één dag.

Birdy Mulligan heeft het gedaan en openbaart nu hoe iedereen dit kan. Vergeet de analyse van de swing, geniet van dit boek en speel als een pro.


Golfregels kort uitgelegd – een praktische gids voor gebruik op de golfbaan : voor strokeplay en matchplay

Vanaf 2019 gelden wereldwijd nieuwe golfregels. Het is de meest ingrijpende herziening qua regels sinds meer dan 30 jaar.

Het boek “Golfregels kort uitgelegd” geeft een duidelijk overzicht van alle wijzigingen van de regels. Na het lezen van het boek ben je op de hoogte van alle regels en kun je ook profiteren van alle vereenvoudigingen en nieuwe ontwijkprocedures.

De regelgids is hot er zijn ook al ruim 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Dit maakt het meteen tot het best verkochte golfboek ter wereld. Daarnaast heeft het boek ook diverse bekroningen en aanbevelingen.

Het boek beantwoordt vrijwel elke regelkwestie in enkele seconden. Dit komt omdat elke regel wordt geïllustreerd.

De speler kan in één oogopslag zien wat de juiste manier is om verder te gaan. De regels worden uitgelegd in gemakkelijk te begrijpen taal op basis van specifieke golfsituaties.

Bovendien is de gids met behulp van indextabs onderverdeeld in secties die overeenkomen met een echte ronde golf: ‘Tee’, ‘Fairway & rough’, ‘Bunker’, ‘Hindernis’, etc.

Om kort te gaan: deze gids is onmisbaar in elke golftas. Voor zowel de beginnende golfers als de specialist.


Golfde fijne kneepjes van de pro’s

Het boek Golf, de fijne kneepjes van de pro’s is meer dan alleen een instructieboek voor golfers.

In deze gids onthullen diverse topgolfers uit de hele wereld tips en technieken die hen op de golfbaan vele overwinningen hebben opgeleverd.

Aan de hand van vele prachtige, duidelijke kleuren foto’s en stap-voor-stap uitleg wordt de lezer de fijne kneepjes van het golfen bijgebracht.

Met bijdragen van onder andere: Gary Player, Padraig Harrington, Ian Poulter en Paul Casey.


Golftechnieken: verlaag je handicap

Als jij je Golfvaardigheidsbewijs hebt behaald, begint het eigenlijk pas. Als snel merk je dat je dat het nog niet allemaal snel en soepel verloopt. Veel golfers blijven ook vaak lang hangen op handicap 54. Als golfer wil je graag je handicap verlagen, maar je hebt geen idee hoe.

Het boek golftechnieken leert je doormiddel van praktische tips hoe jij je handicap kan verlagen. je leert de beste technieken die je eenvoudig kunt gebruiken. Via het boek leer je stap voor stap je handicap te verlagen. Dit wordt duidelijk weergegeven doormiddel van kleuren foto’s en een uitgebreide uitleg.

Met dit boek is het niet meer lastig om te leren golfen en om de techniek in de vingers te krijgen. Dit is niet voor niets het boek voor iedere golfer die de handicap wil verlagen en beter wil worden in golfen.


Tiger Woods – De biografie

Jarenlang was Tiger Woods een onverslaanbare ster.

Hij inspireerde miljoenen golfers, won veertien majors en 79 grote toernooien, en verdiende honderd miljoen dollar per jaar.

Tiger was de eerste sportmiljardair, getrouwd met een Zweeds model, vader van twee kleine kinderen. Hij was de man met het perfecte leven.

Dat alles bleek een illusie. Woods hield er al jaren een dubbelleven op na, wat pijnlijk duidelijk werd toen na een nachtelijk auto-ongeluk plotseling zijn buitenechtelijke affaires aan het licht kwamen. Zijn leven stortte in.

Voor hun meeslepende inside story over Woods interviewden twee van de beste sportjournalisten ter wereld honderden mensen uit zijn inner circle familie, vrienden, liefdespartners, coaches, collega-golfers, zakenpartners en anderen om antwoord te kunnen geven op de vraag die miljoenen sportlieffhebbers al zolang bezighoudt: wie is Tiger Woods?

Zij schreven een fascinerend portret van een Afro-Amerikaanse jongen die door een aandacht zieke vader en een overambitieuze moeder gedrild werd tot ‘de uitverkorene’: Tiger moest niet alleen de witte golfsport openbreken, hij moest ook de wereld veranderen. Maar tegen welke prijs?

Tiger Woods is een meeslepend verhaal over de onstuitbare opkomst en de dramatische val van een icoon, een onvergetelijk portret van een gevallen held.


Voor Dummies – De kleine Golf voor Dummies

Golf spelen is leuk!

Maar met zijn vele regels en wetten staat golf ook bekend als een sport die behoorlijk wat frustraties kan opwekken. Dit boekje zal je helpen de frustraties de baas te worden.

In duidelijke stappen legt Gary McCord uit welk materiaal je moet kiezen, hoe je de perfecte swing ontwikkelt, hoe je hindernissen de baas wordt en hoe je je dient te gedragen op de golfbaan.

Gary McCord is winnaar van diverse PGA Champions Tourwedstrijden en golfinstructeur van vele beroemdheden. Hij is al meer dan 25 jaar golfcommentator bij CBS Sport.

Golfregels voor startende golfers

Golfregels voor startende golfers inclusief de Oefenvragen voor het golfregelexamen. Iedere golfer moet een zekere kennis van spelregels en etiquette hebben om het spel met plezier en op een eerlijke manier te kunnen spelen.

Hoe zou je anders kunnen weten hoe je verder moet spelen bij een verloren bal, als je bal in het water is beland of als je bal onspeelbaar in de struiken ligt? De kennis van de golfregels wordt getest door middel van het golfregelexamen. Dit boek is gemaakt als hulpmiddel bij de voorbereiding op dit examen. In dit boek met 9 regellessen worden de golfregels en de gedragsregels op een aanschouwelijke manier uitgelegd. Het boek bevat de belangrijkste regels uit de Golfregels Editie 2023.

De golfregels worden periodiek opnieuw vastgesteld door de Royal and Ancient (de R&A) in Schotland. Nieuw in Golfregels voor startende golfers is de implementatie van het boek Oefenvragen voor het Golfregelexamen. De examenvragen en oefenvragen ondersteund met illustraties die voor meer begrip en herkenning zorgen, zijn opgenomen na ieder hoofdstuk. Hiermee zijn het theorieboek en het oefenvragenboek volledig in één boek vervat.


Het Ultieme Golfboek

Golf is een heel dankbare sport. Hoe meer u weet over de geschiedenis van het spel, de techniek, de manier om te scoren, de regels en verschillen in de aanlag van golfbanen, hoe meer plezier u zult beleven. Dit boek geeft u precies die informatie en is een must voor iedere golfer die zijn spel wilt verbeteren.


Golfregels

Golfregels 2023 Golf is een spel dat wereldwijd gespeeld wordt. De R&A en de USGA hebben samen een set regels vastgesteld die voor alle spelers op de wereld van toepassing is. In Golfregels 2023 vind je alle nieuwe golfregels die ingaan op 1 januari 2023 en antwoord geven op een veelheid van vragen die op je afkomen als je bijvoorbeeld meespeelt in de golfcompetitie. Maar ook als je volgens de regels wilt golfen is deze uitgave een must. Het boek bevat ook de nieuwe regel 25: Aanpassingen voor spelers met een beperkingen.


Golreis Golftime

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *