|

De 7 beste boeken over de ramadan en het Suikerfeest 2023

Wil jij meer weten over de ramadan en het suikerfeest? Dan ben je hier op het goede adres. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de top 7 van beste boeken die te maken hebben met de ramadan en Suikerfeest.

Alle boeken in de top 7 zijn Nederlandstalige boeken voor zowel voor kinderen als voor volwassenen. De boeken zijn heel divers zowel boeken die je kan helpen bij het vasten en met islamitische wijsheden maar ook boeken wat de ramadan betekend en waarom er een Suikerfeest gevierd wordt.

De boeken worden uitgebreid beschreven, naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. Deze link geeft informatie over de auteur en het boek, waaronder de waardering en recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

De maand Ramadan is gekomen

De maand Ramadan komt er weer aan en iedere moslim zou zich moeten verheugen en blij zijn met de komst van deze maand. Het is tenslotte een maand waar een moslim vele beloningen mee kan verkrijgen. Het is dus aan de moslim om zoveel mogelijk goede daden te verrichten en om zich te onthouden van datgene wat Allah verboden heeft. Er is overgeleverd aan Abu Hurayrah dat de boodschapper van Allah heeft gezegd:

”Als de maand Ramadan aanbreekt, worden de poorten van het paradijs geopend, worden de poorten van de hel gesloten en worden de duivels vastgeketend.”(Sahieh Al-Bukhaarie n.1899)

Ook heeft de profeet de maand Ramadan een gezegende maand genoemd. De Profeet heeft gezegd:

”Ramadan is tot jullie gekomen, een gezegende maand waarin Allah jullie verplicht heeft om te vasten. Daarin zijn de poorten van het paradijs geopend, de poorten van het hellevuur gesloten en worden de grote duivels vastgeketend.” (An-Nasaa’ ie n.2106 en authentiek verklaard doorn Shaykh Al-Albaanie)


Ramadan regels van het vasten & lessen

Dit leerrijke boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel geeft Shaykh ar-Rajihi een overzicht van de regels van het vasten, in dertig punten.Het gaat om regels en aanbevelingen die elke vastende persoon moet kennen, opdat hij deze prachtige vorm van aanbidding, die ook de vierde zuil van de islam is, op de beste manier kan uitvoeren.

In het tweede deel legt Shaykh ‘Abd al-Muhsin al-‘Abbad ons uit welke lessen we kunnen trekken uit de Ramadan. Deze lessen zijn de ware gunsten die de vastende persoon uit de gezegende dagen van de Ramadan kan halen.


Vasten en feesten in Marokko

Antropologe woonde langdurig in gastgezinnen in Berkane en Marrakech. Ze vergelijkt de dagelijkse praktijk van de ramadan met de officiële voorschriften. Het boek laat je zien hoe vrouwen Ramadan vieren.


Brieven in de Ramadan

Brieven in de Ramadan’

Het nieuwe boekje van Moslim Kids Entertainment.

Ga jij weer mee met Iesa op avontuur? Dit keer leren jullie samen de Ramadan kennen!


Vasten in de Ramadan

Omdat de vasten in de ramadan een van de vijf zuilen van de islam is, hebben we besloten om een gedetailleerde handleiding daarvoor aan het Nederlandse moslimrepubliek te presenteren. In dit boek wordt besproken hoe het bevel van het vasten tot stand is gekomen, wie en wanneer er moet vasten.

Hoe het vasten moet worden uitgevoerd. Wie daar vrijstelling voor heeft, en hoe de vergoeding daarvoor bepaald wordt. Tenslotte wordt de viering van Ied al Fitr en de zakat besproken.

Kortom het is een goede handleiding voor iedereen die zich aan het vasten in de ramadan wilt houden.


Heerlijke gerechten voor de Ramadan feesten en andere gelegenheden

Heerlijke gerechten voor de Ramadan, feesten en andere gelegenheden.

Wie herinnert zich niet de heerlijkheden die bereidt worden tijdens de vastenmaand Ramadan, die klaargemaakt worden in het gezin en tussen vrienden.

Wie kan ooit nog de verwennerijen vergeten die bij het slachtfeest of bij familie reünies gegeven worden.

Al deze culinaire tradities smeden innige banden binnen het gezin, de familie, vrienden en zelfs tussen generaties.

Het zijn de unieke geuren die verankerd zijn in onze herinnering zonder welke een feest niet echt een feest kan zijn.

Dit boek wil een echte gids zijn die ons bij alle gelegenheden een passende oplossing biedt met zijn eenvoudige recepten die hun wortels vinden in de culinaire traditie van Marokko en de Maghreb.

En niet te vergeten hun heerlijke variaties uit de mediterrane keuken en die van het Midden- Oosten.

Schitterend geïllustreerd laat dit boek u kennis maken met de onuitputtelijke traditie van de Marokkaanse keuken en is dit boek een betrouwbare bron om deze traditie over te dragen aan de nieuwe generatie


Ramadan en suikerfeest

Dit prachtige boek is geschreven door Isabelle De Ridder uitgegeven door Uitgeverij Ars Scribendi B.V. Non-fictie kinderboeken (< 12 jaar)


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *