|

De top 7 van de beste kookboeken van de Marokkaanse keuken 2024

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Dit maakt de keuken ook verrassend en zeer divers ondanks dat Couscous is als basisvoedsel wordt gezien en veel maaltijden in een tajine gemaakt worden.

Qua vlees soorten wordt het meest gekookt met lam, maar ook rund, konijn, kip en kalkoen wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken. Voor deze pagina heb ik een top 7 samengesteld van de Marokkaanse kookboeken oftewel gerecht uit de Marokkaanse keuken.

Om je een goed beeld te geven van de Marokkaanse kookboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het kookboek en via de link kun je het Marokkaanse kookboek eenvoudig en snel bestellen.

KokenKoken

De moderne Marokkaanse keuken

Heerlijke authentieke Marokkaanse gerechten. De Marokkaanse keuken is gebaseerd op traditionele recepten en technieken, maar alles draait om de intuïtie van de kok.


De Marokkaanse keuken van Oum Yassine

Ontdek de Marokkaanse keuken van Oum Yssaine!

Deze prachtig geïllustreerde Marokkaanse kookgids bevat 99 recepten. U vindt hier heerlijke en kleurrijke gerechten met de bedwelmende en geraffineerde geuren en smaken van onze traditionele Marokkaanse keuken. Niet alleen voor-, hoofd- en nagerechten maar ook zoete broodjes, gebak en drankjes zoals die in Marokko klaargemaakt en geserveerd worden. Verras uw gezin en uw gasten met De Marokkaanse keuken van Oum Yassine: ze zullen ervan genieten!


Feestelijke Marokkaanse koekjes

Met behulp van de stap voor stap illustraties, de mooie foto’s en de heldere uitleg bent u in staat om voor iedere gelegenheid Marokkaanse koekjes te bakken.


Eenvoudig en lekker Marokkaans koken

Ga mee op ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken! Nadia Paprikas groeide op in Rabat en leerde al koken van haar moeder toen ze zes jaar was. Met dit boek wil Nadia haar passie voor de zonnige en familiale Marokkaanse keuken delen. Ze onthult al haar culinaire geheimen en legt je stap voor stap uit hoe je de lekkerste Marokkaanse gerechten maakt: van zoete baghrir en knapperige briwats, via heerlijke couscous en tajines tot aromatische ghoribas en muntthee. Dankzij de handige tips en duidelijke foto’s tover je in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel!


De Marokkaanse keuken

In deze schitterende verzameling recepten worden de magnifieke smaken en texturen van de traditionele Marokkaanse keuken gepresenteerd en is aandacht voor het gedurfde gebruik van kruiden en specerijen, de zoetzure combinaties, het subtiele gebruik van bloemblaadjes en bloesemwater. Dit alles wordt op een hedendaagse manier toegepast. De gerechten variëren van makkelijke ontbijtgerechten en gezonde lunchgerechten tot fantastische, sfeervolle ideeën om gasten te onthalen.

Ontdek het geheim van de klassieke tajines, zoals een kip- of lamstajine, op smaak gebracht met ingemaakte citroenen, pruimen en olijven. Geniet van de verse, kleurrijke salades, zoals de salade van artisjokharten met gember en honing, en van de verrukkelijke snacks, zoals viskoekjes met saffraan. Er staan ook recepten in voor dranken en rijke, zoete desserts, zoals crème karamel van saffraan en kardemom.

Ghillie Baan maakt in haar recepten gebruik van kruiden en specerijen van de soeks in de Marokkaanse steden en van fantastische, verse ingrediënten van het platteland of de kustgebieden. Ze benut de tradities van de Marokkaanse keuken voor deze schitterende verzameling eigentijdse gerechten. Ontdek aan de hand van dit boek zelf de ware smaken, texturen en geuren van Marokko.


Vegetarische tajines en couscous

Ontdek de ware smaak van Marokko met deze heerlijke vegetarische recepten voor tajines, couscous, salades en ingemaakt fruit. Rijkelijk gekruid en smaakvol: tajines zijn eenvoudig te bereiden en passen bij iedere gelegenheid. De gerechten in dit boek zijn bereid zonder vlees, en veelal zonder zuivel, zodat ze niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook de perfecte manier om te genieten van seizoensproducten.

In Vegetarische tajines en couscous vindt u een aantal van de meest geliefde tajines, van een tajine met geroosterde kerstomaatjes en feta tot een tajine met geroosterde zoete aardappels, gember, kaneel en honing. Daarnaast bevat het boek recepten voor het gerecht waarmee de tajine vaak gepaard gaat: couscous. Creëer je eigen geurenfestijn, dat niet onderdoet voor een echte Marokkaanse keuken!


Uit de keuken van Fatima

Dat lekker koken en bakken niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst foodblogger Fatima al meer dan vier jaar op haar succesvolle site uitdekeukenvanfatima.nl. Zowel kookgekken als beginnende koks genieten dagelijks van haar smaakvolle recepten, die vaak zijn voorzien van handige stap-voor-stap-foto’s en slimme keukentips en -tricks. Van heerlijke Marokkaanse klassiekers als harira, visbastilla’s, hele kip uit de oven en diverse deegwaren tot zoete zaligheden als rolcake met aardbeienmousse, griesmeel-sinaasappelcakejes en Kinder-Bueno-toetjes: met de gerechten uit dit fijne boek zul jij vele harten veroveren.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten