|

De 5 beste kookboeken met couscous gerechten (2023)

Couscous (koeskoes) is een gerecht uit Noord-Afrika. Het is een grof gemalen durumtarwe en wordt via een draaitrommel omgevormd in kleine bolletjes die verschillende maten kunnen hebben. De bolletjes worden gedroogd en kunnen net zo als pasta goed bewaard worden.

Couscous wordt ook veel in de vegetarische keuken gebruikt en is dus goed te gebruiken zonder dat er vlees bij nodig is. De 5 beste kookboeken op deze pagina vertellen je meer over Couscous en bevatten de lekkerste gerechten.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het kookboek waaronder de recensies en de waarderingen van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Vegetarische tajines en couscous

Ontdek de ware smaak van Marokko met deze heerlijke vegetarische recepten voor tajines, couscous, salades en ingemaakt fruit. Rijkelijk gekruid en smaakvol: tajines zijn eenvoudig te bereiden en passen bij iedere gelegenheid. De gerechten in dit boek zijn bereid zonder vlees, en veelal zonder zuivel, zodat ze niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook de perfecte manier om te genieten van seizoensproducten.

In Vegetarische tajines en couscous vindt u een aantal van de meest geliefde tajines, van een tajine met geroosterde kerstomaatjes en feta tot een tajine met geroosterde zoete aardappels, gember, kaneel en honing. Daarnaast bevat het boek recepten voor het gerecht waarmee de tajine vaak gepaard gaat: couscous. Creëer je eigen geurenfestijn, dat niet onderdoet voor een echte Marokkaanse keuken!


Couscous

Met Couscous laten Nadia Zerouali en Samira Dahmani hun liefde voor couscous maar al te graag aan je proeven. Ze geven zestig toprecepten uit hun Couscousbar prijs; van gekruide couscous met pulled lamsvlees en een topping van geroosterde amandelen tot Siciliaanse couscous met zeevruchten. Maar ook andere soort gerechten zoals Marokkaanse linzensoep met komijnkorianderolie of een quinoasalade met geroosterde groenten. Alle recepten zijn geïnspireerd op de ervaring van hun moeders en vele andere vrouwen met wie ze hebben gekookt.


Culinair genieten – Tajines & Couscous

Dat de Noord-Afrikaanse keuken kruidig en lekker is, hebben velen al ontdekt, maar dat de exotisch smakende gerechten ook nog gemakkelijk te bereiden zijn, zal voor velen nieuw zijn. Naast de beroemde tajines en de couscousgerechten bevat dit boekje ook voorgerechten, salades en soepen


Het Couscous boek

Op ontdekking in de wereld van couscous, dat is exotisch genieten!
Couscousschotels zijn makkelijk te maken en niet duur. Daarnaast zijn ze goed toe te snijden op alle smaken en zijn ze ook nog eens heerlijk en gezond. In Het couscous boek vind je een schat aan verrassende en makkelijk te maken recepten.


Couscous De Nieuwe Keuken

Manon Sikkel en Michiel Klønhammer Couscous De nieuwe keuken Couscous, een van de belangrijkste gerechten uit Noord-Afrika, verovert razendsnel de Nederlandse keuken. Want couscous is niet alleen gezond en lekker, maar is ook nog eens verrassend makkelijk klaar te maken! In combinatie met amandelen, knoflook, verse koriander en zongerijpte tomaten staat er binnen vijf minuten een complete vegetarische maaltijd op tafel. En wie couscous wil eten zoals het hoort, eet het op de traditionele manier: met lamsvlees, kip of vis en zeven groenten. Couscous is hier inmiddels volop verkrijgbaar.

Albert Heijn heeft zelfs al een biologische variant, en sinds kort ligt er Honig-couscous met ?mix voor couscous? in de schappen. Couscous, de nieuwe keuken is een prachtig vormgegeven boek met mooie foto?s en smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele Noord-Afrikaanse couscousschotels. En wist u dat je met couscous ook heerlijke zoete gerechten kunt maken, zoals een dessert met amandelen en honing dat onder meer op Marokkaanse bruiloften wordt gegeten? Manon Sikkel en Michiel Klønhammer zijn beiden journalist/publicist en enthousiaste kookfreaks.


Vergelijkbare berichten