|

De top 5 van de beste kookboeken met zeevruchten 2023

Schelpdieren, schaaldieren en weekdieren die geschikt zijn voor de menselijke consumptie worden zeevruchten genoemd. De bekendste voorbeelden hiervan zijn mosselen, garnalen en sint-jakobsschelpen. Niet iedereen is even groot fan van zeevruchten, toch is het een zeer geliefd ingrediënt voor verschillende gerechten. Ook kun je de zeevruchten gekruid of gepaneerd eten. Gebakken garnalen of gekookte mosselen zijn hier goede voorbeelden van.

Zeevruchten zijn zeedieren, hoewel de vis ook een zeedier is, zijn vissen geen zeevruchten, maar vis en zeevruchten kunnen wel goed gecombineerd worden in gerechten en samen gegeten worden.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 5 beste kookboeken met zeevruchten in de hoofdrol. Om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek en via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.

KokenKoken

Europa’s chef-koks presenteren – Vis En Zeevruchten

Met meer dan 150 recepten voor vis en zeevruchten is dit boek voor fijnproevers een ontdekkingsreis door heel Europa. Het brengt de uitgelezen tafelgenoegens van voortreffelijke topgastronomie bij u thuis. Niet minder dan 92 gerenommeerde chef-koks uit 16 verschillende landen hebben een bijdrage geleverd aan deze bijzondere verzameling.

Zo ontstond een boeiend overzicht van de culinaire cultuur op het Europese continent waarin de mooiste visgerechten van Europa bijeengebracht zijn. Van zeetong met eekhoorntjesbrood, jacobsmosselen naar Kartuizer aard of Provençaalse bouillabaisse, de culinaire creaties uit Italië, Frankrijk, de Benelux, Spanje, Zwitserland, Engeland, Scandinavië, Griekenland, Portugal en Duitsland bieden elk wat wils, van kruidig en licht tot pikant en voedzaam.

De in Eurodélices – VIS EN ZEEVRUCHTEN verzamelde recepten noden niet alleen tot nadoen, maar inspireren ook tot eigen creativiteit. Door de gedetailleerde afbeeldingen die de opeenvolgende handelingen laten zien, de nauwkeurige instructies en de waardevolle achtergrondinformatie bij de gerechten en hun ingrediënten en bereidingsmethoden zal menigeen al snel zelf een enthousiaste meesterkok worden.


Vis en zeevruchten, Teubner

Beide zijn weer onderverdeeld in warenkennis en praktische keukentips. Elk deel begint met een kort overzicht van respectievelijk de consumptie vissen en zeevruchten. Van elke vis en zeevrucht is er een foto in dit boek met de latijnse naam en benamingen in andere talen. Verder wordt van elke vis en zeevrucht vermeld, wat de kenmerken zijn, wat het leefgebied is en wat de toepassing op het gebied van consumptie is .

Na de opsomming van de diverse consumptie- vissen en zeevruchten volgt een gedeelte met praktische keukentips. Leer de kwaliteit van vis herkennen, de verschillende gaarmethodes van de vis en het fileren van de verschillende soorten vis. In de praktische keukenkennis voor zeevruchten leer je de juiste techniek toepassen. Hoe pel je bijvoorbeeld een garnaal, dit boek heeft het duidelijk stap-voor-stap in beeld gebracht, hoe verwijder je de schaal van grote schaaldieren en hoe open je schelpen.

Verder worden er in dit boek een aantal keukengeheimen verklapt, zoals wat de professionele koks hanteren bij de bereiding van vis, een klein abc van de haring, alles over de oesterkweek en meer over de inktvis en zijn inkt. Iedereen die al dan niet professioneel gerechten bereid met vis en/of zeevruchten hoort dit boek te leven. Het boek biedt een schat van warenkennis en praktische keukentips.


Het Grote Boek Met Vis & Zeevruchten

U kent het verschil niet tussen zeebaars en zeeduivel? U slaagt er niet in om zalm klaar te maken zodat hij heerlijk sappig is en gemakkelijk van de graat loskomt? Of u weet niet welke vis u moet gebruiken voor een echt lekkere vissoep?

Het grote boek met vis & zeevruchten maakt van u een expert en stelt u de beste vissoorten, recepten en technieken voor. Hoofdstukken over soepen en salades, roerbakken en frituren, pocheren en stomen, grillen en barbecuen leiden u door een overvloed aan heerlijke visgerechten uit de hele wereld. Speciale aandacht wordt onder meer geschonken aan sushi en sashimi, warme en koude visschotels, dim sum, marinades en aan prachtige oesters die in de schelp worden geserveerd.

  • Een geïllustreerd overzicht van de beste vis en zeevruchten uit de hele wereld.
  • Stap-voor-stap foto’s met aanwijzingen voor het schoonmaken van vis en andere moeilijke technieken.
  • De lekkerste visrecepten uit de hele wereld, van romige Franse forel tot pittige Thaise curry’s.
  • Tips en adviezen over het kopen, bewaren en bereiden van vis.

Zeevruchten

Als je dol bent op zeevruchten, zal het water je in de mond lopen bij het zien van alle heerlijke gerechten in dit boek. De recepten zijn geïnspireerd op de Zuid-Aziatische en mediterrane keuken. Zeevruchten zijn prima als voorgerecht omdat ze zo licht verteerbaar zijn, maar tegelijkertijd ook voedzaam genoeg om als hoofdgerecht geserveerd te worden. Een pasta- of rijstgerecht wordt bijzonder door er garnalen of mosselen aan toe te voegen en ook een salade krijgt een geheel eigen smaak door bijvoorbeeld stukjes krab. Kortom, met zeevruchten valt eindeloos te variëren.


Het grote vis en zeevruchten boek

Het grote vis en zeevruchten boek.

Dit mooie kookboek helpt u het beste te halen uit al die heerlijkheden die onze rivieren en zeeën te bieden hebben. Het boek bevat 140 recepten uit de hele wereld en biedt daarnaast tips om de meest verse vis en zeevruchten te kiezen, mooi gefotografeerde stap-voor-stapinstructies met de belangrijkste (voor)bereidingstechnieken, en een geïllustreerd overzicht van de verschillende vissoorten.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *