|

De 5 beste kookboeken met Sushi in de hoofdrol 2023

Sushi is de laatste jaren erg populair, dit kun je wel zien aan het grote assortiment Sushi bij de all-can-eat restaurants, maar ook de sushi zaken zijn in grote aantallen aanwezig (vooral in de grote plaatsen en steden).

Sushi is een Japans gerecht met een doorsnede van maar enkele centimeters. Sushi bestaat altijd uit gekookte rijst, vaak ook uit zeewier en wordt veelal met rijstazijn gezuurd. Dit wordt in veel gevallen gecombineerd met andere ingrediënten, zoals vis of zeevruchten, ei, groenten en soms tropische vruchten.

Sushi kun je zelf ook maken en om niet altijd het zelfde te maken is een kookboek met sushi wel erg handig. Er staat niet alleen in hoe je sushi het beste kunt maken, maar ook verschillende varianten. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 5 beste kookboeken over Sushi.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. De link geeft veel extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kan het boek ook eenvoudig besteld worden.

Sushi

Ontdek de geheimen van sushi!

Beeld-voor-beeldinstructies voor de basistechnieken voor alle standaardsushisoorten.

Van simpele hoorntjes en verspreide sushi tot rolletjes, nigiri, geperste sushi en meer.

Leer rijst bereiden en er sushi van te maken door 25 filmpjes te bekijken terwijl u geniet van Japanse muziek.

Voor een complete Japanse eet-ervaring thuis!


500 sushi

Van authentieke klassieke sushi tot populaire fusionrolletjes We mogen sushi dan kennen van de menu’s in Japanse restaurants, maar heb je er ooit aan gedacht deze smakelijke hapjes zelf te maken? Met dit boek kan dat nu, want deze uitgebreide verzameling recepten geeft u het vertrouwen verse vis en andere ingrediënten te kopen en ze samen te voegen tot verrukkelijke combinaties. Dit boek vertelt je alles wat je moet weten over het maken van sushi, van toppings en vullingen tot smaakmakers en bijgerechten.

In een inleidend hoofdstuk wordt ingegaan op het keukengerei en de meest gebruikte ingrediënten en smaakmakers die je nodig heeft om sushi te maken. Dit boek is een gids voor de vele verschillende soorten sushi en geeft aanwijzingen om ze te maken, van authentieke klassieke sushi tot populaire fusionrolletjes.

Caroline Bennett is de oprichtster en managing director van Moshi Moshi Sushi, een zeer succesvolle Engelse sushiketen en de originele kaiten (lopende band)-sushibar van Groot-Brittannië.


Blik op koken – Sushi

Dit blik zit bomvol lekkere sushi-recepten. Als je het eenmaal in de vingers hebt, blijf je maar rollen. Experimenteer eindeloos met smaak, vorm en kleur van je sushi. Vervang de zalm door paling, frituur je rijst voor een extra knapperige sushi of rol eens een gek patroon in je maki! Deze nieuwe titel ‘Sushi’ verschijnt in de reeks Blik op koken.


Sushi & Sashimi

In dit boek vind je 100 verleidelijke sushirecepten: vanaf de onmisbare sushirijst en basissauzen tot sushirollen, oshi sushi, temaki sushi, sashimi en misosoepen. Sushi kun je heel goed samen maken, dus het is ook nog eens gezellig. Het boek bevat klassiekers, zoals sushi met zalm en avocado, met omelet, met krab en avocado of met dunne reepjes biefstuk.

Maar ook moderne fusion-varianten, waaronder sushi met bruine rijst en kip teriyaki, quinoa-sushi en sushi met mango en kokos. Verras je vrienden met verrukkelijke sushi, sashimi en verrassende salades


Sushi & Sashimi, Teriyaki & Tempura

Niet onterecht wordt de Japanse keuken beschouwd als een van de gezondste ter wereld. In Japan is het bereiden en serveren van voedsel meer dan een middel om de honger te stillen ‘ het is een integraal onderdeel van de Japanse cultuur en traditie. De eenvoud van de bereiding, de puurheid van verse ingrediënten en de unieke, welhaast esthetische schoonheid van Japanse gerechten zorgen ervoor dat ze er net zo oogverblindend uitzien als ze smaken.

In Sushi, Sashimi, Teriyaki & Tempura wordt een nieuwe stijl van Japans koken geïntroduceerd, die authentieker dan ooit tevoren in het westen op schrift is gesteld. De vier bekendste Japanse gerechten worden op een zodanige manier beschreven ‘ via makkelijk te volgen methoden, nauwkeurige beschrijvingen en stap-voor-stapfoto’s voor speciale technieken ‘ dat het ook met gemak zal lukken deze recepten te bereiden en op te dienen. Sushi & Sashimi, Teriyaki & Tempura is een overdonderend mooi boek, prachtig geïllustreerd en vormgegeven.

Met dit boek zal een heel nieuwe wereld voor jou opengaan vol boeiende ingrediënten, heerlijk smakende gerechten en spectaculaire presentietechnieken.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *