De top 10 van de beste (kook)boeken voor hapjes 2024
Vroeger was een plakje worst, blokjes kaas en een augurkje met boterham worst voldoende als het om hapjes ging. Tegenwoordig met de opkomst van tapas in ons land kan het niet gek genoeg as het om lekkere hapjes gaat.
De 10 boeken op deze pagina gaan allemaal over heerlijke hapjes van specifieke hapjes tot de meeste bijzondere creaties die jij van af nu ook zelf op de plank of schaal kan presenteren. De boeken hebben misschien wel het zelfde onderwerp maar zijn wel heel divers.
Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl
Happen van de plank
Alles ziet er lekkerder uit op een sfeervolle houten plank. Dit boek staat vol ideeën voor 12 royaal gevulde themaplanken, steeds met een combinatie van zelfgemaakte en slim ingekochte delicatessen. Probeer de klassieke tapasplank of de Japanse plank, maar ook een chef’s plank, dessertplank, of zelfs een kidsplank. Met 38 recepten en vele tips om samen te genieten van de hapjes van de houten plank.
Het Borrelhapjes Bakboek
Meer dan 150 hartige hapjes van Laura’s Bakery, met en zonder oven te bereiden
Het Borrelhapjes Bakboek van Laura’s Bakery vind je ruim 150 hartige hapjes die je met en zonder oven kunt bereiden. Ook geeft Laura recepten voor sauzen, dips en spreads en natuurlijk – zoals je van Laura gewend bent – veel tips en trucs om het nog gemakkelijker te maken. De uitleg is helder, de ingrediënten goed verkrijgbaar en je hoeft voor deze heerlijke hapjes niet lang in de keuken te staan.
Met recepten voor diverse bruschetta, broodstengels, soesjes, minimuffins, flammkuchen, gevulde eieren, tapenades, hummus, spiesjes, dips, salades en nog veel meer hartige heerlijkheden.
Laura Kieft is bekend van het populaire bakblog Laura’s Bakery met meer dan een miljoen unieke bezoekers per maand. Laura maakte nog drie bakboeken bij Forte Culinair: Het Laura’s Bakery Basisbakboek, Het Laura’s Bakery Bakboek en Het Laura’s Bakery Kinderbakboek.
Hollandse happen
De lekkerste Hollandse happen van Blond Amsterdam, het kookboek voor alle fans van Blond Amsterdam en de Nederlandse keuken
Voor alle fans van Blond Amsterdam en de Nederlandse keuken: in deze nieuwe uitgave van Blond’s Hollandse happen vind je de beste gehaktballen, de lekkerste kroketten en beste stamppotten van toen, met een originele Blond Amsterdam-twist van nu. Uiteraard in mooi Delfts Blond. Leuk om te geven of te krijgen.
500 hapjes
Dit boek bevat 500 recepten die u het water in de mond doen lopen. Ze zijn alle duidelijk beschreven en gemakkelijk te bereiden. Ook vindt u vele tips om de juiste ingrediënten voor hapjes en snacks te kiezen en hoe u ervoor kunt zorgen dat het resultaat er volmaakt uitziet. Dit is het enige boek over hapjes waar u niet buiten kunt.
De inleiding omvat alle benodigde informatie over bereiding en koken: technieken, keukengerei, ingrediënten, meten en wegen en tips die helpen mislukkingen te voorkomen.
Hapjes voor elke gelegenheid – elegante canapés voor bij cocktails, pizzahapjes voor kinderfeestjes, geraffineerde voorgerechten voor een dinertje en gezonde, vetarme snacks voor een avondje.
Een heel assortiment gevarieerde snacks, van verse crudités tot open crostini, en van van pikante spiesen tot zoete hapjes.
100 tapas & andere creatieve hapjes
Een menu van kleine gerechtjes of een hapjesbuffet wordt steeds populairder. Geen keuzestress meer, iedereen kan van alles proeven. En als een van de gasten iets niet lust, dan zijn er voldoende lekkere alternatieven.
Ga voor veggie, vlees, vis, voor fingerfood, hapjes in een glaasje of op een bordje, zorg voor pittige dips en tapenades en serveer wat zoete lekkernijen als dessert. Inspiratie vind je in 100 tapas en andere creatieve hapjes: Chips van rode biet en wortel, Scampi’s met oosterse dipsaus, Minicroques, Gevulde kerstomaatjes, Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en pompoen, Bruschetta met zalm en waterkerspesto, Kipsatés met pindasaus, Makreelmousse met kappertjes, Chocoladerisotto met sinaasappel en hazelnoot, Havermoutkoekjes met veenbessen, Rijstpap met kaneel…
Noem maar op. Krijg je al zin in een feestje?
Vegan snacks
Welkom in een heerlijke wereld van veganistische hapjes. Van gezond tot chique, van on-the-go-ontbijt ideeën tot desserts, dit boek bevat zoete hapjes en hartige traktaties voor iedereen. Maar een paar minuten om een snelle hap voor te bereiden? Deze smakelijke recepten helpen je op weg.
Heerlijke hapjes uit de hele wereld
Wil je samen met familie of vrienden gezellig aan tafel zitten zonder te veel voorbereidingswerk in de keuken en toch iedereen verassen met je kookkunst? Dan zijn de heerlijke hapjes uit dit boek een aanrader! Spaanse tapas, Japanse izakaya-hapjes, Russische zakoeski, Griekse en Libanese mezze, Italiaanse antipasti en meer…
Met de lekkere en gevarieerde gerechtjes waan je je op wereldreis! Organiseer een etentje in het thema van één land of serveer je favoriete hapjes uit verschillende landen bij het aperitief. Aan jou de keuze! Buen provecho! Itadakimasu! Buon appetito! Priyatnogo appetita!
Van de plank
Brunch, borrel, feestje of buiten in de zomer onder een parasol: verras je gasten met lekkere en bijzondere borrelplanken.
‘Van de plank’ geeft 30 originele ideeën: serveer een Spaanse plank met pintxos van inktvis, aardappeltortilla’s en pan con tomate. Of kies voor een Thaise -, Franse -, Zweedse – of veganistische borrelplank. Sluit een etentje af met een dessertplank en serveer frambozentaartjes, rijstepap en cheesecakes met limoen.
‘Van de plank’ is het perfecte cadeau-item voor de feestdagen en geeft inspiratie voor iedereen die op een originele manier voor de dag wil komen met iets lekkers. Van brunch tot en met dessert en van fruits-de-mer-plank tot en met een chocoplank. Zoet of hartig, oosters of mediterraans, hot & spicy of juist mild en kruidig.
Elke plank bestaat uit drie gerechtjes en een korte lijst met aanvullende ingrediënten voor een maximaal feestelijk resultaat.
Indonesische hapjes, koekjes & drankjes
Heerlijke recepten van een simpel drankje tot een smaakvol hoofdgerecht. Inclusief de Indonesische benamingen en uitleg over de producten. Op eenvoudige wijze beschreven. Ciska Cress is met recht een begrip in de wereld van de Indonesische en Surinaamse kookkunst.
Kookbijbels – Borrelbijbel
Hét naslagwerk voor elke liefhebber van borrelhapjes!
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto’s neemt Ramon Brugman je mee in de wereld van de borrelhapjes. Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod met daarnaast handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. Van klassiekers en cocktails tot kaasplanken en het zelf maken van chips. De ruim 250 recepten laten je zien dat je in een handomdraai de lekkerste zelfgemaakte borrelplanken zo op tafel zet.