|

De top 5 van de beste Griekse kookboeken (De Griekse Keuken) 2023

De meeste mensen kennen wel gyros, moussaka en de souvlaki, maar de Griekse keuken heeft je zoveel meer te bieden. In de Griekse keuken wordt veel gebruikt gemaakt van olie, olijven, groenten, vlees en vis. De ingrediënten worden aangevuld met vele andere lekker producten zoals; rijst, pasta, brood, etc.

De kookboeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina zijn ondanks dat ze allemaal heerlijke gerechten uitleggen en beschrijven heel divers. Om je een goed beeld te geven van de kookboeken heb ik de boeken uitgebreid beschreven en een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het kookboek snel en eenvoudig bestellen.

Minibijbel – Griekse keuken

Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Van eenvoudige mezze, zoals Hummus en Gebakken inktvisringen, tot feestelijke maaltijden, zoals Moussaka en Vis in filodeeg.

De inleiding beschrijft de geschiedenis en eetcultuur van Griekenland, de overvloed aan verse ingrediënten en de methoden voor de voorbereiding en bereiding. Eenvoudige stapsgewijze aanwijzingen met foto’s zorgen voor perfecte resultaten. Meer dan 700 kleurenfoto’s, met prachtige foto’s van alle bereide gerechten. Volledige informatie over de voedingswaarde van elk gerecht.


De traditionele Griekse keuken

Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen mij en vooraanstaande chef-koks die ik in Griekenland heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt. Het is een product van de 40 jaar professionele en persoonlijke ervaring die ik heb opgedaan door me te verdiepen in de geheimen van de Griekse keuken. Het boek is meer dan een opsomming van … geselecteerde traditionele recepten voor hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

Het zijn recepten die ik talloze keren heb gebruikt en aangepast om tot de juiste hoeveelheden ingrediënten te komen die ons uiteindelijk een gerecht geven dat moeilijk te vergeten zal zijn. De recepten zijn in eenvoudige taal geschreven. Aan het begin van elk recept geef ik algemene nuttige informatie over het gerecht, zoals waar het oorspronkelijk vandaan kwam, en hoe en wanneer, bij welke gelegenheid of in welke tijd van het jaar, het wordt gegeten.

Ik presenteer eerst de hoeveelheden ingrediënten, specerijen en kruiden die gebruikt worden, gevolgd door een gedetailleerde beschrijving van het bereidingsproces. Op een simpele wijze som ik stap voor stap de reeks acties op die moeten worden uitgevoerd om een heerlijk aromatisch gerecht te krijgen.


De Griekse eilanden

Prachtig vormgegeven omslag met blauw folie en blauwe kleur op de randen. Ervaar het echte Griekse gevoel van de echte Griekse keuken!

In De Griekse eilanden deelt Rebecca Seal haar favoriete recepten die ze heeft opgedaan tijdens haar reizen, met de nadruk op de regionale specialiteiten van Griekenland. Geniet van kanpperige inktvis, sappig langzaam gegaard lamsvlees of een verzameling traditionele dipsauzen – pittige kaasdip, taramasalata, tzatziki en meer – perfect om op te scheppen met zelfgemaakt platbrood. Voor wie van zoet houdt, zijn Rebecca’s baklavarolletjes met walnoten onweerstaanbaar en perfect bij een kop sterke, zwarte koffie.

De foto’s van Steven Joyce vullen de heerlijke recepten in het boek aan, en tonen de magie en aantrekkingskracht van deze schitterende eilanden.


Grieks koken

De heerlijkste ingrediënten afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied worden in de Griekse keuken gecombineerd: citroenen, knoflook, olijven, tomaten, aubergines, lamsvlees en vis, dikwijls verrijkt met specerijen uit het Midden-Oosten. In dit boekje vindt u hartige gerechten die de Grieken helpen om in de winter ijzige windvlagen te trotseren, zoals moussaka, maar de beroemdste Griekse gerechten smaken over ter wereld het beste bij warm weer.


Net niet Grieks – Koken met Griekse ingrediënten

Net niet Grieks is een opmerkelijke aanvulling op de vele kookboeken over Grieks (en mediterraans) koken. De Griekse keuken is weliswaar eenvoudig, maar bijzonder smaakvol, wat bevestigd wordt door Julie’s spannende, nieuwe samenstellingen van Griekse ingrediënten.

Om maar enkele van de 92 recepten te noemen: vijgenvingers, champignons gevuld met mariadistel, wilde asperge-salade met kreeft, koekia con carne, vijgen-levermousse, tomatensorbet met peterseliesaus, granaat-kir, gegrilde watermeloen met feta en Julie’s olijvenade.

Wie van de Griekse keuken houdt, zal dit boek zeker niet willen missen.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *