|

De top 7 van de beste boeken om Grieks te leren in 2023

Grieks (Dimotiki) is de nationale taal van Griekenland, als het om handel gaat wordt er ook veel Engels gesproken. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij de Griekse taal kan leren. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden om een nieuwe taal te leren en dat geldt ook zeker voor de Griekse taal.

Boeken kunnen je ook goed helpen om de Griekse taal te leren. Naast taalgidsen, woordenboeken zijn er ook vele cursussen in boekvorm. De 7 beste boeken betreft het Grieks leren heb ik op deze pagina voor je op een rij gezet.

Om je een boek beeld te geven heb ik de boeken uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving heb ik ook link van Bol.com geplaatst. De link geeft je veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers en gebruikers van het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Leer Grieks (taalcursus voor beginners)

Leer de belangrijkste uitdrukkingen in het Grieks voor je vakantie of zakenreis. Je kunt naar deze audio luisteren in de trein, op werk, of voor het slapengaan, om alle belangrijke zinnen te leren die je nodig zult hebben tijdens je reizen.

Oefen 20 minuten per dag, en in korte tijd zul je goed Grieks kunnen spreken – in een hotel, restaurant, of tijdens het winkelen. Je leert hoe je woorden en zinnen als ‘Hallo’ in het Grieks kunt zeggen, of hoe je getallen (één, twee, drie tot tien) correct kunt uitspreken. En beetje bij beetje word je geïntroduceerd tot veelgebruikte zinnen. Zo zul je in staat zijn om in het Grieks te communiceren.

Met deze taalcursus ben je klaar voor de belangrijkste situaties die je op vakantie, in het dagelijks leven en op het werk zult tegenkomen. Er is geen voorkennis of extra lesboek nodig.


Milào Oefenboek

Griekenland heeft op veel Nederlanders een grote aantrekkingskracht. De rijke historie, mooie natuur en het zonnige klimaat maken het tot een geliefd vakantieland. Maar je verstaanbaar maken in het Grieks, dat vinden veel mensen nog een hele opgave. Met de cursus Milào wordt deze opgave een stuk gemakkelijker, én leuker.

Deze frisse, communicatieve methode tot niveau A1 staat boordevol cultuur en muziek en is daarmee een ideale voorbereiding op een verblijf in Griekenland. Omdat Milao geschreven is door twee ervaren docenten die native speaker zijn en daarnaast de Nederlandse lessituatie goed kennen, sluit de methode naadloos aan bij de specifieke uitdagingen waar Nederlandstaligen in het Grieks tegenaan lopen.

De methode behandelt eerst het alfabet en vervolgens zestien communicatieve onderwerpen, zoals begroetingen en boodschappen doen. Het tekstboek is gericht op gebruik in de les en bevat luister- en leesteksten en bijbehorende verwerkingsopdrachten. Grammatica en woordenschat worden geïntroduceerd aan de hand van de teksten en dialogen. De inzet van Milao is, dat je je als beginner snel verstaanbaar kunt maken. Spreken en luisteren staan dan ook centraal.

Met het oefenboek kun je je grammatica en woordenschat verder trainen. De uitgebreide website bevat verder onder meer audiomateriaal, authentieke teksten met oefeningen, woordenlijsten en oefentoetsen voor het examen A1. Milào.

Basiscursus Nieuwgrieks is bedoeld voor gebruik in het volwassenenonderwijs en richt zich op beginners die graag goed Nieuwgrieks willen leren spreken. De auteurs zijn beiden docent Nieuwgrieks. Dafni Alverti is half-Grieks en heeft Nieuwgrieks gestudeerd aan de UvA. Despina Moysiadou komt uit Noord-Griekenland en studeerde daar geschiedenis en archeologie. Ze studeerde Linguïstiek aan de UvA.


Leer Grieks – Snel / Gemakkelijk / Efficiënt

Dit boek bevat een reeks woordenlijsten met 2000 van de meest voorkomende woorden en zinnen, gerangschikt op basis van hun voorkomen in dagelijks taalgebruik.

Dit vocabulaireboek volgt de 80/20-regel: het zorgt ervoor dat u eerst de belangrijkste woorden en zinsstructuren leert om u te helpen snel vooruitgang te boeken en gemotiveerd te blijven. U gebruikt dit boek idealiter elke dag, waarbij u een vast aantal pagina’s in elke sessie herhaalt.

Het boek is opgesplitst in lijsten van 50 woorden die u helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken via het boek. Neem bijvoorbeeld aan dat u op dit moment woorden 101 tot 200 herhaalt. Zodra u de woorden 101 tot 150 goed kent, kunt u beginnen aan de woorden 201 tot 250. De volgende dag kunt u 101-150 overslaan en verdergaan met het herhalen van de woorden 151 tot 250.

Op die manier werkt u stap voor stap door het boek en nemen met elke pagina die u beheerst uw taalvaardigheden toe.


Hugo’s taalgids – Grieks spreken en begrijpen

Uw praktische reisgezel voor: hotel – rondreizen – restaurant – post – bank – winkelen – sport – telefoneren – medische hulp en nog veel meer!

  • Pasklare zinnen en uitdrukkingen voor elke situatie
  • Met een eenvoudig systeem om zelf nieuwe zinnen te maken
  • Met aanduiding van de juiste uitspraak
  • Uitgebreid woordenboek achterin
  • Een onmisbare gids, zowel voor toeristen als zakenlui

1001+ oefeningen nederlands – Grieks

“1001+ oefeningen nederlands – Grieks” is een verzameling van meer dan 1000 oefeningen voor Nederlandse sprekers. Elke oefening bestaat uit een zin in het Nederlands met 5 vertalingsopties in Grieks waaruit je moet kiezen. Oefeningen zijn verdeeld in secties zoals getallen en kleuren.


Eenvoudig modern Grieks

Dit boek is voor beginners die modern Grieks willen leren. Anna Blushi is geboren in Griekenland en heeft meer dan tien jaar ervaring als vertaler.


Wat & Hoe taalgids – Grieks

Wat & Hoe Taalgids Grieks is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Grieks is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Grieks lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.


Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *