De 10 leukste reisspellen voor 2 personen voor op vakantie 2024

Op vakantie heb je vaak van die momenten dat je net even niets te doen hebt, dat zijn de perfecte momenten om een spelletje te spelen. Als je op vakantie gaat wil je geen grote spellen meenemen, dit gaat alleen maar ten koste van je ruimte. Handzame en klein spellen zijn uitermate geschikt voor op vakantie. Je hebt weinig ruimte nodig, je kunt ze dus ook eenvoudig spelen op een klein tafeltje op je accommodatie of juist in een barretje of ergens buiten in het gras of op een bankje!

De keuze qua spellen groeit met de week dit maakt het kiezen niet makkelijker. Om je een beetje te helpen heb ik de 10 leukste reisspellen voor je op een rij gezet. De spellen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom heb ik ook een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geef extra informatie over het spel zoals de waardering en de recensies van de spelers. Via de link kun je eenvoudig het spel bestellen.

Tip: Bij diverse spelletjes heb je nog ruimte in de doos als dit hebt geval is kun je ook meerdere spelletjes in een doosje doen dit scheelt weer ruimte in de koffer!

Regenwormen Dobbelspel

Dit snelle dobbelspelletje kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij.

Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken!

Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.


Skip-Bo Kaartspel

 • Skip-Bo is het tijdloze kaartspel voor het hele gezin van de makers van UNO!
 • Spelers moeten strategisch denken om stapels kaarten in de volgorde van 1 tot en met 12 te maken.
 • De speler die als eerste alle kaarten van de stok kwijtspeelt, wint het spel.
 • Eindeloos speelplezier voor het hele gezin. Geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder.​

Wat voor spel is Skip-Bo

Skip-Bo is het ultieme kaartspel van de makers van UNO! ​Spelers moeten strategisch denken om stapels kaarten op volgorde te leggen (2, 3, 4, 4…). De speler die als eerste al zijn kaarten kwijt is, heeft gewonnen.

Als iedere speler zijn eigen stapel kaarten heeft, begint het spel door kaarten van de stok te pakken en tot vier “bouwstapels” met kaarten te maken. Als het spel vastloopt, mag je de Skip-Bo kaart spelen.

Een Skip-Bo kaart is een keuzekaart en mag als ieder cijfer worden gebruikt. Zet de kaart op het juiste moment in!

De speler die als eerste alle kaarten van de Skip-Bo stok kwijtspeelt, wint het spel!

 • Merk: Mattel Games
 •  Mattel
 •  7 – 99 jaar
 •  2 tot 6 spelers
 •  20 minuten

Keer op Keer Dobbelspel

Keer op Keer is een dobbelspel voor 1 tot 6 personen geschikt voor spelers vanaf 8 jaar, het solo spel is leuk om te spelen, maar is wel iets aangepast ten opzichte van het spelen met 2 spelers of meer. Met het solo spel je met 4 dobbelstenen, met meerder spelers met 6 dobbelstenen.

Op de witte dobbelstenen staan kruisjes in de kleur rood, geel, groen, blauw en oranje. De zwarte dobbelstenen hebben de getallen 1 t/m 5 en een vraagteken. Bij het solo spel speel je met 2 witte en 2 zwarte dobbelstenen. Na het gooien kies je één kleur en één getal (de vraagteken is een joker). Deze streep je weg op het scoreblok.

Je begint altijd in de middelste rij. Kies je bijvoorbeeld een 2 en het rode kruis. Dan mag je 2 rode blokjes afstrepen die aan elkaar grenzen. Een van de rode blokjes moet in de middelste rij zitten. De andere mag je er links of recht naast leggen. De blokjes die je later afgestreept moet weer grenzen aan de blokjes die je al hebt afgestreept.

Het doel is om binnen 30 ronden zoveel mogelijk weg te strepen. Door één kleur volledig weg te strepen, kolommen te vullen, sterren weg te strepen en door geen jokers te gebruiken kun je extra punten scoren.

Het spel is ook een aanrader met meerdere spelers. Een dobbelspel waarmee je tactisch kunt spelen. Het spel lijkt lang met 30 rondes maar het speelt snel weg.


Mens Erger Je Niet Reiseditie

Mens Erger Je Niet is een oergezellig familiespel!
Breng als eerst de pionnen naar de thuisbasis en win. Maar pas op, want voor je het weet gooit iemand je van het bord af. Het Mens Erger Je Niet reisspel komt in een handig koffertje en neem je overal gemakkelijk mee naartoe!

Dit is reiseditie van het bekende spel Mens Erger Je Niet met magnetische speelstukken. Aan de ene kant van het speelbord kan de orignele versie gespeeld worden en aan de andere kant de junior versie.Leuk spelletje om te spelen tijdens het reizen maar ook op je vakantieadres. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Inhoud voor Original versie:

 • Speelbord (geel)
 • 4 x 4 Magnetische pionnen
 • (geel, rood, zwart, groen)
 • Dobbelsteen
 • Spelregels

Inhoud voor Junior versie:

 • Speelbord (blauw)
 • 4 x 3 pionnen (geel, rood, zwart, groen)
 • Kleurendobbelsteen
 • Spelregels

Rory’s Story Cubes Classic – Dobbelspel

Bij Rory’s Story Cubes gooien spelers om de beurt de dobbelstenen en bedenken aan de hand van de plaatjes een verhaal dat begint met “Er was eens…”. Laat je door je fantasie leiden! Leuke tip: gebruik 1 of 2 dobbelstenen als inleiding en bouw je verhaal dan op met allerlei leuke details en eindig met een spetterende finale!

Je mag de symbolen op alle manieren interpreteren. Is iets een vergrootglas of een mobiele telefoon? Wat maakt het uit. Je eerste indruk is meestal de beste.

In dit spel ligt er geen druk op een speler om te winnen. Het doel van het spel is om gezellig samen met de eigen verbeelding aan de gang te gaan.

Vind je het lastig om een verhaal te starten, bedenk dat gezamenlijk enkele startonderwerpen waarop de rest van het verhaal voortborduurt of begin gewoon met vertellen en laat je leiden door de dobbelstenen.

De Rory’s Story Cubes zijn onder andere te gebruiken als verhaaltjes voor het slapengaan, verhalen voor onderweg, praten en luisteren, creatieve inspiratie en als ijsbrekers.


SET Kaartspel

Er liggen 12 kaarten met gekleurde symbolen op tafel. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: een kleur, een hoeveelheid, een vulling en een vorm. Alle spelers zoeken nu tegelijkertijd naar een set. Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van de eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend. Als je een set ziet, roep je “SET!”.

Het spel stopt even en je laat zien welke drie kaarten volgens jou een set vormen. Heb je gelijk, dan mag je de kaarten houden. Zo niet, dan leg je ze weer terug en mag je pas weer meedoen nadat een andere speler een correcte set heeft gevonden. Na het pakken van een set worden de kaarten op tafel weer aangevuld.

Wie heeft aan het einde van het spel de meeste kaarten?


Qwixx – Dobbelspel

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Eigenschappen:

 • Winnaar en genomineerd voor diverse (internationale) spellenprijzen
 • Eenvoudig dobbelspel voor elke gelegenheid en met ieder gezelschap
 • Zeer korte spelregels: in één minuut uit te leggen en daarna te spelen
 • Een worp heeft steeds invloed op alle spelers, dus geen wachttijden
 • Vlot en verrassend spannend dobbelspel. Je wilt meteen nog eens spelen
 • Ook zeer geschikt voor op vakantie of in een kroeg!
 • Een klein doosje… een ideaal cadeau
 • Geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

Catan: Het snelle Kaartspel 

Vlot kaartspel voor 2-4 spelers, gebaseerd op het populaire bordspel Catan. Ook in dit kaartspel bouw je straten, dorpen en steden en zet je ridders in. Steden kunnen op verschillende manieren worden uitgebreid. Verder kun je met de andere spelers of met de markt en de gedekte stapel grondstoffen ruilen.

Maar pas op: je straten en ridders kunnen zomaar door de andere spelers afgepakt worden. Zo zijn ook behaalde overwinningspunten niet altijd zeker. Het bouwen van een kerk of een stadsmuur kan echter bescherming bieden! De regels zijn relatief eenvoudig en je bent met een half uurtje klaar. Het spel is ook geschikt voor 2 spelers, omdat er alleen wordt geruild in plaats van gehandeld!


Yahtzee

Het bekendste dobbelspel ter wereld heeft weinig uitleg nodig. Je hebt maar 1 doel en dat is beter gooien dan je tegenstanders. Veel heb je niet nodig een dobbelsteen set, een scoreblok, een pen en als je wil winnen een beetje geluk. het bakje is altijd handig en vooral op vakantie!


Rummikub The Original Reiseditie

Rummikub is altijd leuk om te spelen ook als je op reis bent. Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert. De Rummikub Reiseditie kan je al spelen vanaf 6 jaar, waardoor het een echt gezinsspel is.

Rummikub Reiseditie regels
In het spel zitten 4 grote rekjes en 106 stevige rummikub-stenen van kunststof. Die zijn er in 4 kleuren en genummerd van 1-13. En er zijn twee jokerstenen. Elke speler krijgt 13 stenen op zijn rekje. De overige stenen leg je ‘dicht’ in het midden op tafel. Als je aan de beurt ben mag je een steen van tafel nemen. Of je legt een combinatie op tafel. Een combinatie is een rij van dezelfde kleur (bijv. 4, 5, 6) of een setje (bijv. drie 8-en van verschillende kleuren).

Door combinaties op tafel te leggen raak je je stenen van je rekje kwijt. Een joker mag je voor iedere andere steen leggen. Wie het eerste alle stenen van het rekje op tafel kan spelen, wint! Meer informatie kan je vinden in de Rummikub spelregels.


Vergelijkbare berichten