De top 10 van leukste behendigheidsspellen voor 2023

Voor behendigheidsspellen heb je een vaste hand nodig de bekendste spellen zijn Jenga en mikado. Beide spellen heb ik veel gespeeld Jenga speel ik nog steeds regelmatig met onze dochter. De spellen zijn niet alleen leuk te spelen maar voor kinderen ook goed voor de coordinatie en behendigheid. Wist je dat je tegenwoordig ook diverse bordspellen hebt daarbij behendigheid, een vaste hand en stalen zenuwen belangrijk zijn.

Voor deze pagina heb ik de 10 leukste behendigheidsspellen voor je op een rij gezet. De spellen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast een spelbeschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft nog extra informatie over het spel, waaronder de recensies en waarderingen van de spelers. Via de link kun je het spel eenvoudig en snel bestellen.

Jenga Maker – Bordspel

Vorm een team, bouw en verover de kroon! Jenga Maker is een spannende variant op het klassieke Jenga-spel. De spelers bouwen in teams zo snel mogelijk hun Jenga-object met de hardhouten blokken. Eén teamgenoot beschrijft het bouwwerk zoals uitgelegd op de kaart, en alleen met die beschrijving moeten de anderen zo snel mogelijk bouwen en de kroon op hun werk zetten. Maar let op! Als een team verkeerd bouwt of het object instort, moeten de spelers opnieuw beginnen. Het team dat als eerste 3 bouwwerken correct bouwt en kroont, heeft gewonnen.

Een leuk, uitdagend spel om te spelen met vrienden en waarin het draait om vaardigheid, spanning, plezier en een beetje geluk. Zoek je een leuk spel voor een spelletjesavond voor het hele gezin? Met bouwwerken voor beginners en gevorderden is Jenga Maker ideaal voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar.

Kenmerken:

 •  VARIANT OP KLASSIEK JENGA: een andere manier om te bouwen met Jenga! Bij deze variant op het klassieke Jenga-spel worden spelers verdeeld in teams die tegelijkertijd zo snel mogelijk moeten bouwen
 • 200 VERSCHILLENDE BOUWWERKEN: iemand uit het team trekt een kaart en vertelt aan de teamgenoten hoe er gebouwd moet worden. Zonder te wijzen of gebaren te maken, en spieken is niet toegestaan! Dit spannende kinderspel heeft bouwwerken voor beginners en gevorderden
 • KROON OP HET WERK: teams bouwen tegelijkertijd en proberen elk als eerste klaar te zijn. Het eerste team dat het bouwwerk correct afbouwt, zet de kroon op het werk en wint die ronde. Om het spel te winnen, moet een team in 3 rondes de kroon veroveren
 • AUTHENTIEKE HARDHOUTEN BLOKKEN: het spel Jenga Maker telt 28 kleurrijke Jenga-blokken van hoogwaardig hout. Op elk blok staat het officiële Jenga-logo
 • PERFECT PARTY SPEL: met Jenga Maker wordt een feestje extra leuk! Deze variant op de het klassieke torenspel is perfect voor elke spelletjesavond met het gezin. Een leuk spel voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Haba Rhino Hero Super Battle

Rhino Hero en zijn super heldhaftige vrienden beleven een boel avonturen op de wolkenkrabber van kaarten. Maar wees voorzichtig: hoe meer kaarten er als muren en vloer worden gelegd, hoe hoger de wolkenkrabber wordt en hoe harder hij gaat wiebelen. Wie handig is met de dobbelsteen laat zijn superheld hoog naar boven klimmen en verdedigt zijn plaats in de dobbelsteen-gevechten tegen andere spelers. De Spider Monkeys brengen de wolkenkrabber aan het wankelen.

Dit is één van onze favoriete spellen ook leuk om te spelen zonder de kinderen! Geschikt voor kinderen van een jaar of 5. Het spel kan snel afgelopen zijn maar ook zeker 20 minuten duren. Voor de jongere kinderen is er ook een Junior versie vanaf 2 jaar.


Throw Throw Burrito – Nederlandstalig Kaartspel

Wat krijg je als je trefbal combineer met een kaartspel? Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito van de makers van Exploding Kittens! Het spel is geschikt is voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien…Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals 3x Gothic Luiaard, HoutHak Hond, Katten Koe, Klef Kuikentje, Blaffende Haai en Drijf Geit. Sommige setjes kaarten starten echter een Burrito gevecht (Bonje, Duel en Oorlog), waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken.

Het spel wordt gespeeld in twee rondes. De eerste ronde eindigt zodra het laatste Burrito Builfiche is uitgereikt. De speler met de meeste punten wint deze ronde en ontvangt het Koning Burrito embleem. Als deze speler ook ronde 2 weet te winnen, dan wint deze speler het spel.


Twister – Actiespel

Het is het klassieke Twister spel waar je mee bent opgegroeid! Wanneer de aangewezen ‘Spinner’ de opdrachten noemt, moeten de spelers zich verplaatsen naar plekken op de mat. Zorg dat je niet omvalt, want dan ben je af! De laatstse speler die overblijft, wint het spel.

Schoenen uit en in positie! Maak je klaar om in knopen te worden gedraaid. De aangewezen ‘Spinner’ laat weten welke hand en welke voet waar naar toe gaat. Voet op rood? Hand op groen? Ga er voor! Geen knieën of ellebogen op de mat want dan ben je af!

Andere manieren om Twister te spelen!

Speel in teams! Teamleden kunnen dezelfde plek delen, maar pas op dat je je balans niet verliest. Zodra een speler omvalt of de mat raakt is het team af. Houd en teamtoernooi en houd overwinningen en nederlagen bij. Of speel een knock-out ronde totdat er nog één team over is.

Laat het Twister plezier maar komen! Neem je Twister spel mee naar buiten of speel Twister tijdens een avondje met vrienden. De iconische mat met gekleurde vakken is een fantastische manier om van een feest een feest te maken!


Jenga Classic – Actiespel

Test hoe vast jouw hand is met Jenga Classic. Spanning, strategie en inzicht zijn nodig om de toren niet in jouw beurt te laten vallen!Bouw de toren. Leg drie blokken per laag, elke volgende laag haaks op de vorige. Gebruik zo nodig de stapelhoes. Haal met één hand een blok uit de toren, op een willekeurig plek onder de bovenste complete laag. Je mag de blokken aanraken om een losse te vinden. Leg het blok bovenop de toren. Wacht ongeveer 10 seconden. Als de toren instort, ben je af., als de toren blijft staan, is de volgende speler aan de beurt. Als je in je eentje speelt, probeer je je eigen hoogste toren te verslaan. Zorg dat jij de laatste speler bent die een blok stapelt zonder dat de toren instort!


Menara Bordspel

Coöperatief bouwspel Bouw gezamenlijk een tempel op basis van bouwtekeningen van verschillende moeilijkheidsgradaties. Om beurten kies je er één, die je volledig moet uitvoeren. Lukt dat namelijk niet, dan moet de tempel een bouwlaag hoger worden. De bouwtekeningen geven bijvoorbeeld aan hoeveel pilaren er op één of meer tempelvloeren moeten worden gezet of dat er een bepaald aantal pilaren moet worden verplaatst. Omdat pilaren uitsluitend op velden van dezelfde kleur mogen worden gezet, is dat allemaal lastiger dan het lijkt.

Staat de tempel aan het einde van het spel nog overeind en heeft hij het juiste aantal bouwlagen, dan winnen de spelers gezamenlijk. Stort de tempel echter voortijdig in, dan is het project mislukt. Menara is een spel voor het hele gezin, waarin zowel tactiek als behendigheid een grote rol speelt.


Stapelgekke Speed Cups 6 spelers

Je krijgt 5 bekers in verschillende kleuren. Elke ronde draait een speler de bovenste kaart van de stapel om. Daarop staan 5 voorwerpen in de kleuren van de bekers horizontaal of verticaal georiënteerd. Zo kunnen er 5 vogels in een boom zitten of 5 shirts aan een waslijn. Je probeert nu zo snel mogelijk je bekers op of naast elkaar te zetten op de manier waarop dit op de kaart is aangegeven. Ben je als eerste klaar, druk dan snel op de bel. Heb je het goed, dan win je de kaart. De speler met de meeste kaarten wint het spel.

Zorg dus dat je rustig, maar tegelijkertijd gefocust bent. Dan maak je de minste fouten en gooi je niet per ongeluk je stapel om. Stapelgekke Speed Cups heeft zeer eenvoudige spelregels, waardoor het snel te leren is. Leuk voor families met kinderen, maar ook voor studenten en veelspelers die iets luchtigs tussendoor willen doen. In deze versie zitten het basisspel en de uitbreiding in één doos.


Ravensburger Paku paku

Het dobbelspel voor serviesacrobaten: alleen degene die snel dobbelt en goed stapelt, kan dit razendsnelle dobbelspel winnen! Voor 2 – 8 hongerige panda’s. Ravensburger Paku Paku kaart/dobbelspel/behendigheidsspel voor iedereen vanaf 8 jaar.


Haba Spelletje Dier op dier

De dieren willen hun kunstje vertonen – de grote piramide! Nu moet er voorzichtig en behendig te werk worden gegaan: wie kan de pinguïn op de krokodil zetten, het schaap op de pinguïn en de slang op het schaap. Ook de miereneter wil bovenop de piramide klimmen en die is al zo duizelingwekkend hoog.

 • Soort spel: Educatief / Behendigheidsspel
 • Aantal Spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur van het spel: 15 Minuten
 • Vanaf Leeftijd: 4 Jaar
 • Uitgever: HABA
 • Spelauteur: Klaus Miltenberger
 • Illustrator: Daniel Döbner

BS Toys Mikado – Grote Stokken

Dit reuze mikadospel van BS toys bestaat uit 31 extra grote stokken (90 cm!) van bamboo. Door het natuurlijke onregelmatige materiaal krijgt het spel een extra moeilijkheidsgraad. Kun jij de meeste stokken pakken zonder de rest te laten bewegen?


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *