De top 10 van de leukste Haba spellen voor 2024

Haba is een Duitse speelgoed fabrikant die naast veel speelgoed ook diverse spellen heeft gemaakt. De Beierse speelgoed fabrikant is begonnen in 1938. De Haba (bord)spellen zijn gezelschapsspellen die zeer geschikt zijn voor (jongere) kinderen.

De spellen zijn leerzaam, verrassend en leuk om te spelen. Haba staat bekend als leerzame spellen die zowel je geheugen traint als het samenspelen. De fabrikant heeft ook veel eerste spellen voor de jongste kinderen ontwikkelt, die zijn korte leuke spelletjes.

Naast vele kinderspellen zijn er ook Haba spellen geschikt voor het hele gezin en ook zeker leuk voor volwassenen. Op deze pagina vind je de 10 allerleukste spellen van Haba. De spellen in de top 10 zijn heel divers je vind hier spellen voor de jongste kinderen (de eerste spelletjes) tot spellen die ook erg geschikt zijn voor volwassenen.

De spellen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. De link geeft naast extra informatie over het spel ook de waardering en de recensies van de spelers weer. Via de link kun je het spel eenvoudig en snel bestellen.

Haba Mijn Eerste Spellen – Eerste Boomgaard

De raaf wil de rijpe vruchten pikken! Maar de kinderen werken samen en verzamelen zoveel kersen, pruimen, peren en appels als ze kunnen. De spanning stijgt. Wie zal er winnen: de stoute raaf of de vlijtige kinderen?

In deze junior versie van het bekende bordspel ¨Boomgaardje¨ zijn de regels aan de leeftijd aangepast en het spelmateriaal is speciaal voor kleine kinderhanden gemaakt. Het spelen van eerste boomgaard stimuleert de ontwikkeling van motorische vaardigheden, vorm- en kleurherkenning en het eerste begrip van spelregels.


Haba Rhino Hero Super Battle

Haba Rhino Hero – Super Battle evenwichtsspel

Rhino Hero en zijn super heldhaftige vrienden beleven een boel avonturen op de wolkenkrabber van kaarten. Maar wees voorzichtig: hoe meer kaarten er als muren en vloer worden gelegd, hoe hoger de wolkenkrabber wordt en hoe harder hij gaat wiebelen. Wie handig is met de dobbelsteen laat zijn superheld hoog naar boven klimmen en verdedigt zijn plaats in de dobbelsteen-gevechten tegen andere spelers. De Spider Monkeys brengen de wolkenkrabber aan het wankelen.

Dit is één van onze favoriete spellen ook leuk om te spelen zonder de kinderen! Geschikt voor kinderen van een jaar of 5. Het spel kan snel afgelopen zijn maar ook zeker 20 minuten duren. Voor de jongere kinderen is er ook een Junior versie vanaf 2 jaar.


Haba Spel Spelletje vanaf 3 jaar Eenhoorn Flonkerglans

De eenhoorns Flonkerglans, Sterrenstof, Wonderbloem en Toverstaart leen zijn in het sprookjesachtige wolkenland. Op een dag komt er plotseling onweer opzetten! Wie helpt de eenhoorns zo snel mogelijk bij de zon te komen en onderweg zo veel mogelijk wolkenkristallen in veiligheid te brengen?

Eenhoorn Flonkerglans is een bordspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 3 jaar het betoverende spel is een dobbelspel en een wedloopspel.


Haba Mijn eerste spelletjesdoos – De grote spelletjesverzameling

Mijn eerste spelletjesdoos van Haba bevat 10 verschillende spellen waaronder een memoryspel, bordspel, kaartspel, omloopspel en coöperatief spel.

Deze verzameling spelletjes brengt de plezierigste spelletjes in één doos bij elkaar! Wie helpt boer Bert het best? En wie weet waar de ondeugende dieren zich op de wei hebben verstopt? 10 spelideeën met eenvoudige regels en korte speelduur zorgen voor een geslaagde kennismaking met de wereld der spelletjes. Of het nu klassieke, coöperatieve of spannende bord-, geheugen- of kaartspelletjes zijn, de tijd vliegt voorbij.

Dit spel stimuleert:

  • Eerste begrijpen van spelregels
  • Samenwerken
  • Geheugen
  • Kleuren herkennen

Het speelgoed van Haba overtuigt al vele generaties lang door z’n doordacht speelgoed met hoge speelwaarde, waar de kinderen fantasievol mee kunnen spelen en dat afgestemd is op hun leeftijd. Dit mede dankzij hun designers en spellenredacteuren die zich laten inspireren door de natuur of door mensen, op reis of thuis. Het houten speelgoed wordt voor het grootste gedeelte geproduceerd in Bad Rodach, Duitsland. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt is afkomstig uit duurzaam bosbeheer!


Haba Spel Spelletjes vanaf 8 jaar Karuba

Gezelschapsspel Karuba is een gewaagd spel voor wie houdt van spanning en avontuur! 

Na een lange boottocht hebben de schattenzoekers het eiland Karuba bereikt en kunnen ze op zoek naar de verborgen schatten. Wie brengt zijn expeditieteam zo slim mogelijk over de junglewegen, let op voor zijn medespelers en kijkt uit naar goud en kristallen aan de rand van de weg? Het belangrijkste is echter om tijdig te beginnen rennen! Enkel wie als eerste aankomt, krijgt de waardevolste tempelschatten!

Dit gezelschapsspel is voor 2 tot 4 spelers en voor iedereen vanaf 8 jaar en die van een uitdaging en een beetje spanning houdt.


Haba Spel Spelletje vanaf 2 jaar Berenhonger

Berenhonger is één van de spellen uit de serie ¨mijn eerste spellen¨ van Haba.

De beer heeft reuzen honger. Gelukkig staat er al een bord met verschillende lekkere hapjes klaar. Maar welke hapjes mag de kleine beer eerst eten? Dat verklapt de dobbelsteen. Wie helpt mee om de kleine beer te voeren?

Het spel kan snel gespeeld worden en duurt tussen de 5 en 10 minuten . Het spel kan met 1, 2 of 3 spelers gespeeld worden. dus het kind kan het spel ook alleen spelen. De regels zijn heel eenvoudig.


Haba Spel Spelletje vanaf 5 jaar Dino’s op het spoor

Dino’s op het spoor van het Duitse merk Haba is een memoryspel. In het oerwoud zijn dino’s ontdekt! Meteen gaan alle spelers op weg om ze met eigen ogen te bewonderen. Maar het is helemaal niet zo gemakkelijk om deze enorme oerbeesten te vinden. Wie krijgt het voor elkaar om de gezochte dino’s één voor één om te draaien en als eerste het doel te bereiken? Want het is niet namelijk zo maar een memoryspel maar een speciale. Dit spel is voor 5 jaar of ouder en is geschikt voor 2 tot 4 personen


HABA Spel – Dobbelkoning

Van overal zijn mensen, dwergen, feeën, kabouters en elfen gekomen om samen in vrede te leven in het koninkrijk. Maar zo langzamerhand wordt het wat krap. Er is nood aan uitbreiding! Met handigheid en wat geluk gooien de spelers de beste kaarten bij elkaar, om zo veel mogelijk velden te bezetten die op de landkaart zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. Wie de beste plaatsen en de meeste edelstenen heeft, wint het spel.

Het spel kan gespeeld worden van 2 tot 4 personen. De geschikte leeftijd is vanaf 8 jaar en een spelletje duurt ongeveer 45 minuten.


Haba Mijn Eerste Spellen ‘Visjes Vangen’

Visjes vangen’ is een behendigheidsspel dat behoort tot de reeks ‘Mijn eerste spellen’ van het Duitse merk Haba. Tijdens het vrije spel spelen de kinderen met de hengel, het zee en met de vrolijke zeebewoners. Die zwemmen opgewekt door elkaar en komen allerlei spannende dingen om mee te spelen tegen.

Bij het spel moeten de kinderen een vis met de gegooide kleur zien te vangen. Als dat lukt, krijgt het kind een stuk speelgoed van de vis cadeau dat hij in zijn verzamelkaart mag puzzelen. Wie is de beste hengelaar en heeft als eerste al het speelgoed verzameld?


Wij ruimen op – 2+

De kleine kater Tapsi heeft de hele dag gespeeld en nu is het tijd om op te ruimen. Maar waar moeten de blokken naartoe? Waar vindt de brandweer een plekje en waar hoort de knuffelgiraf? Wie de speelgoedplaatjes correct ordent, helpt Tapsi bij het opruimen.

Dit leuke spel is voor 2 tot 4 jarige kan alleen of met z´n gespeeld worden.


Vergelijkbare berichten