De 10 van de leukste mijn eerste kinder (bord)spellen 2023

Met spelletjes spelen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Het is namelijk niet alleen leuk om samen te spelen, maar ook zeer leerzaam, zowel voor de ontwikkeling als het samen spelen. Voor bijna alle leeftijden zijn geschikte spellen te koop, ook voor de jongste kinderen. Bij Haba bijvoorbeeld noemen ze deze spellen mijn eerste spellen. Haba is een spel uitgever met veel kinder (bord)spellen voor jonge kinderen. Naast Haba zijn er nog veel meer leuke kinderspellen voor de jongste kinderen.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 10 allerleukste en leerzaamste eerste spellen voor de jongste kinderen. De spellen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de spellen en of ze geschikt voor je eigen kinderen of cadeau te geven. Naast een uitgebreide spelomschrijving heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft extra informatie over het spel waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het spel ook eenvoudig en snel bestellen / kopen.

Nijntje Verstoppertje spelen

Dit Nijntje spel is zer geschikt voor de allerkleinsten! Voor kinderen van 1 tot 4 jaar en er leuk om samen met je kind of kleinkind te spelen. Je verstop een Nijntje erg in de kamer maar dit kan ook in de tuin. Als je Nijntje hebt verstopt druk je de knop in. Nijntje roept om de tien seconde ik ben hier!

Het spel kan alleen met je kind gespeeld worden maar ook met meerdere kinderen dan wint het kindje die Nijntje als eerste heeft gevonden. Een perfect spel voor het enige kind maar ook voor kinderen met boers of zussen.

Het spel wordt geleverd in een mooi doosje met uiteraard Nijntje op de doos maar ook het verstoppertje Nijntje is gelijk zichtbaar.


Haba Mijn Eerste Spellen – Eerste Boomgaard

De raaf wil de rijpe vruchten pikken! Maar de kinderen werken samen en verzamelen zoveel kersen, pruimen, peren en appels als ze kunnen. De spanning stijgt. Wie zal er winnen: de stoute raaf of de vlijtige kinderen?

In deze junior versie van het bekende bordspel ¨Boomgaardje¨ zijn de regels aan de leeftijd aangepast en het spelmateriaal is speciaal voor kleine kinderhanden gemaakt. Het spelen van eerste boomgaard stimuleert de ontwikkeling van motorische vaardigheden, vorm- en kleurherkenning en het eerste begrip van spelregels.

Het spel is te spelen als solospel maar ook met maximaal 4 personen. De geschikte leeftijd is van 2 tot 4 jaar.


Ik Leer Vormen en Kleuren

Ik Leer Vormen en Kleuren leert met behulp van zes spelletjes de kinderen alles over vormen en kleuren. Met de spelletjes leren kinderen spelenderwijs kleuren benoemen, vormen en silhouetten herkennen, de woordenschat vergroten en verbanden leggen.

Kan jij een afbeeldingen met dezelfde vorm of kleur vinden? Maak zo de grote lottokaart compleet. De spelletjes lopen op in moeilijkheidsgraad. Het spel is zeer geschikt om samen met de kinderen te spelen en is geschikt voor kinderen vanaf 2 tot 5 jaar.


Knappe Koppen Tellen Bordspel

In Knappe Koppen Tellen zorgen de verschillende opdrachten ervoor dat kinderen spelenderwijs het getalbegrip ontwikkelen en kennis maken met de eerste rekensommetjes. Met de verschillende opdrachten ontwikkelen kinderen rekenvaardigheden op een speelse en een leuke manier.

Er zijn vragen in drie categorieën:

Kennis
Deze kaarten zijn ontwikkeld om het denk- en observatievermogen van kinderen te stimuleren. Zo vind je o.a. opdrachten die de getalgevoeligheid, denk- en observatievermogen verbeteren. Maar ook opdrachten die het inzicht in ordeningsprincipes en logische relaties bevorderen, komen aan bod.

Fysieke uitdagingen
Deze kaarten zijn toegevoegd voor de nodige portie FUN! Aan de hand van fysieke opdrachten ontwikkelen kinderen op een leuke en ludieke manier het getalbegrip en leren ze spelenderwijs tellen.

Rekenvaardigheid
Deze kaarten zijn ontwikkeld om het kind te leren rekenen. Om de moeilijkheidsgraad te beperken, wordt er enkel gerekend met de cijfers 1 tot 10. Bovendien is het voor kinderen dan mogelijk om hun vingers te gebruiken.

Het spel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en is voor 2 t/m 4 spelers.


Knibbel Knabbel Knuisje

Knibbel Knabbel Knuisje van Jumbo is een spannend en uitdagend bordspel voor kinderen!
Knibbel Knabbel Knuisje wie knabbelt er aan mijn huisje? Net als in het sprookje moeten Hans en Grietje in dit spel snoepgoed verzamelen. Maar pas op voor de heks! Als ze je betrapt komt ze uit haar heksenhuisje en moeten de snoepjes weer ingeleverd worden.

Het bordspel heeft grote speelelementen en is makkelijk uit te leggen, wat ideaal is voor kleinere kinderen vanaf 4 jaar. Doordat het spelletje niet lang duurt, is het makkelijker voor kinderen om hun aandacht erbij te houden. De bewegende en sprekende (enge) heks maakt het bordspel extra spannend. Je weet nooit wanneer ze tevoorschijn komt!

Wie verzamelt als eerste vier verschillende snoepjes?
Het doel van het spel is om als eerste vier verschillende soorten snoepjes te verzamelen. Elke speler probeert het lekkers van het snoephuisje te pakken zonder dat de Boze Heks dit merkt. Pak je het verkeerde snoepgoed? Dan komt de heks naar buiten en moet je dit snoepje weer terugplaatsen op het huisje. Onthoud dus goed welk snoepgoed je wel of niet kunt pakken! De eerste speler die vier verschillende snoepjes heeft verzameld, is de winnaar!

Het spel Knibbel Knabbel Knuisje

  • Gezelschapsspel voor kinderen vanaf 4 jaar en 2 tot 4 spelers
  • Stimuleert kleinere kinderen om na te denken over actie-reactie en samen te leren spelen.
  • Het bordspel bevat grotere speelelementen en is snel te spelen, ideaal voor kleinere kinderen om hun aandacht erbij te houden.

Spel – Mijn eerste spel – Visjes vangen

Visjes vangen’ is een behendigheidsspel dat behoort tot de reeks ‘Mijn eerste spellen’ van het Duitse merk Haba. Tijdens het vrije spel spelen de kinderen met de hengel, het zee en met de vrolijke zeebewoners. Die zwemmen opgewekt door elkaar en komen allerlei spannende dingen om mee te spelen tegen.

Bij het spel moeten de kinderen een vis met de gegooide kleur zien te vangen. Als dat lukt, krijgt het kind een stuk speelgoed van de vis cadeau dat hij in zijn verzamelkaart mag puzzelen. Wie is de beste hengelaar en heeft als eerste al het speelgoed verzameld?


UNO Junior – Mattel Games – Kaartspel – Kinderspel

  • Het UNO spel waar iedereen dol op is, maar dan vereenvoudigd, zodat kinderen vanaf 3 jaar het kaartspel kunnen spelen!
  • Elke cijferkaart heeft een bijpassende afbeelding van een dier, zodat kinderen die nog geen cijfers beheersen, toch mee kunnen doen!
  • Het eerste spelniveau draait eenvoudigweg om bijpassende kaarten spelen, in het tweede niveau komen de actiekaarten tevoorschijn en in het derde niveau doen ook de strafkaarten mee.
  • En vergeet vooral niet UNO te roepen als je nog één kaart over hebt!
  • UNO Junior is geschikt voor 2 – 4 spelers. Hoewel het spel perfect geschikt is voor jongere fans van UNO, zorgen de vertederende afbeeldingen van dieren ervoor dat iedereen wil meespelen!

UNO Junior
Dit vereenvoudigde UNO kaartspel voor jongere spelers bevat verschillende spelniveaus, zodat het spel met de kinderen kan meegroeien. Op de kaarten van 0 tot en met 8 staan snoezige afbeeldingen van dieren uit de dierentuin, zodat ook kinderen die pas 3 jaar zijn de kaarten kunnen spelen. Er zijn drie spelniveaus, zodat het spel kan meegroeien met de ontwikkeling van de kinderen.

Hoe speel je UNO Junior:
De spelers proberen zo snel mogelijk al hun kaarten uit te spelen door een bijpassende kaart (op kleur, dier of cijfer) in hun hand op de bovenste kaart van de stapel te leggen. En vergeet vooral niet UNO te roepen als je nog één kaart over hebt!


Haba Spel Spelletje vanaf 2 jaar Berenhonger

Het spel kan snel gespeeld worden en duurt tussen de 5 en 10 minuten . Het spel kan met 1, 2 of 3 spelers gespeeld worden. dus het kind kan het spel ook alleen spelen. De regels zijn heel eenvoudig. Het spel is voor kinderen van 2 tot 4 jaar het meest geschikt.

Berenhonger is één van de spellen uit de serie ¨mijn eerste spellen¨ van Haba.

De beer heeft reuzen honger. Gelukkig staat er al een bord met verschillende lekkere hapjes klaar. Maar welke hapjes mag de kleine beer eerst eten? Dat verklapt de dobbelsteen. Wie helpt mee om de kleine beer te voeren?


Kleurentorentjes Kinderspel Kleuren Leren

Met Kleurentorentjes van Jumbo leren jonge kinderen spelenderwijs kleuren herkennen, samen spelen en concentreren. Wie heeft als eerste zijn torentje compleet en de houten kralen in de juiste volgorde? Rood, wit, blauw… dobbel en bouw! De kleurentorentjes hebben zes kralen: rood, wit, blauw, oranje, geel, groen. Bouw jij als eerste jouw kleurentorentje?

Met Kleurentorentjes leren jonge kinderen spelenderwijs kleuren herkennen, samen spelen en concentreren.


Bumba bordspel – Bingo – zoek als eerste de juiste geluiden

Bingo is altijd leuk maar niet voor elke leeftijd zou je denken, maar dit is verleden tijd met de Bumba Bingo. Het is een geluidjes bingo dat geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar en geschikt voor 2 tot 4 spelers.

Het is de bedoeling om de geluidjes te vinden en wie als eerste de geluidjes heeft gevonden is de winnaar van de leukste bingo voor jonge kinderen. Maar het is een spel met verrassing Bumba ligt namelijk om de loer. De geluiden veranderen steeds van plaats op het spelbord door op de zon te drukken zo blijft het spel leuk om te spelen.

Het spel duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *