De top 7 van de leukste domino spellen (2023)

Bij domino wordt vaak aan de steentjes gedacht die in mooie vormen en met obstakels worden opgebouwd en later om getikt. Maar Domino is ook een legspel leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Het Domino legspel wordt gespeeld met speciale dominostenen, de stenen zijn meestal van hout of plastic gemaakt, maar er zijn ook sets met stenen of ivoren dominostenen. De dominostenen hebben allemaal een ander aantal met ogen. Je hebt domino stenen met nul ogen tot 12 ogen. Dit is de standaard uitvoeringen en zijn ook speciale varianten en uitvoeringen te koop.

Je moet de dominostenen met hetzelfde aantal ogen aanleggen. Wie als eerste alle dominostenen heeft aangelegd is de winnaar. Het spel wordt nog steeds veel gespeeld op het eiland Curaçao en in Latijns Amerika. In Nederland verliest het spel helaas aan populariteit.

Om het Domino spel extra onder de aandacht te brengen heb ik voor deze pagina de 7 leukste spellen en versies van Domino op een rij gezet. De spellen worden uitgebreid beschreven, ook is er een link van Bol.com toegevoegd die extra informatie geeft over het spel. Via de link kun je het spel eenvoudig en snel bestellen.

Mexican Train Dominoes

Mexican Train geeft een leuke twist op het originele domino spel. Met verschillende kleuren en een gezamenlijke rij heb je nu meer tactische spelmogelijkheden. Snel te spelen en zorgt voor uren speelplezier!

Spelomschrijving Mexican Train Dominoes

Het doel van Mexican Train is om als eerste al jouw stenen weg te spelen, of zo min mogelijk punten over te houden aan het einde van de speelrondes. Iedereen begint met het aanleggen van een persoonlijke trein,
Plaats je een dubbele domino aan jouw persoonlijke trein, dan moet je daarna meteen een volgende steen aanleggen. Kun je dit niet? Dan pak je een steen. Kun je die aanleggen? Dan mag dat. Kun je dat niet dan moet je je markeersteentje op je persoonlijke trein zetten. Nu mogen ook jouw tegenstanders aan jouw lijn aanleggen, totdat jij weer aan kunt leggen.

Naast de persoonlijke treintjes mag een speler ook de Mexican Train beginnen als hij/zij zijn persoonlijke trein al begonnen is. Dit doet een speler door een steen met aan één kant gelijk aantal ogen als de stationssteen neer te leggen. Aan deze rij mag iedereen toevoegen, maar hij mag de persoonlijke rijen niet raken.

Als een speler zijn stenen op heeft, dan eindigt de ronde. Of als er niet meer gelegd kan worden. Nu telt iedereen het aantal ogen van de overgebleven stenen op. Dit zijn de punten. Degene die aan het einde van het spel de minste punten heeft wint.


Longfield Games Domino Dubbel 6 – Blik

Domino spel in gekleurd blik met deksel. Afmetingen 50 x 25 x 10mm. Stenen van urea kunststof met gekleurde ogen.


Domino, dubbel 6

Domino is een geliefd klassiek spel met steentjes.

Het wordt gespeeld tussen 2-4 spelers. De domino steentjes worden op het midden van de tafel gelegd met de punten aan de bovenzijde en worden daarna door elkaar gehusseld. Iedere speler pakt dezelfde hoeveelheid stenen. Daarna worden de steentje per beurt op de tafel gelegd. De stenen kunnen alleen aansluitend worden geplaatst wanneer het aantal ogen op de stenen overeenkomen met een deel van de steen die al op tafel ligt.

De winnaar is degene die als eerste al zijn domino stenen heeft weten te plaatsen. Specificaties


New Classic Toys Domino Spel 

Dit houten dominospel van New Classic Toys is een perfect spel voor de allerkleinsten. Het heeft 28 dubbelzijdige dominostenen met voertuigen aan de ene kant en stippen aan de andere kant. Het spelen van dit spel is een uitstekende activiteit voor het ontwikkelen van fijne motoriek, probleemoplossend vermogen en het trainen van logisch denken. Moedigt het sociale spel aan, terwijl kleintjes herkennings- en spraakvaardigheden ontwikkelen. Wordt geleverd met een katoenen tas voor eenvoudig opbergen. Dit dominospel is gemaakt van FSC® 100% gecertificeerd hout.

Dit dominospel van New Classic Toys maakt deel uit van de Educatieve productlijn. Bouwen, stapelen, sorteren, oplossen en tellen. Spelen en leren gaan perfect samen met de speelgoedcollectie “Educatief” van New Classic Toys.


Longfield Games Domino Dubbel 12 – Blik

Domino spel in gekleurd blik met deksel. Afmetingen 50 x 25 x 10mm. Stenen van urea kunststof met gekleurde ogen.


Woezel en Pip Domino – Kaartspel

Maak samen met Woezel & Pip de langste dominorij met kaarten! Als je aan de beurt bent, moet je een passende tegel aanleggen. Heb je geen passende tegel? Dan pak je een nieuwe uit de pot. De speler die als eerste al zijn tegels opgespeeld heeft, wint het spel. Veel speelplezier!


BS Toys Domino – Gekleurd – Extra Groot

Het bekende familiespel, maar nu in extra groot formaat en in vrolijke kleuren. Gemaakt van kwalitatief mooi hout.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *