De top 5 van de leukste kaartspellen met normale speelkaarten 2024

Hoewel er veel toffe kaartspellen voor volwassen en kinderen te koop zijn mogen mensen ook graag kaarten met gewone kaartspellen. Er zijn vele spelletjes die je kunt spelen met een normaal pakje kaarten. Veel gespeelde spellen zijn pokeren, black-jack (21-en), etc.

Maar welke kaartenspellen zijn nu eigenlijk het leukste om te spelen? De leukste kaartspellen met een gewoon pakje kaarten vind je op deze pagina. De spellen worden uitgebreid beschreven, zodat je een goed idee krijgt of het een leuk spelletje voor jullie is.

Voor dat ik met de 5 leukste kaartspellen begin, eerst een paar prachtige kaartspellen, voor als jij aan nieuwe kaarten toe bent of juist met luxe en mooie kaarten wil spelen.

De 5 leukste speelkaart spellen

Jokeren

Jokeren is een bekend kaartspel en heeft wel iets weg van het Rummikub. Je moet kaart aanleggen bij combinaties die al op tafel liggen. Dit kan bij jezelf maar ook bij je tegenstanders. Elke spelers begint met 13 kaarten. De winnaar is de speler die als eerst zijn kaarten op heeft. Meestal worden er 5 rondes gespeeld en de enige die de minste punten heeft na 5 rondes is de winnaar van het spel.

De eerste beurt / speelronde moet je combinatie maken met de kaarten die je in je had heb, de beurten erna mag je ook op tafel aanleggen. Jokeren wordt met 2 pakjes normale speelkaarten gespeeld.


Pesten

Pesten is ook een zeer bekend kaartspel die de meeste mensen wel eens hebben gespeeld. Ondanks dat het misschien een bekend spel is, is het wel één van de leukste kaartspelen om te spelen. Je hebt voor persten 1 pak kaarten nodig inclusief de joker. Een potje duurt meestal 20 minuten en kan met 2 of meer spelers gespeeld worden.

Elke speler krijg 7 kaarten en de rest van de kaarten worden op een stapel gelegd. Het doel van het spel is zo snel mogelijk de kaarten weg te spelen, zodat je de winnaar wordt. Bij pesten zorgen een aantal kaarten voor extra spel momenten en een kleine switch.


Patience

Patience is een leuk kaartspel dat je in je eentje kunt spelen, een nadeel van het spel is wel dat het niet altijd mogelijk is om te winnen. Kortom ga de uitdaging aan en kijk of jij wel kunt winnen.

Het doel van het spel is om 4 stapels te maken van ruiten, harten, schoppen en klaveren van het laagste getal tot de aas. Je begint met het schudden van de kaarten zonder de joker. Je deelt 28 kaarten uit op 7 kolommen waarbij de eerste kolom 1 kaart heeft. De tweede kolom 2 kaarten etc. Je draait alleen de bovenste kaart om.

Tijdens het spel mag je kaarten op elkaar leggen, je mag alleen een lagere waarde op een hogere waarde leggen als ze aansluitend zijn zoals de 7 mag op de 8. Of het een schoppen, ruiten, klaver en harten kaart is maakt niks uit. .


Liegen

De naam geeft al aan wat je tijdens het spel moet doen om te kunnen winnen. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk en als eerst je kaarten weg te spelen. Het spel kan gespeeld worden met 1 set kaarten zonder de jokers en moet met minimaal 2 spelers gespeeld worden. Kan ook met grote groepen gespeeld worden dan het je wel meerdere kaarten sets nodig.

Het spel is heel simpel degene die aan de beurt is legt gedekt een kaart op tafel en zegt welke kaart dit is. Dit hoeft niet de waarheid te zijn. Als anders spelen denkt dat hij liegt en dit is het geval moet deze speler de stapel kaart die op dat moment onder de kaarten van de speelde kaart ligt nemen.

Spreekt de speler de waarheid dan moet degene die dacht dat hij loog de kaart en de eventuele stapel pakken.


Duizenden

Duizenden is een leuk kaartspel voor 4 personen. Je kunt allemaal apart spelen of in teams. Het doel van het spel is om als eerste 1000 punten te halen. Het spel wordt gespeeld met 2 pakjes kaarten en pen en papier is nodig voor de punten telling. Elke speler begin met 13 kaarten.

Het bedoeling van het spel is dat er setjes gevormd wordt van 3 of meer kaarten van dezelfde waarde. bijvoorbeeld een harten 5, een ruiten 5 en een schoppen 5. Ook mag je een rijtje maken met oplopende getal, zoals 6,7 en 8. De eerste beurt moet je een set op tafel leggen daarna mag je ook op tafel kaarten aanleggen.

Als iemand geen kaarten meer heeft is het potje afgelopen en worden de sets geteld. Degene die na een aantal potjes het eerste 1000 punten heeft is de winnaar.

Vergelijkbare berichten