Tweedehands bordspellen / puzzels verkopen en kopen (gouden tips)

Puzzels en (Bord)spellen kunnen erg kostbaar zijn als je deze nieuw wilt aanschaffen. Er zit wel een groot verschillen tussen de merken legpuzzels en de spellen. Bordspellen zijn over het algemeen een stuk duurder dan dobbelspellen en kaartspellen. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om goedkoop aan spellen en puzzels te komen.

Als jij puzzels of spellen hebt die in een complete staat zijn en je maakt er geen gebruik meer van kun je deze overwegen om te verkopen.

Hoe je aan goedkope spellen kunt komen en hoe je de waarde van je spellen bepaald en waar je deze het beste kunt verkopen lees je allemaal op deze pagina.

Het kopen van goedkope (bord)spellen en legpuzzels.

Als je een cadeautje voor iemand moet kopen kies je in veel gevallen voor nieuwe legpuzzels of spellen. Maar dit hoeft uiteraard niet in alle gevallen. Als de spellen er nog goed uitzien en compleet zijn kun je ook kiezen tweedehands puzzels en spellen vooral als de prijs aantrekkelijk is.

Tweedehandse spellen en puzzels

Tweedehands spellen en puzzels kun je op verschillende plekken kopen hieronder vind je de beste plekken waar je vaak goede en goedkope puzzels en spellen kunt scoren.

Marktplaats

Marktplaats is bij iedereen over het algemeen wel bekend de meeste mensen hebben ooit wel eens iets gekocht of verkocht. Via de zoekfunctie van Marktplaats kun je eenvoudig je gewenste spel of puzzel in jouw omgeving zoeken. Uiteraard kun je ook kiezen voor verzending dan komen er wel extra kosten overheen de locaties is dat niet meer zo van belang. Als de puzzel of spel in de buurt is kun je er ook voor kiezen deze op te halen dit kan in veel gevallen goedkoper zijn. Verzending van een spel of puzzel zit snel op minimaal € 3,95 (DHL).

Op Marktplaats is een groot aanbod tegenwoordig, veel spellen worden ook in grote aantallen aangeboden dit heeft een groot voordeel je kunt dan eenvoudig kiezen welke aanbieding voor jou het aantrekkelijkst is. De omschrijving van de staat van het spel of puzzel is afhankelijk van de aanbieder dit verschilt erg. De zakelijk verkopers hebben vaak uitgebreidere omschrijvingen maar zijn vaak ook duurder dan een particulier die zijn niet altijd op de hoogte van de prijzen of willen er graag vanaf.

Ook kan het aantrekkelijk zijn om soms een pakket met verschillende spellen te kopen dit kan soms een stuk voordeliger zijn dan 1 enkel spel. De spellen of puzzels waar je zelf geen gebruik van maakt kun je uiteraard weggeven of verkopen.


Bordspelmania

Bordspelmania is het grootste Nederlandse bordspel forum. Naast de fanatieke community met veel informatie over spellen strategieën en nog vee meer is er ook een online markt aanwezig.

Je kunt hier zowel tweedehands spellen / puzzels kopen als verkopen. Het aanbod is wel kleiner dan Marktplaats, wel is het zo dat het aanbod erg wisselend is. Je kunt een aantal keer kijken dat er niets interessants te koop is maar je kunt ook treffen dat er vele mooie koopjes aanwezig zijn.

De prijzen zijn over het algemeen wel iets hoger maar heeft wel als voordeel dat je wel te maken hebt met echte liefhebbers van spellen, dit betekend dat de staat vaak goed tot erg goed is en de spellen ook compleet zijn. Een ander voordeel van Bordspelmania is dat je naast spellen ook onderdelen kunt kopen, voor het geval dat je een spel hebt gekocht die niet compleet is of dat je zelf iets kwijt bent geraakt.

Om gebruik te kunnen maken van community en de online verkoopmarkt moet wel een account hebben, gelukkig kun je deze gratis aanmaken. Om te kunnen verkopen moet je wel een tijdje een account hebben, wanneer je mag gaan verkopen is niet bekend. Dit is gedaan om incidentele verkopers te weren


Facebook

Op Facebook kun je op verschillende manieren goed aan tweedehands spellen komen. Een goede mogelijkheid kan zijn om aan je vrienden te vragen of ze nog spellen of puzzels hebben waar ze niets meer mee doen en eventueel willen verkopen. Een voordeel kan zijn dat ze ook niet altijd op de hoogte zijn van de waarde van de puzzels en spellen en je dus ook goedkoop aan deze producten kan komen. De kans dat dit lukt is niet heel groot maar altijd het proberen waard.

De betere methodes zijn de Facebook groepen en de Facebook Marketplace. De Facebook groepen worden vele spellen aangeboden zelfs bij de gratis af te halen staan regelmatig puzzels en spellen op. Dit geldt ook voor de pagina’s waar je mee kunt bieden op de prijs. (veiling pagina’s). Ook zijn er speciale Bordspel pagina’s dit kun je vergelijken met de Bordspelmania community. Dagelijks komen bij de grote groepen wel nieuwe spellen in de verkoop.

Het is natuurlijk een beetje geluk hebben dat jou gewenste spel aan wordt geboden en voor een aantrekkelijke prijs maar dat geldt ook voor de andere plekken. “Bordspel Koop, Ruil & Verkoop” is een goede groep. Je moet je wel aanmelden voor deze pagina en geaccepteerd worden vaak gaat dit erg snel.

Marketplace is een beetje vergelijkbaar met Marktplaats ook hier kun je zoeken naar je gewenste spel of spellen / legpuzzels en in een bepaalde regio. Een voordeel van Marketplace is dat het nog niet zo bekend is als Marktplaats en hier minder mensen op kijken, ook zijn de prijzen vaak aantrekkelijker, maar dit is ook altijd een beetje geluk hebben. Wel worden hier vaak meerdere spellen tegelijk aangeboden.


Kringloopwinkels

Tussen de kringloopwinkels zitten grote verschillen, uiteraard is de kringloop afhankelijk van het aanbod. De grote kringloopwinkels hebben vaak ook een grotere assortiment. De prijzen verschillen ook erg per kringloop en kunnen soms zelfs heel duur uitvallen, bekijk wel goed de kwaliteit en of de spellen compleet zijn uit eigen ervaring weet ik dat dit niet altijd het geval is. Ook bij marktplaats en andere locaties is het altijd goed kijken wat je koopt.

Zoek je een leuk spel en heb je tijd om één of meerder kringloopwinkel te bezoeken kan dit ook een goede mogelijkheid zijn.


Rommelmarkten

Net zoals bij de andere locaties moet je een beetje geluk hebben en dit geldt ook voor de rommelmarkten. Je ziet wel steeds vaker bordspellen en puzzels te koop bij de rommelmarkten. Een nadeel van de rommelmarkten is dat een groot deel van de verkopers er staan om winst te maken en elders dus deze spellen en puzzels gekocht hebben om deze zelf weer met winst te verkopen. Dit zie je vaak wel aan de mooie kramen met veel puzzels en spellen, vaak ook netjes verpakt en zelfs in het plastic.

Het is niet gezegd dat deze kramen ook echt duur zijn en het scheelt vaak als nog veel met de nieuwe spellen in de winkels en op het internet. Bij particulieren kun je vaak wel goedkoper terecht als het om spellen en puzzels gaat denk hierbij aan kinderrommelmarkten fancy fairs etc. Vaak is het wel verstandig om op tijd te komen want er zijn meerder kapers op de kust.


Nieuwe spellen en puzzels kopen

Nieuwe spellen kopen heeft vaak wel een voordeel het kost je in veel gevallen minder tijd vooral als je hier voor langs markten en kringloopwinkels voor gaat. Ook is het spel nieuw, compleet en in goede staat. Daarin tegen is de prijs vaak wel hoger, al is het bij de tweedehands spellen wel goed uitkijken het kan is sommige gevallen weinig schelen dat je beter voor nieuw kunt kiezen. Wel is tweedehands spellen en puzzels komen een stuk duurzamer.

Wil je goedkoop nieuwe spellen en puzzels kopen is het vaak wachten op aanbiedingen. Zo heeft de spellen fabrikant 999 games regelmatig magazijn verkoop en aantrekkelijk acties. Ook Bol.com heeft regelmatig hoge kortingen dat het niet meer veel scheelt ten opzichte van tweedehandse producten.

Het verkopen van spellen en legpuzzels

Kopen van legpuzzels en spellen is altijd leuk, maar als jij de puzzels of spellen niet gebruikt is het ook zonde en kun je het soms beter ruilen of verkopen. Als jij je puzzels of spellen wilt verkopen is het wel handig te weten wat de de waarde van de producten is. Je wilt uiteraard verkopen en niet blijven zitten met de spullen maar ook niet te goedkoop verkopen dat zou ook jammer zijn en onnodig.

Hieronder lees je hoe jij de waarde van je puzzels of spellen kunt achterhalen en waar je het beste de spullen kunt verkopen.

Hoe bepaal je de prijs / waarde van puzzels en (bord)spellen.

Er zijn geen standaard lijsten wat welk spel waard is, het is vaak wat iemand er voor wil geven. Wel wil je een goede prijs ontvangen. Om de prijs / waarde te bepalen kijk je eerst naar de huidige verkoop prijs voor een nieuw product. Dit kan je online doen bijvoorbeeld bij Bol.com maar ook bij speelgoedwinkels of elders waar het producten te koop is.

Noteer de gemiddelde of de laagste prijs en bekijk daarna de tweedehands prijzen. Dit kun je het makkelijkste doen bij Marktplaats. Vergelijk de staat van het spel met de andere tweedehandse spellen en puzzels. Van populair spellen en puzzels zie je vaak dat de waarde tussen de 50% en 75% van de nieuwwaarde zit mits het spel in goede staat is en compleet.

Speciale uitvoeringen en collector items zijn vaak nog veel meer waard. Je kunt beter iets te vee vragen dan te weinig. Zakken kan altijd als het nodig is, stijgen lukt vaak niet meer.

Waar kun je de puzzels en spellen het beste verkopen.

Het makkelijkste en het goedkoopste is via het internet. Marktplaats is nog steeds het best bezocht verkoopplatform dat er is voor tweedehands producten een andere goede optie is facebook. Je kunt ook beide platformen gaan gebruiken en kijk welke het beste werkt voor jou.

Duidelijke foto’s en een goede omschrijving van de staat compleetheid etc. zijn van groot belang hierdoor verkoop je sneller en makkelijker. Als je het helemaal goed wil aanpakken maak dan een foto van het spel of puzzel waar je laat zien dat het compleet is. Dit verkoopt veel beter. Op deze manier hoeft je ook niet de goedkoopste te zijn je levert ook kwaliteit af.

Andere plekken zijn rommelmarkten en het bordspelmania forum. De rommelmarkt moet je de deur voor uit, vaak betaal je ook nog standplaats kosten, je moet er heen rijden en maar afwachten of het juiste publiek aanwezig is. Er bestaat een kans dat de producten weer mee neemt. Bordspelmania heeft wel goed publiek als het om het verkopen gaat allemaal bordspel liefhebbers maar je kunt niet gelijk na aanmelding gaan verkopen. Je moet hiervoor geduld hebben.


Vergelijkbare berichten