De top 10 van de leukste kaartspellen voor kinderen 2024

Een spelletje spelen is altijd leuk dit geldt ook zeker voor een kaartspel. Je kunt spelen met een gewoon pak kaarten maar ook met speciale kaartspellen. Helaas zijn niet alle kaartenspellen even geschikt voor kinderen, veel kaarten spellen kunnen ingewikkeld zijn en langdurig. Terwijl kinderen juist graag kaartspellen spelen die simpel, snel en een beetje actie hebben.

Daarom ben ik voor deze pagina op zoek gegaan na de 10 leukste kaartenspellen voor kinderen. De spellen zijn heel divers en er zitten kaartspellen tussen voor alle leeftijden van de eerst spellen tot spellen voor tieners.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl.Dobble Classic – Kaartspel

Snelle reflexen en goede observaties skills zijn benodigd om Dobble te winnen! Wees de eerste om het overeenkomstige symbool te herkennen en win de ronde. Elke ronde blijft boeiend, want er is maar één andere kaart die dezelfde afbeeldingen heeft als de kaart die je voor je hebt. Als jij de eerste bent die het symbool herkent mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen.

Dobble is voor zowel kinderen als volwassenen een erg leuk spel – beiden kunnen ook profiteren van de mentale stimulatie die Dobble biedt. Het spel helpt namelijk de visuele herkenning en waarneming te ontwikkelen. Daarnaast biedt het natuurlijk ook gewoon erg veel plezier en gezelligheid ongeacht waar je bent. Dobble is namelijk dusdanig handzaam dat je het spel overal mee naartoe kunt nemen en overal kan spelen.

Dacht je na één ronde al klaar te zijn, dan zit je fout. Dobble blijft ronde na ronde leuk en uitdagend, mede ook omdat er wel vijf spelvariaties gespeeld kunnen worden! Heb jij de reflexen en het observatievermogen benodigd om Dobble te winnen?

 • Asmodee
 •  6 – 99 jaar
 •  2 tot 8 spelers
 •  15 minuten

Tegenwoordig is er ook een speciaal Dobble spel voor jongere kinderen.


UNO Super Mario – Kaartspel

Het populaire en geliefde spel UNO heeft nu een gave Super Mario variant. Je kunt nu het UNO spel spelen met je favoriete Mario figuren. Het leuke van deze Mario versie van UNO is dat er speciale regels zijn die alleen gelden voor deze Mario versie.

Het doel is simpel als jij wil winnen moet je als eerste 5000 punten scoren dit kan individueel maar ook in teams. Het spel bestaat uit verschillende rondes, de speler die als eerst zijn kaarten weg speelt scoort punten.

Ook bij de Mario versie geldt dat je UNO moet roepen als je nog maar één kaart over hebt. Het spel is te spelen voor 2 tot 10 spelers en is aan te raden voor kinderen vanaf 7 jaar.


Beverbende Kaartspel

Een goed geheugen en een sterke tactiek maakt je waarschijnlijk de winnaar. De 4 kaarten met strafpunten voor je zijn gedekt, je mag er maar 2 van bekijken. Als het jouw beurt is, trek je een kaart en voer je de actie uit. Zo kun je de kaart tegen één van de gedekte kaarten ruilen of invloed uitoefenen op de kaarten van je tegenstanders.

Als jij aan het eind van het spel de minste strafpunten hebt ben je de winnaar van de leuke spel. Het spel is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 personen.


Exploding Kittens Originele Editie

Overleef de exploderende kittens en wordt de winnaar van Exploding Kittens! Dit tactische spel dat Russische roulette combineer met exploderende kittens is een spel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden.

Het spel is eigenlijk heel makkelijk te spelen en te begrijpen. Wanneer je aan de beurt bent, speel je één van de actiekaarten in je hand. Dit kunnen kaarten zijn zoals Ontmantel of Voorspel de Toekomst, welke je kan gebruiken om Exploding Kittens te ontlopen. De Ontmantel kaart zorgt ervoor dat jij je tegenstander vloert en met de Voorspel de Toekomst kaart kan je de aanval helemaal ontlopen.

Speel de juiste combinatie van kaarten en speel een aanval die in één keer meerdere van je tegenstanders uitschakeld! Overleef de aanvallen van de anderen, en win!

Kenmerken van Exploding Kittens

 • De box bevat 56 kaarten
 • Orginele editie
 • Nederlandse editie
 • Eenvoudig te leren
 • Deze box, zoals 99.99% van alle boxen, meowt niet
 • Dit familievriendelijke partyspel was het meest succesvolle project ooit op Kickstarter
 • Merk: Exploding Kittens
 •  Asmodee
 •  7 – 99 jaar
 •  2 tot 5 spelers
 •  15 minuten

Ravensburger My First memory® – Kaartspel

Memory van Ravensburger is al meer dan 50 jaar het meest geliefde eerste spel dat een kind met andere spelen kan… en hoe! Meestal winnen zij gemakkelijk van volwassenen. Daarnaast oefent het kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden zoals concentratie en uithoudingsvermogen. Door de grote kaarten van extra dik karton is deze memory al geschikt voor de allerkleinsten.

De mooie en duidelijk afbeeldingen zijn ook makkelijk en goed te onthouden voor de kinderen waardoor ze ook een goede kans maken om te winnen.


Vlotte Geesten Kaartspel

Het huisspook heeft in de kelder van de burcht een oud fotoapparaat gevonden. Daarbij heeft hij alles op de gevoelige plaat gezet wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen… en ook zichzelf natuurlijk. Helaas maakt de betoverde camera veel foto’s in de verkeerde kleur. Soms is de groene fles wit, dan weer blauw. Als hij de foto’s bekijkt, raakt hij zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet wegtoveren.

Kun jij hem helpen en het juiste voorwerp noemen of zelfs voor hem laten verdwijnen? Elke ronde wordt een kaart omgedraaid.

De spelers moeten nu zo snel mogelijk het gezochte voorwerp pakken of roepen. Wie dat het snelste doet, krijgt de kaart. Wie wint de meeste kaarten? Vijf voorwerpen staan in een kring op tafel, zodat iedereen er goed bij kan. Een speler draait de bovenste kaart om. Iedere speler probeert nu zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te grijpen dat op deze kaart in de juiste kleur is afgebeeld.

Als er op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur is afgebeeld, moeten de spelers het voorwerp grijpen dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is. Wie als eerste het juiste voorwerp heeft gegrepen, legt als beloning de omgedraaide kaart voor zich op tafel en draait daarna de volgende kaart van de gedekte stapel om.

Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel.


Mimiq Kaartspel

Het spel waarbij je je tong mag uitsteken!

Grappig en leerzaam spel voor kinderen en hun ouders.

Vraag kaarten aan elkaar door gekke gezichten te trekken. Heeft iemand een gevraagde kaart niet, dan steekt hij zijn tong uit. Wie de meeste setjes heeft verzameld, wint dit knotsgekke spel.

In dit hilarische spel leren kinderen op een speelse manier gezichtsuitdrukkingen te maken, te benoemen en te gebruiken. Door de beperkte speelduur is Mimiq al voor heel jonge kinderen geschikt!


Boonanza Kaartspel

In dit communicatieve kaartspel handelen de spelers met hun bonen en verbouwen deze op hun akkers. Wie troggelt de andere spelers de beste bonen af en verdient het meeste geld?

Iedere speler krijgt 5 bonenkaarten en moet deze op volgorde in zijn hand houden. Verder heeft iedere speler twee bonenvelden. Op elk daarvan mag hij één soort bonen verbouwen. Als je aan de beurt bent, moet je de eerste kaart en mag je de tweede kaart uit je hand verbouwen. Daarna draai je twee nieuwe bonenkaarten open, die je mag houden of verhandelen. Je mag ook kaarten uit je hand verhandelen. Dat kan nuttig zijn, want een bonenveld is meer waard als er meer kaarten van een soort op liggen. En als je een soort moet verbouwen die er niet ligt, moet je een andere verkopen. En dat kan wel eens te vroeg komen… Je kunt er per spel echter wel één keer voor kiezen om voor drie thalers een extra bonenveld te kopen.

Het spel is afgelopen als de stapel bonenkaarten drie keer is doorgespeeld. Wie daarna het meeste geld heeft, wint.


Take 5! Kaartspel

Take5! is een uitdagend en spannend kaartspel maar slim tellen, geluk en een beetje bluf centraal staan. Het uiteindelijke doel is zo weinig mogelijk strafpunten krijgen, want de winnaar is de speler met de minste strafpunten.

Het spel bestaat uit 104 kaarten met verschillende waardes en strafpunten. Iedere speler krijgen 10 kaarten en 4 kaarten liggen open op tafel. Elke rond kiest je een kaart uit je hand en legt deze gedekt op tafel neer. De spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen hun kaar aan de op tael liggende kaarten aan. De speler met de laagste kaart begint.

Wie de zesde kaart aan een rij moet leggen, moet de vijf kaarten van de rij als strafpunten nemen. Wie na 10 rondes de minste strafpunten heeft is de winnaar.

Een heerlijk snel en een eenvoudig spelletje ook zeer geschikt met grotere groepen. Dit spel is erg populair bij studenten en families is te spelen tot 10 spelers en geschikt voor spelers van 10 jaar en ouder.


De Weerwolven van Wakkerdam 

De Weerwolven van Wakkerdam is een Partyspel voor grote groepen. De vreedzame burgers gaan de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Slagen de burgers er achter te komen wie, wie is. ontmaskeren ze de weerwolven of elimineren ze de onschuldige dorpsgenoten.

Het kaartspel wordt gestuurd door een spelleider. Naast gewone burgers, weerwolven zijn er meer rollen zoals de heks, een onschuldig meisje of de jager. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Ieder karakter heeft een speciale vaardigheid.

De spelleider waar iedereen ’s nachts de ogen dicht te doen en roept steeds de karakters, de karakter mogen dan hun eigenschap uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Tijdens de dag bespreken de burgers de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen een weerwolf te elimineren. Tijdens de vergaderingen zijn ook de weerwolven aanwezig dus dit maakt het elimineren van de weerwolven niet makkelijker.

Het spel is ideaal voor vrienden groepen, kinderfeestjes, kampen, camping activiteiten, familie dagen, etc. Bijna elke moment is geschikt om weerwolven te spelen als er maar voldoende deelnemers zijn.

Het spel is geschikt vanaf 8 tot 28 spelers, geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Het spel duurt ongeveer 40 minuten.


Vergelijkbare berichten