De top 10 van leukste memory spellen voor kinderen (2023)

Memory is niet alleen een leuk spel om met je kinderen / kleinkinderen te spelen maar ook zeer leerzaam en goed voor de ontwikkeling. Memory kan de concentratie en het geheugen van het kind stimuleren. Je hebt verschillende memory spellen ook al diverse spellen die je met peuters kan spelen. Niet alleen voor peuters en kleuters is er een leuk memory spel ook voor oudere kinderen.

De 10 leukste memory spellen van dit moment heb ik voor je op een rij gezet. De spellen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast de spelomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de spelers. Via de link kun je het spel eenvoudig en snel bestellen .

Ravensburger My First memory® – Kaartspel

Kan jij twee dezelfde kaartjes bij elkaar vinden?
memory® van Ravensburger is al meer dan 50 jaar het meest geliefde eerste spel dat een kind met andere spelen kan… en hoe! Meestal winnen zij gemakkelijk van volwassenen. Daarnaast oefent het kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden zoals concentratie en uithoudingsvermogen.

Door de grote kaarten van extra dik karton is deze memory® al geschikt voor de allerkleinsten.


Ravensburger nijntje XL memory®

Voor het spannende zoeken naar bij elkaar passende kaartjes zijn concentratie en een goed geheugen nodig. Wie weet als eerste waar de 2 bij elkaar horende kaartjes liggen? De kleintjes winnen het vaak gemakkelijk van volwassenen. memory® in XL formaat, met als thema nijntje.


Haba memory spel Kriebelbeestjes

Memory spel Kriebelbeestjes is een klassiek geheugenspel met een nieuwe twist, waarbij kinderen spelenderwijs insecten leren kennen. Welk insect heeft zich onder welke bloem verstopt? Als de kaartjes eenmaal bedekt zijn, moeten de spelers goed onthouden welk kriebelbeestje waar zit. Vervolgens bepaalt de dobbelsteen welke bloem je mag optillen. Wie de meeste kriebeldiertjes vindt, wint het spel.

Een leuk spel voor 2 tot 5 spelers. Het spel is eenvoudig en snel te leren al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.


Ravensburger Jonge dieren memory®

Tijd voor Jonge Dieren Memory! De kaartjes worden met de beeldzijde naar beneden op tafel gelegd. Alle spelers proberen zo veel mogelijk 2 dezelfde jonge dieren bij elkaar te zoeken.

memory® van Ravensburger is al meer dan 50 jaar het meest geliefde eerste spel dat een kind met andere spelen kan… en hoe! Meestal winnen zij gemakkelijk van volwassenen. Daarnaast oefent het kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden zoals concentratie en uithoudingsvermogen. Door de grote kaarten van extra dik karton is deze memory® met afbeeldingen van Jonge dieren al geschikt voor de allerkleinsten.


Bing maxi memo

Memo is bij iedereen bekend en kinderen zijn er helemaal dol op. Voor dit memospel zijn afbeeldingen gebruikt van Bing en zijn vriendjes en dat maakt het voor kinderen heel herkenbaar en extra leuk. Ga op zoek naar Sula, Coco, Panda of andere bekende figuren uit de wereld van BING. Dit memospel bevat 24 extra grote kaartjes van zeer stevig karton. Voor kleinere kinderen is het verstandig eerst met een beperkt aantal kaartjes te beginnen


New Classic Toys Memory Game – Voertuigen

Dit houten memory spel van New Classic Toys is het perfecte spel voor familie en vrienden. Het spelen van dit spel is een uitstekende activiteit voor het ontwikkelen van fijne motoriek, probleemoplossend vermogen en het trainen van uw geheugen. Moedigt sociaal spel aan terwijl kleintjes herkennings- en spraakvaardigheden ontwikkelen.

Spelregels: leg de tegels met de afbeelding naar beneden en draai om de beurt twee tegels om. Als je een match maakt, mag je de twee tegels behouden, anders draai je ze weer om. De truc is om te proberen te onthouden waar de verschillende voertuigen zijn, zodat je een paar kunt maken. Degene met de meeste tegels (paren) aan het einde van het spel wint.

Er zijn 16 paar (32 stuks) met voertuigen geïllustreerde houten tegels om bij elkaar te passen en te verzamelen in dit klassieke spel. Wordt geleverd met een katoenen tas voor eenvoudig opbergen. Dit geheugenspel is gemaakt van FSC® 100% -gecertificeerd hout.


Memory Spelletjes 4 Jaar 

Maak kennis met de WoodyDoody Memory Pinnen Bordspel.

Een leuke combinatie voor zowel ouder als kind om spelenderwijs aan geheugenontwikkeling bij te dragen.

Deze memory speelset voor kinderen vanaf 3 jaar biedt een spannend en kleurrijke beleving waarmee ze hun cognitieve ontwikkeling kunnen ontwikkelen. Gemaakt van onbewerkt dennenhout zijn de onderdelen lekker licht en zonder scherpe randjes.

Wanneer je lekker thuis en onderweg van een heerlijk eenvoudig spelletje wilt genieten is dit Memory pinnen spel een echte must-have. Eenvoudig te spelen met jong en oud waarbij motorisch en cognitieve vermogen wordt versterkt.

Daarnaast is het geheugen schaakspel hét bordspel om te spelen op elk verjaardagsfeest, familie-evenement of gewoon wanneer je een leuke tijd wilt hebben!

Deze game is gemaakt voor alle leeftijden en houdt je hersenen levendig en actief, met de voordelen van het verbeteren en behouden van je cognitieve vaardigheden en voorkomt geheugenverlies.

Belangrijkste kenmerken:

  • Leuk voor alle leeftijden: Een spel voor alle leden van het gezin, kinderen, ouders en grootouders!
  • Cognitieve prestaties: Bordspellen spelen en uw geheugen uitdagen zijn twee eenvoudige, maar zeer effectieve manieren om uw cognitieve vaardigheden te ontwikkelen en te behouden.
  • Glad houtmateriaal: Gemaakt van veilig houten materiaal en niet-giftige waterverf, zodat u het met geruststelling kunt gebruiken.

Boederij Memo geheugenspel – Hout

Goki memo boerderij. Leuke 32-delige memory set in opbergdoosje. Met 16 setjes houten ‘memory’ steentjes. Materiaal: hout, afmeting per steentje: 5 x 5 cm


Memory Spelletjes 4 Jaar Memory Chess met 12 Zijdes

Maak kennis met de trendy WoodyDoody Memory Set.

Een leuke combinatie voor zowel ouder als kind om spelenderwijs aan geheugenontwikkeling bij te dragen.

Deze memory speelset voor kinderen vanaf 3 jaar biedt een spannend en kleurrijke beleving waarmee ze vlaggetjes, diertjes, fruit en dagelijkse objecten leren herkennen. Gemaakt van onbewerkt beukenhout zijn de onderdelen lekker licht en zonder scherpe randjes.

In tegenstelling tot veel noppenpuzzels ontwikkeld het kind langzaam zijn of haar cognitieve ontwikkeling hiermee op een snelle wijze. De interactie van de ouder of een andere medespeler dragen ook bij aan het concept ‘spelen’. Ben je eenmaal klaar met een bepaalde kaart, wissel deze dan om voor extra educatief speelplezier.

Wat zijn de spelregels?

  • Selecteer 1 van de kaarten die meegeleverd zijn met het spel, en leg deze in het frame. Plaats vervolgens alle pionnen in de gaten van het bord.
  • Laat de kids omstebeurt een pion uitkiezen & proberen te onthouden welke afbeelding daar onder zit.
  • De volgende beurt is het de bedoeling om de tweede soorgelijke afbeelding onder de juiste pion te vinden.
  • Speel totdat alle pionnen zijn verwijderd. De persoon met de meeste pionnen is de winnaar!

Ravensburger Dinosaurussen memory®

Memory Dinosaurier is leuk voor de hele familie. Het doel van het spel is om de beurt twee kaarten om te draaien totdat je twee identieke gevonden hebt. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *