|

De top 10 van de leukste Nijntje boeken voor kinderen 2024

Nijntje is een fictief konijntje dat de hoofdpersoon van een serie kinderprentenboeken is. De bedenker, schrijver en tekenaar van Nijntje is Dick Bruna. Nijntje is één van de meeste geliefde prentenboeken aller tijden. Naast vele prentenboeken zijn er ook knuffels, spellen, speelgoed, mokken, kleding en andere hebbedingetjes van Nijntje gemaakt.

Voor deze pagina heb ik de 10 leukste kinderboeken van Nijntje voor je op een rij gezet. De boeken over Nijntje worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek van Nijntje waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Nijntje aanwijsboek

Het nijntje aanwijsboek is een lekker groot en stevig boek boordevol plaatjes. Per spread staat een thema centraal, zoals ‘op de boerderij’ en ‘in het verkeer’. Onder aan de pagina staan de woorden genoemd, inclusief lidwoorden, om voorlezers met Nederlands als tweede taal te helpen bij het benoemen van de plaatjes.


Flapjesboek naar bed met nijntje

Het is bijna bedtijd voor nijntje. Wat doet ze voor het slapengaan? Eten, pyjama aan, tandenpoetsen en een boekje lezen. En dan: lekker slapen. Droom maar fijn, nijntje! Een vrolijk boek om je kind voor te bereiden op bedtijd; ook nijntje heeft een ritueel voor ze naar bed gaat. Kijk je mee? Op elke spread zit een makkelijk te openen flap, waardoor jonge lezertjes zelf de flapjes kunnen openmaken.


Nijntje in de dierentuin

Nijntje gaat naar de dierentuin en ziet heel veel dieren. Ze mag ook nog op de rug van een grote schildpad zitten.


Opa en Oma Pluis

nijntjes bezoek aan haar opa en oma laat zien hoe leuk het is om bij oudere mensen op visite te gaan.


Nijntjes geluidenboek

Luister mee wat nijntje hoort op een dag in dit vrolijke geluidenboek. Bij het opstaan kraait de haan en gaat de wekker af. Welk geluid maakt de koe en herken je de fietsbel? Zing mee met het nijntje lied en droom weg bij het slaapliedje op de laatste pagina. Er is genoeg te horen in dit boek vol met geluidjes. Als je nogmaals op het muzieknootje drukt stopt het geluid vanzelf. De meegeleverde batterij is verwisselbaar.


Nijntje oefent – nijntje oefent korte woordjes

Kijk naar de plaatjes en benoem wat je ziet. Een boek vol woorden in herkenbare thema’s: binnen, buiten, eten en drinken, voorwerpen, kleding en dieren. Alle woorden bestaan uit één lettergreep en zijn daarom ideaal om mee te oefenen. Het boek nijntje oefent korte woordjes is los te gebruiken én sluit aan op de oefenkaartjes nijntje oefent korte woordjes.


Nijntje Kleine Pluis

Nijntje danst door het huis van blijdschap. Ze krijgt een broertje of een zusje! Als kleine Pluis geboren wordt is Nijn er stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn.


Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje?

Overal is wel iets te ontdekken. Wie zit er achter de blokken verstopt? En waar is de koe gebleven? Help nijntje om iedereen te vinden. Door het handzame formaat kunnen ze lekker zelf kijken, maar het boekje is ook leuk om samen met een volwassene te lezen.


Nijntje in het ziekenhuis

Nijntje gaat naar het ziekenhuis omdat ze een zere keel heeft. Aanvankelijk is ze een beetje bang maar de vriendelijke zuster zorgt voor haar en de ouders van nijntje brengen een zusterpop voor haar mee.


Nijntje op de fiets

Nijntje droomt ervan ooit een fiets te hebben en dan door de bossen en over de heuvels te rijden en haar fiets schoon te maken na een regenbui.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten