De top 10 van leukste Goliath (bord)spellen voor 2023

Tegenwoordig zijn er een vele bordspellen fabrikanten, maar ondanks de vele aanbieders weet Goliath er nog steeds er uit te springen. Goliath is in 1980 opgericht door Adi Golad en begonnen in Hattem (Gelderland), tegenwoordig is het een fabrikant en distributeur van (bord)spellen in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Een van de bekendste spellen is Rummikub, het spel dat bijna iedereen wel thuis heeft of wel eens gespeeld heeft. Maar Goliath heeft in de loop van de jaren veel meer mooie en bijzondere spellen uitgebracht. Vandaar ook deze pagina speciaal voor de 10 leukste Goliath spellen.

De 10 leukste spellen van Goliath worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de spellen. Naast een product / spel omschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. deze link geeft veel extra informatie over de spellen waaronder de recensies en de waardering van de spelers. Via de link kun je het spel ook eenvoudig en snel bestellen.

Rummikub familie bordspel

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje en win het spel door het eerst alles steentjes aan te leggen. Een spel dat inzicht, durf en tactiek en veel plezier combineert.

Spelomschrijving
Spelers moeten zo snel mogelijk de tegels op hun bordje kwijt zien te raken door de juiste combinaties te leggen. Dat kan met de tegels van je bordje of met de tegels die al op tafel liggen. Klinkt makkelijk maar zorgt voor diverse breinbrekers.

In Rummikub zijn de populairste elementen van een aantal bekende spelen, zoals Mah-Jongg, domino, jokeren en aspecten van het schaakspel verwerkt.

De houders voor de Rummikubstenen hebben vrolijke felle kleuren. Ook krijgt iedere speler voor elk goed aangelegde steen 1 beloningsfiche. De winnaar is degene met de meeste fiches.

Geschiedenis
Rummikub was oorspronkelijk een kaartspel met twee stel kaarten. Dat kostte natuurlijk veel ruimte en dat was voor niet iedereen ideaal. Daarom werd er een nieuwe versie gemaakt waarbij er kleuren en cijfers gebruikt werden in plaats van de gebruikelijk 1-10, Boer-Aas in de 4 soorten. Zo ontstond Rummikub zoals wij het nu kennen en spelen.

Wist je dat er tegenwoordig vele versies van Rummikub op de markt te verkrijgen is. Bekijk hier alle Rummikub versies.


De Vloer Is Lava

Goliath De Vloer Is Lava durf jij het aan?

Een spel waarbij spelers zich moeten voorstellen dat de vloer gesmolten hete lava is terwijl ze aan het kleurenwiel draaien om naar de juiste stukken schuim te springen om de veiligheid te bereiken.

De vloer is lava!is een familiespel dat fysieke activiteit, een actieve verbeeldingskracht en boeiende opwinding voor kinderen en volwassenen bevordert.

Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 5 jaar.


Snuffie Hup

Goliath Snuffie Hup is een super leuk kinderspel, ook goed te spelem met het hele gezin.

Snuffie staat op zijn konijnenheuvel en waakt over haar wortels. Wie durft er een wortel uit de heuvel te trekken? Let wel goed op, wanneer je de verkeerde wortel pakt, dan vliegt Snuffie de lucht in. Vang hem dan gauw op ander je wil Snuffie uiteraard niet laten vallen. Heb je Snuffie gevangen dan mag je een wortel van iedere speler pakken.

Tel aan het eind van het spel de wortels en wie de meeste worstel heeft is de winnaar. Snuffie Hup was genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2013 en is was uiteraard niet zonder en reden.


Shit Happens 18+ – Kaartspel

Shit happens.. Ja het leven valt niet mee.. Shit Happens is een hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die je moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Je vader in z’n nakie zien” of “elke nacht in bed plassen”?

Spelomschrijving

Alle kaarten in dit spel hebben een ranking van 1 (niet erg) tot 100 (heel erg). Iedere speler krijgt 3 kaarten uitgedeeld, die hij/zij voor zich neer legt in gerangschikte volgorde (minst erg links, ergste rechts). Dit vormt de basis.

Vervolgens leest de speler rechts een nieuwe kaart voor, zonder deze te laten zien. Het is nu de bedoeling aan de speler om te raden of deze nieuwe kaart milder of erger is dan de basis, of ergens tussenin.

Raad je het goed? Dan leg je de kaart bij het rijtje neer. Wie het eerste 10 kaarten heeft liggen, wint het spel!


Triominos Original 

Het originele Triominos-spel is een tactisch spel met driehoekige, genummerde stenen. Zoek je kansen, leg ze snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij dit spel gaat het niet alleen om inzicht maar ook om tactisch spelen: sommige aangelegde figuren leveren je namelijk ook veel punten op!

Het spel begint door een willekeurige steen op tafel te leggen en de speler scoort ook de waarde van deze steen. Iedere speler probeert tijdens zijn beurt één van zijn Triominos stenen passend aan te leggen. De stenen mogen passend aangelegd worden aan alle kanten van alle stenen die reeds op tafel liggen.

Het spel eindigt wanneer een speler al zijn stenen van zijn plankje heeft gespeeld. Door het leggen van bepaalde figuren kan men extra punten verdienen. De winnaar is uiteindelijk degene met de meeste punten.

Triominos is uitgebracht in vele versies, laat je verrassen door de bijzondere varianten!


Let’s Go Fishing Original

Goliath Let’s Go Fishing Original hengelspel

Let’s Go Fishing is het ultieme visspel voor kinderen! Stop de batterijen in het spel, zet hem aan en zie hoe de vissen al ronddraaiend naar boven komen en weer terugzakken.

Pak nu je vishengel en probeer een van de vissen aan de haak te slaan! Heb je hem te pakken? Leg hem dan bij je neer!

Doe dit zo snel mogelijk, want wie de meeste vissen heeft aan het einde van het spel wint!


Goliath Bordspel Sequence

Sequence is een kaartspel waarin je je tegenstanders te slim af moet zijn en als eerste twee rijen van vijf fiches van dezelfde kleur op het speelbord te krijgen! Klinkt misschien heel simpel maar bevat veel elementen waardoor het spel erg leuk wordt.

Spelomschrijving

In sequence speel je elke beurt een kaart en plaats je een fiche op het juiste vak op het bord. Hierbij moet je tactisch te werk gaan en hoef je niet elke keer aansluitend neer te leggen. Het is de bedoeling om uiteindelijk 2 rijen van 5 fiches op het speelbord te krijgen. Die rijen mogen horizontaal, vertiaal en diagonaal neergelegd worden.

Eén van de spelelementen van Sequence is het dwarsbomen van je tegenstanders. Probeer met jouw kaarten de rijen van de tegenstanders tegen te houden.

Er zijn ook andere versies van Sequence waaronder de Junior en Travel versie. Deze versies bieden allemaal een andere twist op dit tactische en leuke spel. Junior is speciaal voor kids ontworpen en Travel is heel handig voor als je op reis gaat en dit spel niet wil missen.


Goliath Vos Laat Los

Goliath Vos Laat Los is een actief gezelschapsspel van je stoel.

Het doel van het spel Vos Laat Los is om jouw kippenhok zo snel mogelijk te vullen met kippen. Gooi de dobbelsteen en stop het aantal kippen, zoals op de dobbelsteen staat aangegeven, in de broekzak van de vos en druk één keer op zijn hoofd.

Doe dit net zo vaak totdat zijn broek afzakt en pak dan met één hand één kip en leg deze in jouw kippenhok. Wie als eerst zijn of haar kippenhok vol heeft, die heeft gewonnen! Klinkt misschien simpel maar is erg leuk en maakt elke speler fanatiek. Ook goed te spelen met jongere kinderen.


Goliath Mexican Train Dominoes

Goliath Mexican Train Dominoes

Mexican Train van Goliath is een leuke twist op het originele dominospel. Met verschillende kleuren en een gezamenlijke rij heb je nu meer tactische spelmogelijkheden. Het spel is snel te spelen en zorgt gegarandeerd voor uren plezier.

Het is leuk dat je niet meer afhankelijk bent van gelukkig maar dat een tactiek je ook na de overwinning kan brengen.


Happie Haai

Goliath Happie Haai kinderspel is een uitdagend spel voor iedereen die niet bang is aangelegd.

Kinderen zijn uren zoet met Happie Haai! Gooi de dobbelsteen om te weten hoeveel vissen je moet vangen. Haal de vissen dan uit de bek van de haai met de hengel. Maar als de haai hapt, verlies je alles. De speler met de meeste vissen wint het spel.

Durf jij het aan? En wordt jij de beste visser?


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *