De top 10 van de leukste breinbrekers (Bord)spellen 2024

Sinds de escape rooms populair zijn geworden, spelen we ook meer breinbrekers spellen. Zowel de solo spellen die je eenvoudig alleen kunt spelen als de spellen die je met meerdere kunt spelen de escaperoom bordspellen zijn hier een goed voorbeeld van.

Omdat er steeds meer vraag na de breinbrekers en puzzelspellen zijn leek het mij een goed moment om de 10 leukste puzzel en breinbrekers spellen eens op een rij te zetten. Om je een goed beeld te geven van de spellen wordt er naast een spelomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

Deze link geeft veel extra informatie over het spel, denk hierbij aan de waarderingen en de recensies van de spelers. Via de link kun je het breinbrekers spel eenvoudig en snel bestellen.

SmartGames – IQ Fit – 120 opdrachten – Hersenbreker

Hou je hersens fit met de fantastische IQ-Fit – Reiseditie.

Leg de 3D-puzzelstukken op het spelbord zodat een 2D-afbeelding ontstaat zonder gaten.

Een super-leuk denkspel met 120 opdrachten waarbij je “diep” moet nadenken om de oplossing te vinden. Je hebt verschillende niveaus van makkelijk tot bijna niet te doen.

Door de verschillende niveaus zowel zeer geschikt voor kinderen als voor volwassenen.


SmartGames – Trucky 3 – Kinderpuzzel – 48 opdrachten – vrachtwagens

Laden en (op)lossen! Trucky 3 groeit mee met de vaardigheden van je kind. De allerkleinsten gebruiken de vrachtwagens eerst als speelgoedauto’s, die ze kunnen vullen, leegmaken en waarmee ze kunnen rondrijden. Voor oudere kinderen is het een puzzelspel met 48 opdrachten, eerst eenvoudig, daarna steeds uitdagender.

Drie vrolijke vrachtwagens zijn op weg naar hun volgende bestemming. Kan jij hen helpen om alle pakjes in hun laadruimte te krijgen?

Het spel is zeer geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan gespeeld worden tot alle 48 opdrachten gelukt zijn.


Escape Room The Game Startersset (Basisspel 1)

Beleef de spanning van een echte escape room nu thuis! In de Escape Room The Game Startersset is het jouw taak om uit de vier meegeleverde escape room avonturen te ontsnappen. Voor elke escape room heb je 60 minuten de tijd om de puzzels op te lossen en jezelf een weg te banen door de mysteries.

Het spel is bedoeld voor 3 tot 5 spelers vanaf 16 jaar. Teamwork, communicatie, vindingrijkheid, creativiteit en aandacht voor details staan centraal. Lukt het jou om binnen de tijd te ontsnappen?

Waarom jij de Escape Room The Game Startersset moet spelen!

Escape Room The Game is perfect als je van spannende spellen houdt waarbij je jouw hersenen moet kraken! En dat is niet de enige reden om dit spel te spelen:

  • Al meer dan 1 miljoen keer verkocht!
  • Verkozen tot winnaar Speelgoed van het Jaar 2016, categorie 12+
  • De startersset is ideaal als je kennis wilt maken met Escape Room The Game
  • De meegeleverde klok zorgt voor extra spanning tijdens het spelen

Zijn de mysteries meerdere keren te spelen?

Net als in een echte escape room kun je elke mysterie eenmalig spelen, want het is niet leuk als je de oplossing al weet. Wel is het mogelijk om het spel door te geven wanneer je het gespeeld hebt. Alle items die je gebruikt tijdens het spelen zijn opnieuw te printen via onze website. Dit maakt ons spel bijzonder van de rest!


SmartGames – Dinosaurs Mystic Islands – 80 opdrachten

Plaats de eilanden en red zo de groene dino’s! Kan jij de groene plantetende dinosaurussen scheiden van de rode carnivoren in dit spannende spel?

Ontdek 80 opdrachten waarbij je de eilanden moet nabouwen, maar let op dat de rode en de groene dino’s niet op hetzelfde eiland staan! Leeftijd 6+ maar ook zeer geschikt voor volwassenen.

Dit is een spel wat zeer makkelijk lijkt maar nog wel eens tegen kan vallen en veel van je puzzel kwaliteiten vraagt!


Rubik’s Cube 3×3 – Breinbreker Kubus

Kan jij de Rubik’s Cube breinbreker oplossen en alle kanten van de 3×3 kubus de juiste kleur geven?

Al meer dan 30 jaar de bestverkopende puzzel aller tijden: de originele Rubik’s Cube! Uitdaging en frustratie liggen dicht tegen elkaar bij het oplossen van de Rubik’s Kubus 3×3: er zijn miljarden combinaties, maar er is slechts één oplossing. Kan jij de Rubiks cube oplossen?
Een breinbreker van Jumbo.


Pincode – Dobbelspel – 1, 2, 3 of 4 personen – Spel voor volwassenen – Breinbreker –

Hou jij van codes kraken en puzzelen? Dan is Pincode echt een spel voor jou! Je kan pincode spelen met één t/m vier personen. In dit spel krijgt iedereen een unieke geheime pincode. Je wint het spel wanneer je jouw code eerder geraden hebt dan je tegenspelers. Dankzij de interactieve app kan iedereen tegelijk deelnemen aan het spel en weet je zeker dat de informatie die je krijgt over jouw pincode juist is.

Pincode is een ideaal spel dat je voor een half uur kan spelen. Het formaat maakt het een handig reisspel het is bv gemakkelijk om mee te nemen op een dag naar het strand/ terras. Een uniek en vernieuwend spel om cadeau te geven voor sinterklaas of kerst.


Solitaire Chess – Breinbreker

Solitaire Chess combineert de regels van het traditionele schaakspel met de klassieke Solitaire tot een meesterlijke hersenbreker. Pak of ‘sla’ al de schaakstukken tot er slechts één stuk op het bord overblijft! Wie niet kan schaken, leert het met dit spel. Wie wél kan schaken, leert hiermee vooruitdenken. Met 60 uitdagingen van beginner to expert.


ThinkFun Laser Maze – Breinbreker

Navigeer de laser door het spiegellabyrint! Bij Laser Maze™ is het de bedoeling de verschillende speelstukken zo op het spelbord te plaatsen en neer te zetten, dat de laserstraal de spiegel treft en het doel rood laat oplichten. Dat klinkt een beetje magisch, maar eigenlijk is het pure wetenschap en heb je een gezonde dosis verstand nodig, om de 60 opdrachtkaarten in vier verschillende spelniveaus te overwinnen. Laser Maze™ laat niet alleen de doelstenen oplichten, maar laat ook de hersens van de speler kraken en geeft daarbij veel plezier!


EXIT – Het Verschrikkelijke Spookhuis Breinbreker

Duistere gangen, onheilspellend gehuil, griezelige gedaanten, dat klinkt ontzettend leuk! Maar dat dachten jullie totdat jullie in het karretje zijn gaan zitten… Plotseling zitten jullie op deze angstaanjagende locatie vast, de deuren voor en achter jullie zijn op slot en jullie stuiten op vreemde raadsels…

EXIT: Het Verschrikkelijke spookhuis is maar één keer speelbaar omdat het speelmateriaal moet worden beschreven, gevouwen of afgescheurd. Maar net als in een “echte” escape room garanderen we een zeer intense puzzel- en speelervaring! De puzzels zijn vrij pittig. Daardoor is het spel vooral geschikt voor fervente puzzelaars en escape room-liefhebbers. Het uitdagende coöperatieve escape room-spel!


Speed Cube Set – 2×2 – 3×3 – Rubiks Cube

Ervaar ongekende snelheid bij elke draai met deze speed cube.
De speed cube is een super snel draaiende kubus. Dankzij het ontwerp is het nu mogelijk om sneller te draaien dan ooit tevoren. Elke draai is soepel en snel met deze kubus. En deze speed cube is er speciaal voor gemaakt om zó snel te draaien dat je een poging zou kunnen doen om het wereldrecord te verbreken. Lukt het jou in minder dan 3,4 seconden? Met deze super snelle kubus misschien wel!

De nieuwe generatie rubiks kubus oftewel, de speed cube:

  • Onbreekbaar ontwerp en zonder stickers
  • Veilig BPA-vrij materiaal en kind- en milieuvriendelijk
  • Licht van gewicht en prettig in gebruik
  • Duurzaam ontwerp en verstelbaar
  • IQ-verhogend en geeft verbetering van je concentratie.

Ook geschikt voor beginners
Deze speed cube is niet alleen geschikt voor wie het wereldrecord hoopt te verbreken. Ook voor beginners is deze uitermate geschikt om mee te oefenen dankzij de soepelheid. Omdat het een set is van een 2×2 en een 3×3 kubus kunnen zelfs de allerkleinsten beginnen met oefenen. Durf jij de uitdaging aan?

Perfect mechanisme
Een verbeterd mechanisme maakt extreem snel en soepel draaien mogelijk en hierdoor zal hij niet vast komen te zitten of blokkeren. Je hebt met deze kubus het perfecte balans tussen controle en weerstand voor de beste draaibeweging. En omdat hij licht is van gewicht ligt het ook erg fijn in de hand.

Oneindig plezier
Geniet van oneindig plezier samen met familie of vrienden. Ook brengt het oplossen van deze kubussen voordelen met zich mee. Ga aan de slag met de snelheid van denken, verbeter je reflexen en laat alle stress los met het oplossen van deze kubussen. Ook ontzettend leuk om te geven als cadeau.


Vergelijkbare berichten