De top 10 van de leukste schaakspellen (schaakborden) 2024

De eerst versie van het schaakspel zijn al duizenden jaren oud. Over de exacte datum en in welke vorm het schaakspel werd gespeeld is niet helemaal bekend. De huidige versie van het schaken wordt wereldwijd gespeeld en is nog populairder geworden door de Netflix serie The Queen’s Gambit. De serie is gebaseerd op de op de gelijknamige roman van Walter Tevis uit 1983

Schaken wordt niet alleen op verenigingen en thuis gespeeld ook online is het schaken populair. miljoenen schakers zijn online actief met live schaken of een soort correspondentie schaken. Maar eigenlijk gaat er niets boven een potje live schaken aan de keukentafel met een goede vriendin of vriendin.

Als je thuis wil schaken wil je ook graag schaken op een mooi schaakbord met mooie stukken. Het schaakbord is in vele versie gemaakt van klassieke klaasborden tot heuse kunstobjecten waar het zonder is om mee te schaken. Ook zijn er schaakbord computers waardoor je toch in je eentje aan de keukentafel kan schaken.

De 10 leukste schaakborden heb ik voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Om je een goed beeld te geven heb ik naast de beschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het schaakbord waardoor de recensies en waarderingen van de lezers. Via de link kun je het schaakspel eenvoudig bestellen.

BoekenBoeken

Jumbo Schaakspel

Het Jumbo schaakspel een aantrekkelijke uitvoering met houten speelstukken. Een zeer goed spel om mee te beginnen of om thuis te hebben om een keer een potje te schaken met de gasten.

Specificaties:
Kleur: multicolor
Materiaal: hout
Geslacht: unisex
Afmetingen verpakking: 32 x 27 x 5 cm
Aantal spelers: 2
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.


CheckMate® GrandMaster Series Schaakset – 30 cm Schaakspel 

Schaken wordt steeds populairder vanwege de enorme voordelen die het heeft voor de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. CheckMate creëert schaakborden en schaakspellen gemaakt met materialen van de hoogste kwaliteit zodat u uzelf of uw kinderen het schaakspel meester kunt maken. U ontvangt deze uitzonderlijke schaakset nu inclusief twee extra dames voor pionpromotie, de CheckMate Club mobiele app en een e-book met 38 pagina’s aan theorie, diepgang en puzzles.

Voordelen van dit schaakbord:

 • Het schaakbord is gemaakt van hoogwaardig eco-vriendelijk hout
 • Het schaakspel is opvouwbaar waardoor u de stukken gemakkelijk kunt opbergen en meenemen
 • Het schaakbord heeft een fraai design met mooie details
 • De schaakstukken zijn handgesneden
 • De schaakstukken zijn magnetisch met het schaakbord verbonden
 • Dit schaakbord is het perfecte cadeau
 • Inclusief twee extra dames voor pionpromotie
 • Gemaakt van echt eco-vriendelijk hout in plaats van pershout met een sticker

CheckMate Club app & E-Book:
Als CheckMate klant krijgt u exclusieve toegang tot de CheckMate Club mobiele app. De app behandeld alle belangrijk theorie om te beginnen en te groeien als schaker. Daarnaast biedt de app puzzels voor beginners, intermediaire en gevorderde schakers om uw kennis en vooruitgang te testen en meetbaar te maken.

Naast de app ontvangt u ook een e-book met 38 pagina’s aan theorie, diepgang en opdrachten.


In Round Schaakbord met Schaakstukken

Schaken: het meest klassieke bordspel (naast dammen). Het zorgt voor een gezonde dosis werking van de hersenen om tot de uiteindelijke overwinning te komen. Schaken is al eeuwenoud en het gaat nooit uit de mode. Voor zowel jong als oud is schaken geschikt. Een potje schaken is ideaal om de taaie zondagmiddag door te komen of andere saaie situaties.

Redenen om dit schaakspel aan te schaffen:

 • 100% hout Geschikt voor jong en oud Gegarandeerd speelplezier
 • Een echte hersenkraker
 • Deze schaakset is ondanks het houten materiaal maar 266 gram zwaar. .
 • Het bord is 34 cm bij 34 cm De set bevat 16 witte en zwarte stukken

Sincer Professioneel Houten Schaakbord – Handgemaakt voor Volwassenen – 48x48cm

Met het overzichtelijke schaakbord van Sincer kan jij laten zien hoe goed je kunt schaken aan je vader, opa, vriend of andere tegenstander door hem of haar schaakmat te zetten! Het Sincer schaakbord hoort bij jou thuis in de kast te liggen! Schaken is een fantastisch spel om op je vrije avonden, weekenden en vakanties te spelen: het is strategisch, je moet zelf een aanvalsplan verbeelden om te winnen en dat terwijl iedere schaakpartij totaal anders is.

Bij dit fantastische spel hoort een fantastisch schaakbord! Het handgemaakte, houten schaakbord van Sincer is met vakmanschap gemaakt van hoogkwalitatief MDF-hout en vervolgens gelakt. Dit schaakbord weegt maar liefst 1900 gram, dit zorgt voor een stevig schaakbord dat niet buigt of vervormt in de loop der jaren.

Het schaakbord is zeer overzichtelijk: de afmetingen van het schaakbord zijn 48x48cm met 50x50mm schaakvakken. Het schaakbord is geschikt voor recreatieve schaakpartijen, maar ook voor schaaktoernooien. Het Sincer schaakbord garandeert jaren lang schaakplezier en wordt geleverd in een prachtige verpakking: perfect om cadeau te geven aan iemand anders of jezelf!

Eigenschappen:

 • Merk: Sincer
 • Materiaal schaakbord: MDF-hout en gelakt
 • Gewicht: 1900 gram
 • Afmetingen schaakbord: 48x48x1,3cm
 • Afmetingen schaakvakken: 50x50mm
 • E-book met schaakregels: in Nederlands, Engels & Frans
 • Geschikt voor recreatieve schaakpartijen & schaaktoernooien
 • Geschikt voor alle leeftijden en beginners & gevorderden

Schaakcomputer DGT Centaur bord+stukken

De DGT Centaur schaakcomputer is een revolutionaire en innovatieve schaakcomputer. Met zijn strakke ontwerp, LED-lampjes die de zet van de computer aangeven en energiezuinige e-paper display. Maar bovenal is de DGT Centaur uniek omdat hij zich automatisch aanpast aan jouw speelniveau! Zodoende geeft hij je een eerlijke kans om van hem te winnen.

Andere schaakcomputers zijn vaak niet leuk om tegen te spelen omdat ze programma’s hebben die zelfs voor grootmeesters te sterk zijn. Dit maakt hen onmogelijk om te verslaan. En het speelniveau te laag instellen op dergelijke computers zorgt ervoor dat je op een onnatuurlijke manier moet gaan spelen. Dat maakt het spelen een stuk minder leuk.

De DGT Centaur is echter altijd binnen handbereik om je uit te dagen, om je spel te helpen ontwikkelen en om je scherp te houden! Door het lichtgewicht ontwerp is de computer ook nog eens gemakkelijk mee te nemen. Speciaal om hem mee te nemen is er een Travel Bag beschikbaar.

Deze schaakcomputer is gegarandeerd de ideale schaakpartner die ook nog eens altijd zin en tijd heeft om met jou een potje te schaken! Ook al speel je tegen een computer, je speelt wel met echte stukken en op een echt bord. Dat speelt veel prettiger dan wanneer je op een beeldscherm tegen een computer speelt.

ELO rating: 300 – 3000


Paco Sako Vredes schaak : HOT Exclusive

Paco Sako Vredes schaakis genomineerd Speelgoed van het Jaar 2018.

Het schaak spel vernieuwd. Stukken worden niet meer geslagen, maar omarmd, je vormt gecombineerde stukken.

Vanuit het idee dat het schaakspel kan worden gespeeld om vriendschap, vrede en samenwerking uit te drukken, ontwierp de Nederlandse kunstenaar en vader Felix Albers een spel waarbij de stukken elkaar niet slaan, maar als het ware omarmen. Bedacht om met zijn zoon te schaken, maar hem tegelijkertijd een vriendelijke, bedachtzame en filosofische benadering van het spel bij te brengen.

Felix Albers hoopt spelenderwijs zijn zoon essentile levenslessen mee te geven, te leren samenwerken en krachten te bundelen, en op zoek te gaan naar harmonie in een wereld waarin teveel conflict en misverstanden bestaan.

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018 & Nederlandse Spellenprijs 2018


Engelhart Games- Schaakspel ingelegd

Het ingelegde schaakbord van Engelhart  is een misschien een simpel schaakbord dat aan alle eisen voldoet. Maar wel een bord gemaakt van berkenhout en heeft een kleine verhoging, waardoor het bord wat hoger staat dan de tafel. Dit zorgt voor meer schaak comfort. Met een afmeting van 40 x 40 cm heeft dit schaakbord de klassieke maten.

Naast het bord worden er ook schaakstukken meegeleverd. De schaakstukken zijn gemaakt van essenhout en worden in een lichte en donkere kleur geleverd. Deze grote verschillen maken een goed onderscheid tussen zwart en wit. De maat van de koning is 77 millimeter hoog.

Bij het spel wordt de handleiding met basisregels meegeleverd.


Harry Potter Wizard Chess Set – Schaakspel

enk goed na! Welke zet zou jij spelen op deze betoverde schaakset van Professor McGonagall (Professor Minerva McGonagall)?

Dit is een versie van het schaakspel dat te zien was op het hoogtepunt van Harry Potter en The Philospher’s Stone (De Steen der Wijzen) en is nu beschikbaar voor jou. Bevat 32 zeer gedetailleerde, gegoten plastic schaakstukken van 5 tot 11,5cm hoog en een speelbord van ongeveer 31 x 31cm.Deze schaakset geeft een extra dimensie aan elke partij; schaak alsof je leven ervan afhangt. 

 • Leeftijdsadvies: 7+
 • Gewicht: ca. 1kg
 • Afmetingen: ca. L 31 x B 31 x H 12cm
 • Materiaal: kunststof en karton
 • Officially licensed product

MikaMax Chess for Three

Schaken kan een complex spel zijn, zeker als je een hele strategie gepland hebt.

Chess for Three Schaakbord is dé nieuwe uitvinding waarmee je nu met z’n drieën tegelijk kunt schaken. Het leuke aan dit schaakspel is dat de traditionele spelregels niet veranderen, er komt enkel een aantal regels bij om ervoor te zorgen dat het bewegingspatroon tussen de schaakstukken van drie spelers duidelijk is.

Het schaakbord bevat lijnen die de spelers begeleiden wanneer ze eventueel een diagonale beweging willen maken. Dus wanneer je normaal gesproken met een traditionele schaakspel een rechte lijn wilt volgen, volg je met dit nieuwe luxe schaakset bochten om bij je tegenstanders te komen. Kortom, de mogelijkheden met dit luxe schaakspel ‘Chess for Three’ zijn oneindig waardoor het bordspel nog leuker en spannender is. Eén onverwachte zet en je bent schaakmat gezet door twee mensen tegelijk. Wat wordt jouw winnende strategie?

Kenmerken Chess For Three –  Schaakbord:

 • Uniek schaakspel voor 3 personen
 • Schaken met nieuwe en spannende regels
 • Met bewegingslijnen op het schaakbord
 • Bordspel voor vrienden
 • Uniek cadeau voor schaakfanaten
 • Spelletjesavond
 • Game night
 • Materiaal: Plastic en karton
 • Inhoud: Ronde schaakbord en schaakstukken in 3 kleuren
 • Gewicht schaakbord: 870 gram
 • Gewicht inclusief verpakking: 1450 gram
 • Afmetingen schaakbord: ø 55cm
 • Afmetingen verpakking: 56 x 6 x 28,5 cm  
 • Geleverd met: Schaakbord, 3 sets schaakstukken, handleiding

Allerion Luxe Schaak Set – 100% Hout – 38cm x 38cm – In Opbergkoffer

Deze luxe schaakset is makkelijk op te bergen in de handige opvouwbare opbergkist. Je krijgt niet alleen het bord en de schaakstukken die helemaal van hout zijn gemaakt, maar ook 2 extra dames om te promoveren.

Het materiaal is gemaakt van 100% duurzaam en natuurlijk hout. De schaakstukken bevatten kleine magneetjes, waardoor ze stabiel op het bord staan. Door stukjes vilt onder de schaakstukken komen er geen krassen op het bord.

De bijgeleverde instructies in Nederlands en Engels zorgen er voor dat je direct kunt beginnen met spelen. De handleiding van 54 pagina’s leert jou alles over de regels van het schaken


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten