De 7 leukste smartgames (bordspellen) voor kinderen 2024

Smartgames zijn een geweldige manier om kinderen te stimuleren en uit te dagen op een leuke en educatieve manier. Deze bordspellen combineren entertainment met het ontwikkelen van cruciale denkvaardigheden, en ze zijn perfect voor kinderen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar een creatieve manier om je kinderen bezig te houden tijdens regenachtige dagen, of gewoon wilt bijdragen aan hun cognitieve groei, er is een smartgame voor iedereen.

op deze pagina vind je de leukste smartgames voor kinderen, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor je jonge spelliefhebbers. Een groot voordeel van de smartgames dat ze geschikt zijn voor 1 speler en je kind ook goed alleen met deze smartgames kan spelen.

Om je een goed beeld te geven van de smartgames heb ik naast een productenomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de spelers. Via de link kun je het spel eenvoudig en snel bestellen.

SmartGames – Roodkapje Deluxe

Ontdek de magie van dit klassieke sprookje met dit originele denkspel van Smart Games, speciaal voor de allerkleinsten. Deze Deluxe versie bevat ook een prentenboekje met het verhaal in een eigentijds jasje.

Kan jij Roodkapje helpen om de weg naar grootmoeders huis te vinden? Geschikt voor kinderen van 4-7 jaar.

Hoe werkt het?
Zet Roodkapje, grootmoeders huis en de bomen op het spelbord en gebruik de puzzelstukken om een weg van Roodkapje naar het huis te maken. Kan je alle 24 opdrachten oplossen?
Je kan het spel ook spelen met de wolf erbij, maar let op want hij zal eerst bij het huis zijn! Probeer deze 24 andere opdrachten op te lossen door twee wegen naar het huis te maken, één voor Roodkapje en één voor de wolf.

Inhoud:
Roodkapje Deluxe bestaat uit een spelbord, het huisje van grootmoeder, Roodkapje en de wolf, 3 bomen, 5 puzzelstukken met wegen, een boekje met 48 opdrachten en oplossingen (24 met de wolf en 24 zonder) en ook een leuk verhalenboek.


SmartGames – IQ Puzzler Pro – 120 opdrachten

IQ-Puzzler Pro van SmartGames daagt je uit in 120 opdrachten en bevat 3 spelvarianten, in 2D en in 3D. De bovenkant van het spelbord gebruik je voor de 2D opdrachten en de 3D piramides. Aan de onderkant van het spelbord vind je een compleet ander spelbord voor 2D opdrachten. Allemaal in het hetzelfde compacte draagbare doosje. Leeftijd 6+
Het spelbord kan je tevens gebruiken als opbergvak voor de puzzelstukken. Handig voor op reis.


SmartGames – Squirrels Go Nuts! – 60 opdrachten

Squirrels Go Nuts is een superleuke schuifpuzzel van Smart Games met 60 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk. Een origineel denkspel voor jong én oud, vanaf 6 jaar waar je jaren plezier aan beleeft.

De winter is in aantocht. Kan jij de eekhoorns helpen om hun wintervoorraad onder de grond te verstoppen? Verschuif de eekhoorns en zorg ervoor dat elke noot in een gat valt.


SmartGames – Dinosaurs Mystic Islands – 80 opdrachten

Plaats de eilanden en red zo de groene dino’s! Kan jij de groene plantetende dinosaurussen scheiden van de rode carnivoren in dit spannende denkspel van Smart Games? Ontdek 80 opdrachten waarbij je de eilanden moet nabouwen, maar let op dat de rode en de groene dino’s niet op hetzelfde eiland staan! Leeftijd 6+


SmartGames – Camelot Junior – 48 opdrachten

Dit houten denkspel van Smart Games is een echte klassieker! Camelot Junior is een unieke puzzel waarbij je logica, ruimtelijk inzicht en fijne motoriek combineert om de oplossing te vinden. Bouw een weg zodat de ridder en prinses bij elkaar kunnen komen. De ridder en prinses kunnen enkel over een muur of trap lopen. Ze kunnen dus niet springen of klimmen.

48 opdrachten voor zowel kinderen als volwassenen.


SmartGames – Jump In’ – Denkspel – 60 opdrachten

Een supertof puzzelspel met 60 opdrachten in een handig, compact formaat met stevig deksel. Met Jump’In van Smart Games ben je uren zoet! Voor jong én oud, vanaf 7 jaar.

Spring over andere konijnen, paddestoelen en vossen, totdat alle konijnen veilig in een hol zitten.


SmartGames – Penguins Pool Party

Penguins Pool Party is een superleuke hersenkraker van Smart Games met 60 opdrachten. Plaats de pinguins op de juiste plaats in het water zoals aangegeven in de opdracht. Zet nu de ijsschotsen errond zodat alles mooi past. Er is telkens maar 1 juiste oplossing die je achteraan in het boekje kan terugvinden.

Het spelbord kan je tevens gebruiken als opbergvak voor de puzzelstukken. Handig voor op reis, met een stevig, transparant deksel. Met de zeshoekige puzzelstukken is dit weer een heel ander spel dan Penguins on Ice.

Puzzelplezier voor jong en oud, vanaf ongeveer 6 jaar.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *