De top 10 van de beste en mooiste sjoelbakken 2024

Sjoelen is naast een gezelschapsspel ook een sport, sinds 1977 is er een officiële Nederlandse sjoelbond en zijn er diverse verenigingen. Ook worden er regelmatig toernooien gehouden. De meeste mensen kennen het sjoelen als oud-Hollands spel en gezelschap spel met elkaar.

Hoewel er verschil zit tussen de sjoelbakken (voornamelijk het formaat) zijn de regels hetzelfde je moet proberen zoveel mogelijk punten te behalen. Dit doe je door de sjoelschijven in de kleine vakjes te schuiven. Je hebt 4 vakjes van links naar rechts is de waarde van de vakjes het volgende 2-3-4-1. De speler krijgt 3 beurten en 30 schijven. Wie aan het eind de meeste punten heeft mag zich de winnaar noemen.

Voor deze pagina heb ik de 10 leukste sjoelbakken voor je op een rij gezet. Naast de officiële wedstrijd sjoelbakken heb ik ook kindersjoelbakken en andere bijzondere exemplaren voor je geselecteerd.

De sjoelbakken worden uitgebreid beschreven en voor extra informatie heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Via de link van Bol.com kun je de sjoelbak eenvoudig en snel bestellen.

Schilte Sjoelbak Wedstrijd – 200×41 cm – incl. stenen

  • Sjoelbak 2 meter lang
  • Inclusief 30 holgedraaide sjoelstenen
  • 2 jaar fabrieksgarantie

De enige door de Algemene Nederlandse Sjoelbond goedgekeurde wedstrijdsjoelbak, de Schilte S240. De S240 is een hoogwaardige sjoelbak. Het neusje van de zalm onder de sjoelbakken. De afmeting is 200 x 41 cm. De sjoelbak wordt geleverd inclusief 30 holgedraaide sjoelschijven.


Longfield Sjoelbak klein 122cm

Deze sjoelbak is kleiner dan de normale wedstrijd sjoelbak daardoor is de lengte die de schijven moeten overbruggen een stuk korter. hij is dus ideaal voor kinderen. de sjoelbak heeft een lengte van 122 cm en wordt geleverd met 20 sjoelschijven.


Longfield kindersjoelbak met dino thema

Deze leuke kindersjoelbak is speciaal ontworpen voor kinderen. Bij dit spel horen 12 sjoelstenen met daarop dino thema’s.

De sjoelbak is makkelijk op te bergen doordat de sjoelbak uit 2 delen bestaat. Door middel van magneten bevestig je de delen aan elkaar en kun je gaan spelen!

Het spel wordt geleverd met handleiding, cottonbag voor de sjoelbak en een cottonbag voor de 12 sjoelstenen.


Heemskerk Sjoelbak HS20 – 200×41 cm – incl. stenen

Sjoelbak HS-20 van Heemskerk heeft de officiële wedstrijdafmetingen, maar dan voor een extra scherpe prijs!

Deze sjoelbak is erg geschikt voor een gezellig potje sjoelen met de familie of vrienden. Door de toevoeging van ons Heemskerk logo en de nagels als puntaanduiding heeft de HS-20 een luxe uitstraling. Dat maakt de HS-20 een aanwinst voor iedere huiskamer.

De zijkanten van de sjoelbak zijn gemaakt van multiplex en de bodem is een fineerplaat. Dat zorgt ervoor dat de sjoelbak prima glij-eigenschappen heeft. De sjoelbak wordt geleverd inclusief 30 sjoelstenen, je kunt dus direct beginnen met sjoelen. En na het spelen berg je de sjoelstenen handig op in de sjoelbak door het afdekplankje over de poortjes te schuiven.

Daag dus snel je familie en vrienden uit voor een gezellig potje sjoelen!


Heemskerk Mini-S Sjoelbak voor kinderen – Incl. 20 sjoelsteentjes

Heemskerk sjoelbak in mini formaat voor urenlang speelplezier. Voorzien van 20 vlakke minischijven. Het formaat is 118 x 28,3 x 3,4 cm


Sjoelbak Jan des Bouvrie mini – Kleur Blauw – 120 cm

Deze houten mini sjoelbak van Jan des Bouvrie in de kleur blauw. Hierbij wordt los een ophangsysteem geleverd, en kan eenvoudig gemonteerd worden. Hierdoor heeft u de mogelijkheid dit fraaie design als kunst object in ieder ruimte te laten fungeren. Deze sjoelbak heeft een afmeting van 120 x 29,5 cm. Inclusief katoenen opbergzakje met 20 mini witte sjoelschijven.


Sjoelbak Longfield Wedstrijd 200×40 cm

  • Sjoelbak 2 meter lang
  • Inclusief 30 sjoelstenen

De sjoelbak is gemaakt van beukenhout. De verbindingen zijn geschroefd waardoor stabiliteit en duurzaamheid gewaarborgd zijn. De sjoelbak is hoogwaardig afgewerkt. Deze sjoelbak is door zijn degelijke kwaliteit uiterst geschikt voor zowel particulier als openbaar gebruik zoals op scholen en bij instellingen.


Heemskerk HS-40 inklapbare sjoelbak – Incl. 30 sjoelstenen – Wedstrijdformaat

Originele handvervaardigde Heemskerk klapsjoelbak HS-40. Is opklapbaar en daardoor ruimtebesparend. Inclusief 30 holgedraaide sjoelschijven.


Kartonnen Sjoelbak

Kartonnen sjoelbak voor urenlang speelplezier!

Bij een echte spelletjesavond hoort natuurlijk een sjoelbak! Deze kartonnen sjoelbak kan makkelijk opgeborgen worden! Of je nou een potje speelt tegen je vader, moeder, beste vriend of collega, je kan je urenlang vermaken!

De kartonnen sjoelstenen zitten inbegrepen, maar ze moeten nog op elkaar geplakt worden! Wil je liever houten sjoelstenen? Geen probleem, wij bieden deze optie aan!

Wat moet je weten over deze kartonnen sjoelbak?

  • Licht van gewicht
  • Makkelijk op te bergen en opklapbaar
  • Wedstrijd formaat tafel
  • Gebruik houten sjoelstenen voor optimaal gebruik

Schilte Sjoelbak s240 opvouwbaar / opklapbaar

De enige door de Algemene Nederlandse Sjoelbond goedgekeurde wedstrijdsjoelbak, de Schilte S240.

De S240 is een hooogwaardige sjoelbak. Het neusje van de zalm onder de sjoelbakken. De afmeting is 2000(l) x 400(b) x 65(h) mm.

Nu handig op te klappen en makkelijk op te bergen.
De sjoelbak is opvouwbaar.

Inclusief 30 holgedraaide sjoelschijven.
Model: S240 opvouwbaar
Afmetingen (LxBxH) 2000x400x65mm
Gewicht: 6,2 kg
Fabrikant: Schilte


Vergelijkbare berichten