Spel review: Ga voor 20 (kaartspel) 2023

Ga voor 20 is een kaartspel van Drie Magiër Spellen. De makers noemen het een partyspel maar het kan ook zeker gezien worden al coöperatief spel. Ga voor 20 staat in het Engels bekend onder de naam ¨Biss 20¨.

Het spel is in opzet heel eenvoudig probeer samen tot 20 te tellen. Dit lijkt misschien heel makkelijk maar het spel wordt per ronde steeds spannender en een beetje moeilijker

Op deze pagina lees je alles over het spel, onder andere het het spelverloop en een review.

Spel omschrijving

Tel samen tot 20. Makkelijk toch? Maar niet als je steeds gekkere opdrachten moet uitvoeren! Na elke ronde worden steeds meer getallen vervangen door handelingen. Dit kan van alles zijn, zoals op de tafel kloppen, een koe nadoen of de handen opsteken. Tellen van 1, 2, 3, 4 verandert zo in tellen van 1, blauw, klap met je handen, doe een olifant na. Maar je moet wel alle handelingen onthouden! Zodra je de juiste handeling vergeet, ben je af.

Ga voor 20! Is een hilarisch spel, dat tot ontelbaar veel rare situaties leidt. Het spel kent regels voor zowel makkelijke als meer uitdagende potjes, maar ook varianten om zowel met als tegen elkaar te spelen. Ga voor 20! is geschikt voor maximaal acht personen en is daarmee het partyspel bij uitstek.

Spel Specificatie

  • Het Spel: Ga voor 20
  • Fabrikant / Merk: De Drie Magiers Spellen
  • Auteur / Ontwerper: Lena Burkhardt en Günter Burkhardt
  • Soortspel: Kaart en denk spel.
  • Aanbevolen leeftijd: 8 – 99 jaar
  • Aantal spelers: 2 tot 8 spelers
  • Speeltijd: 20 à 30 minuten
  • Wat zit er in de doos: 60 kaarten, 20 edelstenen en de spelregels

Spelregels / spelverloop:

Het spel kan gespeeld worden vanaf 2 tot 8 spelers. Je kunt tegen elkaar strijden 1 tegen 1, maar ook met teams bijvoorbeeld 2 tegen 2. Het spel is simpel, iedere speler telt om de buurt na de 20. Om het spel spannend en iets moeilijker te maken kun je aan het begin je gewenste moeilijkheidsniveau bepalen.

Dit doe je doormiddel van het aantal opdrachtkaarten te kiezen. Hoe meer je er kiest hoe moeilijker het wordt. De opdrachtkaarten vervangt een getal als getal 2 worden vervangen voor een opdracht kaart bijvoorbeeld klap eens in je handen. dan begint het tellen zo 1, dan klap je in je handen, 3

Voordat de eerste ronde begint worden de edelstenen (20 worden er mee geleverd) verdeeld onder de spelers / teams. Bij 2 spelers of teams krijgt elke speler of team 10 edelstenen.

Om de eerste ronde gelijk iets moeilijker te maken worden er 2 getallen kaarten getrokken. De getallen die hier uitgetrokken worden wisselen van plaats als je tot 20 telt. Als er een 3 en en 17 wordt getrokken. gaat de tellen als volgt 1, 2, 17, 4, 5 etc. en op de plek van 17 komt 3 te staan.

Wanneer en speler of het team getal 20 bereikt komen er nieuwe opdrachten en getallen kaarten op tafel. Nieuwe ronde nieuwe kansen, aar de opdrachten blijven wel staan van de vorige ronde en er komen niet opdrachten en getallen bij. Dus onthoudt goed de volgorde.

Wanneer een speler of een team een fout maakt raakt deze 1 edelsteen kwijt. Je verliest het spel als je al je edelstenen kwijt bent geraakt. De winnaar heeft de minste fouten gemaakt.

Spel Review:

Spellen zijn vaak het leukst als ze simpel zijn ¨Ga voor 20¨ is zo´n spel. Je denkt misschien het is te simpel en heel makkelijk, maar hier kom je op terug. Als je meerdere ronde speelt wordt het spel steeds moeilijker. Omdat je zelf de moeilijkheidsgraad kan bepalen kun je het spel ook goed spelen met kinderen. Dit maakt het als familiespel ook zeer geschikt, maar ook tijdens een vriendenavond.

Door de verschillende opdrachten en dat elke keer de opdrachten en getallen blijven staan is geen één ronde en spel hetzelfde en kan ook makkelijk meerdere keren gespeeld worden. Het spel duurt ongeveer 20 à 30 minuten (ook afhankelijk van de moeilijkheidsgraad).

De aanbevolen leeftijd die volgens de fabrikant De Drie Magiër Spellen geschikt is, is vanaf 12 jaar. Zelf vind ik het spel speelbaar van een jaar of 8. Je kunt namelijk eenvoudig beginnen en naast dat het een erg leuk spel is, is het ook goed om je geheugen te trainen.

Het spel is snel en makkelijk aan te leren omdat er maar weinig spelregels zijn.


Vergelijkbare berichten