De top 10 van de leukste en beste gespreksstarters voor 2023

Gespreksstarters worden steeds vaker bij het daten gebruikt maar er zijn veel meer goede moment om een gesprekstarter te gebruiken. Voor veel mensen is het lastig om een gesprek te beginnen of nog moeilijker opgang te houden. Dit kan zijn met onbekende mensen, maar ook met bekende of zelfs je naasten zoals familie gespreksstarters kun je hier bij helpen.

Gespreksstarters zijn kaarten met bepaalde vragen waardoor een gesprek opgang kan komen. Tegenwoordig zij er verschillende gespreksstarters voor volwassenen, families, pubers, kinderen, relaties, vrienden en nog veel meer. Door het grote aanbod aan gespreksstarters is er altijd wel een geschikt spel of kaartenset te koop.

Om je te helpen bij de leuke gespreksstarters heb ik de 10 beste en leukste gespreksstarters voor je op een rij gezet. De spellen worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com geplaatst om je een goed beeld te geven, of het gespreksstarters spel de geschikte voor jou is.

Wist je dat de gespreksstarters ook een leuk cadeau is om te geven, je hebt tevens gelijk genoeg gespreksstof bij het gebruik van gespreksstarters.

Openhartig Classic – Kaartspel

Meer dan 100 afwisselende, verrassende en gedurfde vragen en opdrachten met het spel Openhartig Classic.

Met dit uitdagende spel leren vrienden en familie elkaar op een leuke, speelse én verrassende manier (nog) beter kennen! Om de beurt trek je een kaart met een vraag of opdracht als:

 • Met wie zou je wel eens een weekje van leven willen ruilen?
 • Welke kans zou je opnieuw voorbij willen laten komen, omdat je hem de eerste keer gemist hebt?

Deze en vele andere vragen en opdrachten zullen zorgen voor verrassende antwoorden, hilarische momenten, serieuze overdenkingen, nieuwe ontdekkingen en bovenal…, veel plezier met elkaar!

Laat je verrassen en kom meer te weten over je vrienden, familieleden en over jezelf! Dit uitdagende spel is bestemd voor twee of meer spelers en kan met wie en waar dan ook gespeeld worden.


Kletspot voor een Avondje Gezelligheid

Kletspot voor een avondje gezelligheid

Het leukste cadeau de Kletspot voor een avondje gezelligheid.

Tijd voor ouderwets gezellige tafelgesprekken mobieltjes uit laptop dicht met de Kletspot op tafel zul je mooielachmomenten beleven met je vrienden familie en visite.

De gezellige pot bevat lachwekkende vragen, leukesuggesties en dilemma’s om over na te denken.

Met deze pot vol Kletskaarten kun je avonden lang genieten vandiepzinnige verhalen en hilarische gesprekken.
Kortom een musthave voor iedereen die van gezelligheid houdt.

Het meest unieke en waanzinnige cadeau voor jong & oud.


Vertellis Relatie Editie – Gespreksstarters 

Een betere connectie met jezelf en je geliefde, dat is waar het bij dit vragenkaartspel om draait. Met de Relatie-editie halen jullie fijne herinneringen op, dromen jullie over de toekomst en maken jullie plannen om deze dromen waar te maken. Dit alles op een speelse en liefdevolle manier. Leg je telefoon aan de kant en ervaar wat het hebben van aandacht en begrip voor elkaar kan doen voor je relatie.

 • Hét #1 vragenkaartspel voor alle soorten liefdesrelaties
 • Ontwikkeld met psychologen en relatietherapeuten
 • Vertaald en populair in o.a. Duitsland, Amerika en Scandinavië

Hoe werkt het?

De Relatie-editie bestaat uit 45 vragen verdeeld over drie rondes. Elke ronde bevat: tien open vragen, drie puntenvragen en twee opdrachten (niets geks of moeilijks – gewoon leuk!).

De rondes zijn verdeeld in drie categorieën:

 • Samen en alleen
 • Dromen en doen
 • Kenmerken, gewoonten en prestaties

Specificaties:

 • Grootte: 10 x 10 cm. Makkelijk mee te nemen op romantische uitjes én ideaal voor thuisgebruik!
 • 45 vragen verdeeld over drie speelrondes
 • Verpakt in een mooie doos – hét perfecte cadeau
 • Aanbevolen minimum leeftijd 16+
 • Aantal spelers 2
 • Geschikt voor alle partners, of jullie nou 10 dagen of 10 jaar bij elkaar zijn
 • Alle vragen zijn volledig genderneutraal, en hebben het alleen over je ‘partner’

Hart tot Hart Lifestyle – 2-in-1 Gespreksstarte

Hart tot Hart Lifestyle is een 2-in-1 kaartenspel. Het kaartenspel bestaat uit 70 kaarten. Op de voorkant van elke kaart vind je een gespreksvraag. Stel deze originele vragen aan je familie, vrienden, geliefde of collega’s en wie weet ontdek je wel iets nieuws! Op de achterkant vind je inspirerende afbeeldingen die de wereld naar binnen halen. De beelden raken, trekken je aandacht en nodigen uit om te benoemen wat je denkt of voelt. Je kunt dit spel dus gebruiken op 2 verschillende manieren.

Laat je verrassen en leer elkaar nog beter kennen met deze gespreksstarter!

De voordelen van Hart tot Hart Lifestyle

 • 2 Gespreksstarters in één doos (voor de prijs van 1)
 • De rijke variatie aan kaarten zijn uitermate geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • De creatieve vragen beloven leuke en spontane gesprekken met familie, vrienden, je partner of collega’s
 • Met het stevige bijbehorende doosje neem je dit je vragen spel overal mee naartoe!

Gespreksstarter 1: Hoe gebruik je de gespreksvragen?
Op de voorkant van de 70 kaarten vind je een originele vraag, zoals:

 • Wat is of was jouw lievelingsvak op school?
 • Wat zijn de 3 woorden die jou het beste omschrijven?
 • Wat staat er in jouw laatste verstuurde appje?
 • Wat is je guilty pleasure?


Er zijn oneindig veel manieren hoe je deze gesprekvragen kunt gebruiken. Je kan bijvoorbeeld om de beurt een kaart van de stapel pakken en deze vervolgens beantwoorden. Je kan ook een kaart van de stapeltrekken en deze geven aan iemand in de groep. Altijd al willen weten wat de guilty pleasure is van je vader? Dit is je kans! Geef je creativiteit de vrije ruimte in hoe je deze gespreksvragen wilt gebruiken, de mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.

Gespreksstarter 2: Hoe gebruik je de foto-associatiekaarten?
De 70 inspirerende afbeeldingen op de achterkant gebruik je om vragen te beantwoorden aan de hand van de kaarten. Spreid de kaarten met de afbeeldingen naar boven en bedenk een vraag zoals Waar ben je trots op? Iedereen zoekt vervolgens een afbeelding die zijn/haar gedachtes of gevoelens bij het antwoord uitbeeldt. Voorbeelden van vragen die je kunt stellen zijn:

 • Hoe voel je je vandaag?
 • Wat houdt jou de laatste tijd bezig?
 • Welke kaart roept een grappige herinnering bij jou op?Variatie tip: Combineer beide spellen #verrassendeffect
Beide spellen zijn ook met elkaar te combineren. Spreid alle kaarten met de afbeelding naar boven. Pak één kaart en lees de gespreksvraag op de achterkant hardop. Laat vervolgens iedereen antwoord geven op die vraag aan de hand van de resterende afbeeldingen.

Wanneer gebruik je dit spel?
De Lifestyle editie is zo ontworpen dat het in veel verschillende situaties gebruikt kan woorden. Denk hierbij aan:

 • Een gezellig avondje met familie
 • Tijdens de eerstvolgende date in het park
 • Onderweg naar je favoriete vakantiebestemming
 • Als onderdeel van je kennismaking, training of workshop

Stevige kwaliteit met bijbehorend doosje
De kaartjes zijn gelamineerd, gemaakt van sulfaatkarton en hebben een speelkaart formaat (5,8 cm x 8,8 cm). Door het handzame formaat en het compacte doosje neem je het spel gemakkelijk overal mee naar toe.


Openhartig Kids

Praatjes genoeg met je ouders, je buren, de juf of je vriendjes… Maar wat weet je nou eigenlijk echt over elkaar? Je hebt het samen heel gezellig, maar hoe gek durven jullie met elkaar te doen? Laat je verrassen en leer elkaar (nog) beter kennen met Openhartig Kids door 100 boeiende vragen en grappige uitdagingen.

Geschikt voor 2 of meer spelers vanaf 7 jaar.


Openhartig In Love

Met ‘Openhartig In Love’ leren verliefden elkaar op een leuke manier goed kennen. Op de ruim 100 kaartjes staan uitdagende vragen en verrassende opdrachten, die zeker zullen zorgen voor veel plezier!

Je bent smoorverliefd! Met één stralende blik in elkaars ogen verdwijnt de hele wereld om jullie heen. De glimlach is niet van jullie gezicht te branden en op deze heerlijke roze wolk van verliefdheid lijkt jullie energie wel nooit op te raken. Je kan niet wachten tot je elkaar weer ziet. Het liefst wil je alles van elkaar weten, maar heel makkelijk om alles te vragen en te vertellen is het niet…

Om de beurt trekken jullie een kaart met een vraag of opdracht, zoals;

 • Vertel je vriend(in) wanneer je voor hem/haar smelt. Waarom juist dan?
 • Pak je fototoestel of telefoon en maak een serie lieve, romantische of gewoon lekker gekke foto’s van elkaar.

Vertellis Gezinseditie – Gesprekskaarten

Dit unieke vragenkaartspel voor het hele gezin zorgt voor leuke en betekenisvolle gesprekken tussen ouders en hun kinderen. Door de interessante vragen en opdrachten leren jullie elkaar beter kennen en komen jullie als gezin dichter bij elkaar!

 • Iedereen in het gezin komt aan het woord
 • Samen een moment offline
 • Ontwikkeld met leraren, gezinnen en pedagogen

Inspiratie

De Gezinseditie is ontwikkeld om ouders en kinderen op een luchtige en prettige manier dichter bij elkaar te brengen. Zinvolle vragen en korte, leuke opdrachten wisselen elkaar af. Bedoeld om met elkaar de belangrijkste gezinswaarden te bepalen, nieuwe tradities te creëren en dieper met elkaar in contact te komen.Het concept is eenvoudig, maar ook heel belangrijk in onze snelle digitale wereld. Dus, schakel je beeldscherm uit en maak tijd voor het stellen van goede vragen, het delen van verhalen en het voeren van eerlijke, betekenisvolle gesprekken met je gezinsleden.

Voor wie is het spel?

De Gezinseditie is ontworpen voor ouders en kinderen, maar kan ook worden gebruikt met verzorgers, voogden of iemand anders die deel uitmaakt van het gezinsleven.

Aangezien het gezinsleven continu in beweging is, raden we aan om de Gezinseditie meerdere keren per jaar te spelen. Wat het doel ook is, jullie zullen het spel altijd eindigen met meer waardering en begrip voor elkaar. Beantwoord speelse, inspirerende vragen zoals:

 • Noem iets wat de persoon rechts van je onlangs heeft gedaan dat je bewondert.
 • Welke gewoonte of traditie van jullie gezin vind je fijn?
 • Wat is je favoriete herinnering aan jullie gezin?

Opmerking: we raden aan het spel te spelen met kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Maar voel je vrij om het spel te spelen met jongere kinderen als je denkt dat dit met een beetje hulp en aanmoediging lukt.

Specificaties

 • Grootte: 10 x 10 cm. Makkelijk mee te nemen!
 • 48 vragen verdeeld over vier speelronde
 • Incl. 11 blanco kaarten voor zelfbedachte vragen
 • Verpakt in een mooie doos – hét perfecte cadeau
 • Aanbevolen minimum leeftijd 8+
 • Aantal spelers 2-10
 • Voor kinderen, ouders, verzorgers, voogden en iedereen die deel uit maakt van het gezin

Openhartig About Sex

Open en eerlijk praten over seks en intimiteit.

Hoe open en eerlijk ben jij naar je (seks)partner en anderen als het gaat over seks en intimiteit? In hoeverre durf jij je seksuele gevoelens, gedachten en gedrag te delen?

Praten over seks is voor veel mensen best een uitdaging, terwijl het toch een wezenlijk onderdeel van ons leven is. Praten over wat we willen, wat ons opwindt (en wat juist niet.) Waar we trots op zijn, onzeker over zijn en hoe vaak we het willen doen. Communicatie is de sleutel tot zoveel mogelijk seksueel plezier.

Met deze meer dan 100 vragen uit Openhartig About Sex worden jullie uitgedaagd openhartig te zijn over erotiek zoals;

 • Word je liever zacht of hard aangeraakt tijdens het vrijen?
 • Wat is jouw meest erogene zone?
 • Op welke manier breng jij variatie aan in jouw seksleven?
 • Heb jij weleens seks gehad met iemand van hetzelfde geslacht? Of zou je het eens willen proberen?

Verras elkaar met jullie antwoorden over seksuele voorkeuren, wensen, grenzen en behoeften.

Dit uitdagende spel is bestemd voor twee of meer spelers en kan met wie en waar dan ook gespeeld worden.


Complimentenspel

Het Complimentenspel bevat 80 kaarten met stoere, speelse en unieke complimenten. Het Complimentenspel is speciaal voor kinderen en iedereen die met kinderen werkt en leeft. Door complimenten voor je je gezien, erkend en gewaardeerd. Je krijgt een lach op je gezicht, gaat stralen en sprankelen.

Door spelenderwijs met complimenten aan de slag te gaan leren kinderen om complimenten te geven, te ontvangen en op een vriendelijke manier met elkaar in contact te zijn. Het Complimentenspel zorgt voor plezier en verbinding op een speelse en ontspannen manier. Door dit spel te gebruiken leer je om het positieve te zien in jezelf en de ander. Hierdoor sta je open en krachtig in het leven en kun je de uitdagingen en lastige dingen van het leven beter aan. En natuurlijk krijg je ook gewoon een goed gevoel van complimenten.

Kortom: Een doosje vol liefde en positiviteit. Dit spel leert je complimenteren op inzet en proces, niet op resultaat waardoor het aansluit bij de Growth Mindset theorie van Carol Dweck.

Het Complimentenspel is op verschillende manieren in te zetten. Je kunt het spel gebruiken bij:– individuele momenten met een kind– gezinsmomenten– groepsbegeleiding in een groep of klasJe kunt het Complimentenspel gebruiken met:– een of meerdere kinderen– broer(s)+ zus(sen) onderling– ouder(s) + kind(eren)– klassen/ groepen


Het relatiespel

Het Relatiespel, samengesteld door relatiepsycholoog Pieternel Dijkstra, is een speelse, vrolijke manier om de liefde te versterken, elkaar beter te leren kennen en lastige kwesties uit de weg te ruimen.

Je relatie versterken

Het spel bestaat uit een groot aantal vragen over thema’s als intimiteit, conflicten, huishoudelijke zaken, smaak, verleden en toekomst. Per thema zijn er kennisvragen, discussiekaartjes en opdrachten. Sommige vragen voer je onmiddellijk samen uit, andere blijven geheim. Maar allemaal versterken ze je relatie. Kortom, een intelligent kaartspel voor twee personen, waarmee je een relatie werkelijk verdieping geeft.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *