De top 10 van de leukste houtenpuzzels voor volwassen 2024

Er wordt steeds meer op duurzaamheid gelet als het om de puzzels gaat, denk hierbij aan 100% gerecyclede en recyclebare materialen. Buiten deze opties zijn er tegenwoordig ook prachtige houtenpuzzels geschikt voor volwassenen. Die niet alleen erg duurzaam zijn maar er ook nog een prachtig uitzien, daarnaast zijn de meest houten puzzels ook nog eens erg uitdagend.

De 10 leukste houtenpuzzels van dit moment heb ik voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Naast een productomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de puzzel waaronder de waardering en de recensies van de puzzelaars. Via de link kun je de houtpuzzels eenvoudig en snel bestellen.

UNIDRAGON Houten Puzzel Voor Volwassenen Dier – Magnetische Octopus

Ga de uitdaging aan met houten puzzels van Unidragon! Deze puzzels zijn een geweldig cadeau voor praktisch iedereen. Ze hebben unieke puzzelstukjes die superleuk zijn om te leggen en ook nog eens je IQ verhogen. Dit spel is een aangename en nuttige oefening omdat het de hersenen en de fijne motoriek ontwikkelt tijdens het spelen. De puzzels zijn gemaakt van hoogwaardig multiplex en elk stuk is lasergesneden, uniek en kunstig anders gemaakt.

Ben je dol op puzzels? Met deze prachtige houten puzzel van UNIDRAGON breng je gezellig tijd door met je familie.  De blauwe octopus heeft zeer gedetailleerde tekeningen en de tentakels zijn bedekt met koralen en algen. Elk puzzelstuk is uniek wat de puzzeltijd nog leuker en plezieriger maakt. Zo ontdek je unieke stukjes van verschillende diersoorten. Het is dus een echte uitdaging om het juiste stukje te vinden. In de doos vind je ook nog eens een uniek houten figuur van een draak, het logo van UNIDRAGON.

Kenmerken:

 • 700 stukjes
 • De stukken hebben unieke vormen
 • Leuk om met het hele gezin te puzzelen
 • Mooi om als cadeau te geven
 • Moeilijkheidsgraad: supermoeilijk
 • Geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar
 • Puzzeltijd: 6-8 uur

Houten puzzel Leeuw | unieke puzzelstukjes in vorm van dieren

Deze leeuwen puzzel van 140 stukjes is een echte uitdaging voor jong en oud, voor zowel beginnende als doorgewinterde puzzel fanaten! Door de bijzondere vorm van de puzzel en zijn brede kleurenspectrum is de puzzel extra leuk voor iedereen die van een puzzel uitdaging houdt!

Door de bijzondere vorm van de puzzel en het brede kleurenspectrum wordt de denkwijze effectief gestimuleerd en hierdoor wordt het beoordelingsvermogen getraind. De puzzelstukjes zijn in de vorm van verschillende soorten dieren, wat de puzzel extra uitdagend maakt. Het product is leuk voor volwassenen maar ook voor kinderen. De levendige kleurendruk maakt dat de leeuwen puzzel duidelijk is, maar ook dat het na afloop als leuke wanddecoratie kan dienen.

Voordelen van het product:

Plezier voor alle leeftijden & educatief
Naast dat puzzelen ontspannend werkt en je tot rust komt, is deze klassieke hobby geweldig voor het verbeteren van je kortetermijngeheugen en wordt je denkwijze effectief gestimuleerd. Door te puzzelen wordt het beoordelingsvermogen getraind en wordt je stressniveau lager. Daarnaast komt er tijdens het puzzelen het gelukshormoon dopamine vrij waardoor jij je aan het einde van de puzzel blij en voldaan voelt.

Voor kinderen is deze puzzel ook erg leuk. Naast dat ze hun probleemoplossing- en denkvaardigheden trainen, leren ze ook inzicht te krijgen in het puzzelen. Elk puzzelstukje is een ander dier, waardoor kinderen leren welke dieren er allemaal zijn.

Hoogwaardige kwaliteit
De gedetailleerde puzzelstukken zijn met behulp van nauwkeurige lasers gesneden om te zorgen voor gladde randen die perfect bij elkaar passen. De prachtige prints en felle kleuren vervagen niet, zelfs niet na herhaaldelijk gebruik, zodat je puzzel er lang perfect uitziet

Decoratie
Zodra de puzzel klaar is, kan deze ook uitstekend gebruikt worden als decoratie in huis. Het is een mooi kunstwerk dat je in je woonkamer of slaapkamer kunt hangen.


ACROPAQ Houten puzzel uil – 200 stukjes

Deze 200-delige houten puzzel is de perfecte manier om je fantasie te prikkelen en je kennis te laten maken met een wereld van levendige kleuren en vormen. Zet de stukjes in elkaar om een prachtige uil-vormige afbeelding te maken, en als je klaar bent, kun je hem gebruiken als een leuke en unieke decoratie. Elk stuk is gemaakt van hoogwaardig hout en bevat veel verschillende dieren en bomen die elke puzzelliefhebber zullen bekoren. Ga creatief aan de slag en geniet van de uitdaging van deze leuke houten puzzel!

DE IETWAT ANDERE PUZZLE – In plaats van steeds dezelfde stukjes van goedkoop karton, is onze houten puzzel gemaakt van hoogwaardig hout in unieke kleuren en zijn de stukjes ontworpen in vormen van dieren en bomen.

VOOR JONG EN OUD – Puzzelen bevordert de verbeelding en het denkvermogen van kinderen. Voor volwassenen zijn puzzels ook stressverlagend en een geweldige activiteit om te doen met familie en vrienden.

DECORATIE – Na het in elkaar zetten is de A3-puzzel perfect als decoratie in huis. Bijvoorbeeld ingelijst aan de muur in de woonkamer.

EEN SPECIAAL CADEAU – Onze houten puzzels, speciale stukken, en mooie kleuren maken prachtige geschenken voor verjaardagen, Kerstmis, enz. Geef uw dierbaren een heel bijzondere ervaring!

Focus op klantenservice – De tevredenheid van meer dan 1 miljoen ACROPAQ klanten in heel Europa is onze hoogste prioriteit. Daarom bieden wij alleen producten van hoge kwaliteit en een uitstekende engelstalige klantenservice.


ACROPAQ – Uil Klok – Houten Puzzels

Maak kennis met de Uilenklok, die leuk is om te bouwen en geweldig om naar te kijken! Deze houten puzzels zijn gemakkelijk te bouwen voor alle leeftijden. De lasergesneden stukken passen mooi in elkaar en geven je een geweldige uilenklok. P Hoor de klik terwijl de stukken met elkaar verbinden. Jij brengt de uil tot leven! Is het niet geweldig? Het leukste van alles is dat je geen lijm nodig hebt

Het ACROPAQ houten 3D-puzzelcadeau zal iedereen verbazen en is zeer geschikt om als cadeau te geven of voor je zelf.


Olifant A3 Houten Legpuzzel Houten Puzzel voor Volwassenen 

Iedereen associeert puzzels met kleine, kartonnen fragmenten van één grote en rechthoekige puzzel die een prachtig landschap uitbeelden. In deze vorm kunnen ze zich echter snel vervelen en heb je iets interessanters nodig!

Wat dacht je van puzzels die geen regelmatige vorm hebben en extreem kleurrijk zijn? Zonder twijfel zullen ze een spannende afwisseling zijn van de gebruikelijke, vertrouwde puzzels!

De afbeelding waarin de puzzels zijn gerangschikt, toont een majestueus dier – een olifant.

Levendige kleuren zullen een geweldige decoratie zijn – na het leggen kun je het inlijsten en ophangen als een prachtige foto. Om ervoor te zorgen dat ze goed standhouden en er goed uitzien, kun je ze bijvoorbeeld op een stuk papier leggen om met lijm te verbinden!

Onder de puzzels met vrij regelmatige, in alle vormen bekende, zijn er ook puzzels die in hun vorm op dieren lijken. Dankzij dit zal het plezier worden gediversifieerd – het zal een interessante afwisseling zijn van traditionele puzzels!

Dergelijke puzzels zijn een geweldige manier om een reeks handmatige vaardigheden te oefenen! Zoals elke puzzel vereist het veel precisie en nauwkeurigheid!

Om de elementen die je legt goed te kiezen zul je veel opmerkzaamheid moeten tonen! Het opmerken van een specifieke puzzel tussen de resterende fragmenten zal een veeleisende taak zijn – maar het zal zeker een positief effect hebben op het waarnemingsvermogen.

Ruimtelijke verbeelding zal zeker niet op zijn plaats blijven, waardoor je vanuit een ander perspectief naar de nog onvoltooide puzzel kunt kijken en zo je werk kunt plannen!

De puzzel zal de verbeelding en creativiteit stimuleren, wat zeker niet alleen nuttig zal zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Je kunt zelf puzzels oplossen, die je een moment van ontspanning geven of met familie, vrienden of kinderen, waardoor je relaties worden versterkt!

Houten puzzels zijn niet alleen mooier, maar ook veel duurzamer dan hun kartonnen tegenhangers! Het maakt niet uit of je ze als decoratie schikt of dat je ze herhaaldelijk schikt!

Het product zal een goede keuze blijken te zijn voor een geschenk, omdat het is verpakt in een esthetische verpakking!

Aantal elementen: 106

Materiaal: Hout


UNIDRAGON Houten Puzzel Voor Volwassenen Dier – Indrukwekkende Kat

Ga de uitdaging aan met houten puzzels van Unidragon! Deze puzzels zijn een geweldig cadeau voor praktisch iedereen. Ze hebben unieke puzzelstukjes die superleuk zijn om te leggen en ook nog eens je IQ verhogen. Dit spel is een aangename en nuttige oefening omdat het de hersenen en de fijne motoriek ontwikkelt tijdens het spelen. De puzzels zijn gemaakt van hoogwaardig multiplex en elk stuk is lasergesneden, uniek en kunstig anders gemaakt. Uiteraard kun je de puzzels ook als kamerdecoratie gebruiken. Dankzij het speciale lijmsysteem plakken de stukjes stevig aan elkaar en kun je ze ook makkelijk aan de muur vastplakken.

Kijk goed in de ogen van deze indrukwekkende kat van UNIDRAGON en je zult daar het hele kattenuniversum vinden! Bijna al zijn unieke details zijn katvormig. Kittens vangen sterren en spelen met elkaar, jagen op iets, strekken zich gezellig uit en slapen heerlijk. Elk puzzelstukje heeft zijn eigen unieke karakter. De vacht van de indrukwekkende kat glinstert met veel felle kleuren en grillige gradiënten. Het wordt een leuke en onvergetelijke uitdaging om deze puzzel te maken!

Kenmerken

 • 300 stukjes
 • De stukken hebben unieke vormen
 • Leuk om met het hele gezin te puzzelen
 • Mooi om als cadeau te geven
 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
 • Geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar
 • Puzzeltijd: 4-6 uur

ACROPAQ Houten puzzel panda – 150 Stukjes,

Deze 150-delige houten puzzel is de perfecte manier om je fantasie te prikkelen en je kennis te laten maken met een wereld van levendige kleuren en vormen. Zet de stukjes in elkaar om een prachtige panda-vormige afbeelding te maken, en als je klaar bent, kun je hem gebruiken als een leuke en unieke decoratie. Elk stuk is gemaakt van hoogwaardig hout en bevat veel verschillende dieren en bomen die elke puzzelliefhebber zullen bekoren. Ga creatief aan de slag en geniet van de uitdaging van deze leuke houten puzzel!

DE IETWAT ANDERE PUZZLE – In plaats van steeds dezelfde stukjes van goedkoop karton, is onze houten puzzel gemaakt van hoogwaardig hout in unieke kleuren en zijn de stukjes ontworpen in vormen van dieren en bomen.

VOOR JONG EN OUD – Puzzelen bevordert de verbeelding en het denkvermogen van kinderen. Voor volwassenen zijn puzzels ook stressverlagend en een geweldige activiteit om te doen met familie en vrienden.

DECORATIE – Na het in elkaar zetten is de A4-puzzel perfect als decoratie in huis. Bijvoorbeeld ingelijst aan de muur in de woonkamer.

EEN SPECIAAL CADEAU – Onze houten puzzels, speciale stukken, en mooie kleuren maken prachtige geschenken voor verjaardagen, Kerstmis, enz. Geef uw dierbaren een heel bijzondere ervaring!

Focus op klantenservice – De tevredenheid van meer dan 1 miljoen ACROPAQ klanten in heel Europa is onze hoogste prioriteit. Daarom bieden wij alleen producten van hoge kwaliteit en een uitstekende engelstalige klantenservice.


Jigsaw Chameleon Nieuw model 2021

 • Ben jij wel toe aan een nieuwe, uitdagende vorm van puzzelen?
 • Dan is deze houten puzzel zeker iets voor jou!
 • Deze puzzel bestaat uit ongeveer 200 stukjes waarvan elk puzzel stukje zijn eigen unieke vorm heeft.
 • Dit is een geweldig cadeau voor kinderen en volwassenen.
 • Zodra je de puzzel eenmaal in elkaar hebt gezet heb je een super gave puzzel die vervolgens bijvoorbeeld kan worden opgehangen.

Deze puzzel is verkrijgbaar in het formaat A3 het grootste model


UNIDRAGON Houten Puzzel Voor Volwassenen Dier – Speelse Papegaaien

Ga de uitdaging aan met houten puzzels van Unidragon! Deze puzzels zijn een geweldig cadeau voor praktisch iedereen. Ze hebben unieke puzzelstukjes die superleuk zijn om te leggen en ook nog eens je IQ verhogen. Dit spel is een aangename en nuttige oefening omdat het de hersenen en de fijne motoriek ontwikkelt tijdens het spelen. De puzzels zijn gemaakt van hoogwaardig multiplex en elk stuk is lasergesneden, uniek en kunstig anders gemaakt.

Waan jezelf in het tropische regenwoud met deze houten puzzel van UNIDRAGON. De overvloed aan geluiden in het regenwoud zorgt voor een oorverdovende kakofonie. Prachtig gekleurde papegaaien zitten op een tak en tjilpen heen en weer als oude vrienden. Hun ongewoon heldere kleuren fascineren je meteen! Deze puzzel heeft unieke stukjes waarvan elk een verhaal vertelt over het regenwoud. Ontdek stukjes in de vorm van een vogel, blad en andere dieren. Een leuke puzzel om samen met het hele gezin te maken.


Puzzel 3D – Hout – 9 Verschillende hersenkrakers

Kun jij niet genoeg krijgen van puzzelen? Denk je dat jij een echte puzzelmaster bent? Dan hebben wij een nieuwe uitdaging voor je! Probeer deze verrassende en uitdagende puzzels eens. Haal ze uit elkaar en zet ze vervolgens weer in elkaar. Klinkt makkelijk toch? Pas maar op, het is moeilijker dan het er uit ziet.

Ga de uitdaging aan met deze 9 verschillende puzzels

Puzzelen is om verschillende redenen goed:

 • Trainen van de cognitieve vaardigheden
 • Trainen van het probleemoplossend vermogen
 • Ontwikkelen van de fijne motoriek
 • Trainen van de hand-oog coördinatie
 • Benutten van sociale vaardigheden
 • Gevoel van succes bij het slagen.

Kinderen en jong volwassenen zullen plezier beleven aan deze leuke puzzels.

Specificaties:

 • 9 verschillende puzzels
 • Verschillende moeilijkheidsgraden
 • Gemaakt van kwalitatief hoogwaardig hout.
 • 4,5cm x 4,5cm x 4,5cm

Vergelijkbare berichten