|

De top 10 van beste boeken over papegaaien 2024

Papegaaien zijn prachtige, vaak bont gekleurde tropische vogels. Zelf heb ik meer dan de helft van mijn leven een papegaai gehad. Papegaaien zijn prachtige vogels, maar vragen wel de nodige aandacht en verzorging. Ook zijn er verschillende soorten papegaaien en papegaaiachtigen.

Gelukkig is er veel te lezen over de papegaai, kijk alleen maar na de boeken over de papegaai. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de beste boeken over de papegaaien. Ondanks dat de boeken je alles vertellen over de papegaai zijn er wel zeer divers.

De boeken worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com toegevoegd om je een goed beeld te geven van het boek. De link geeft o.a. de waardering en de recensie van de lezers weer. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Wil jij liever een cursus doormiddel van video voor de (her)opvoeding en meer informatie over de papegaai. Kies dan voor de beste papegaaien cursus van Nederland en België. De Birdbox, er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar bekijk de website en laat je verrassen.

Pets Place alles voor je dier

Handboek papegaaien van A tot Z

Papegaaien zijn al eeuwenlang populaire huisdieren. Het toenemende aantal kwekers en een lagere aanschafprijs zorgen ervoor dat het aantal papegaaienhouders toeneemt.

Dit handboek biedt papegaaienhouders praktische informatie over het houden van deze vogels. Alles komt daarbij aan de orde: van de kweek en aanschaf tot aan de voeding, gezondheid en het gedrag.

In het boek zijn interessante dagboeken en praktische groeischema’s opgenomen. Kortom, een onmisbaar handboek voor alle papegaaienhouders en -liefhebbers.


Gedrag en opvoeding van kromsnavels

Dit boek gaat in op het gedrag van kromsnavels, hoe u ze kunt opvoeden en welke behoeftes kromsnavels hebben. Er is ook een apart hoofdstuk gewijd aan het africhten van deze prachtige vogels. Kromsnavels op een verantwoorde manier houden en opvoeden is een hele kunst.

Dit boek gaat in op het gedrag van kromsnavels, de voor- en nadelen van krom-snavels als huisdier, hoe u ze kunt opvoeden, welke behoeftes kromsnavels hebben en welke gedragsstoornissen ze kunnen vertonen en hoe u die kunt voorkomen of oplossen. Er is ook een apart hoofdstuk gewijd aan het africhten van deze prachtige vogels. Een goed opgevoede kromsnavel is een prettige huisgenoot waar u jarenlang plezier van hebt.

Samengesteld door Jessie Claire van Brederode BVSc, erkend gedragstherapeut Papegaaien en met medewerking van andere diverse deskundigen.


Over Dieren – Papegaaien

Praktische informatie over het houden en verzorgen van papegaaien. Aanschaf, huisvesting, voeding, kweek, ziekte, soorten en nog veel meer. Bevat ca. 100 kleurenfoto’s, nuttige adressen, tips en aanvullende informatie.


Kookboek voor Papegaaien

Kookboek voor Papegaaien. Door gebruik te maken van verse ingrediënten en veel variatie krijgt je vogel alle voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft. Dit zal bijdragen aan zijn algehele gezondheid.

Het leukste kookboek voor je papegaai In dit papegaaien-kookboek staan verschillende, verrassend eenvoudig te maken recepten. Geschikt voor alle kromsnavels; van parkiet tot ara. Met deze voedzame recepten maak je gezonde maaltijden voor je vogel(s). In de natuur krijgen papegaaien de juiste voedingsstoffen binnen. Wij, als verzorgers, moeten altijd in gedachten houden dat wij verantwoordelijk zijn voor het welzijn van onze vogels.

De vogels in de huiskamer hebben niet de vrijheid om voedselbronnen te verkennen; ze krijgen tenslotte wat wij ze geven. Daarom is het onze plicht om hen van het beste te voorzien om ze gezond en gelukkig te houden. Door gebruik te maken van verse ingrediënten en veel variatie krijgt je vogel alle voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft. Dit zal bijdragen aan zijn algehele gezondheid. De kieskeurige vogel is vaak zelf het grootste obstakel voor een gezond eetpatroon. Daarom is er ook met hen rekening gehouden.

Dit kookboek is een handig naslagwerk om lekker zelf mee aan de slag te gaan. Je vindt naast de heerlijke basis recepten ook handige tips en weetjes.


Spoedgevallen en Eerste hulp bij vogels – voor eigenaren en dierenartsen

Vogels zijn kwetsbare dieren die door hun vaak geringe afmetingen en unieke lichamelijke eigenschappen bij ziektes en verwondingen snel achteruit kunnen gaan. Op tijd adequaat ingrijpen bij lichamelijke problemen is daarom essentieel.

Met dit boek hoopt de auteur, dierenarts / vogelarts Rob van Zon, zowel eigenaren als dierenartsen te kunnen ondersteunen bij het verlenen van eerste hulp aan vogels in spoedsituaties.

Besproken wordt onder andere wanneer en waarom vogels met acute ziekteverschijnselen door een dierenarts moeten worden onderzocht, hoe dierenartsen zieke vogels kunnen stabiliseren en hoe er in spoedsituaties kan worden gehandeld, eerst door de eigenaar en vervolgens door de dierenarts tijdens het spoedconsult.


Papegaaien en parkieten

Een compleet nieuwe editie van Papegaaien en parkieten, Handboek en naslagwerk met 872 bladzijden. Daarmee is het boek meer dan verdubbeld te opzichte van de eerste editie. Door die uitbreiding is het boek nu in twee delen uitgegeven in een cassette. Vrijwel alle soorten en ondersoorten van de leden van de Psittacinae, kort gezegd kromsnavels of wel papegaaien en parkieten.

Dit boek slaat een brug tussen wetenschappelijke ornithologie (bestuderen en beschrijven van vogels in de vrije wildbaan) en avicultuur (houden van vogels in gevangenschap) De geheel nieuwe indeling, de duidelijke omschrijvingen en foto’s van (onder)soorten, de uitleg over systematiek en taxonomie en alle informatie over het verantwoord houden van vogels maken dit boek onmisbaar.


Amazonepapegaaien

Dit boek geeft op een toegankelijke en duidelijke wijze belangrijke adviezen voor het houden van Amazonepapegaaien. De gezaghebbende tekst, prachtige foto’s en duidelijke kleurenschema’s bieden alle noodzakelijke adviezen in één aantrekkelijk pakket. Kortom, een ‘must’ voor de hobbyist.

Greg Glendell wil met deze boeken verantwoordelijk eigenaarschap bevorderen. Het stelt voorop dat men de aangeboren intelligentie van deze vogels moet respecteren en hen geestelijk moet stimuleren zodat zij kunnen genieten van een bevredigend en gelukkig leven met hun verzorgers.


Grijze roodstaart papegaaien

Dit boek geeft op een toegankelijke en duidelijke wijze belangrijke adviezen voor het houden van Afrikaanse grijze roodstaarten. De gezaghebbende tekst, prachtige foto’s en duidelijke kleurenschema’s bieden alle noodzakelijke adviezen in één aantrekkelijk pakket. Kortom, een ‘must’ voor de hobbyist.

Greg Glendell wil met deze boeken verantwoordelijk eigenaarschap bevorderen. Het stelt voorop dat men de aangeboren intelligentie van deze vogels moet respecteren en hen geestelijk moet stimuleren zodat zij kunnen genieten van een bevredigend en gelukkig leven met hun verzorgers.


 Encyclopedie van grote papegaaien

Dit boek is bedoeld voor de werkelijk serieuze aviculturist en kweker. Het beschrijft beknopt de essentiële punten waarmee rekening gehouden moet worden om de vogels goed te verzorgen en ze te bewegen voor één nageslacht te zorgen. Helaas hebben we ons moeten bepalen tot de bekendste soorten die het meeste worden aangetroffen. In het kort wil dit boek een handleiding zijn bij het op verantwoorde wijze verzorgen, houden en kweken van kromsnavels, de verzamelnaam voor papegaaien en parkieten.


Encyclopedie van kleine papegaaien

Dit boek is bedoeld voor de werkelijk serieuze aviculturist en fokker; het geeft summier de essentiële punten weer waarmee rekening gehouden moet worden om de vogels goed te verzorgen en ze te bewegen voor nageslacht te zorgen. Uiteraard hebben we ons moeten bepalen tot de meest bekende soorten, die het meeste worden aangetroffen in avicultuur.

Kortom, die boek wil een handleiding zijn bij het op verantwoorde wijze verzorgen, houden en kweken van kromsnavels, de verzamelnaam voor papegaaien en parkieten.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten