|

De top 10 van de beste boeken over Noorwegen 2024

Noorwegen, gelegen in Noord-Europa, is een koninkrijk dat bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke landschappen . Het land wordt gekenmerkt door zijn uitgestrekte bossen, fjorden, gletsjers en meren, die grote delen van zijn grondgebied domineren. Maar wist je dat Noorwegen ook een rijke en fascinerende geschiedenis heeft die teruggaat tot de prehistorie.

Na de laatste ijstijd vestigden verschillende stammen zich in de bossen en aan de kusten van wat nu Noorwegen is. Het koninkrijk Noorwegen werd opgericht in 1020, en de afstammelingen van Harald Fairhair regeerden het rijk tot 1319, met enkele korte onderbrekingen.

Meer over Noorwegen en de geschiedenis lees je in de boeken op deze pagina. Je vind hier zowel reisgidsen als informatieboeken. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft je extra informatie over het boek en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Noord-Noorwegen

Kleine atlas voor hedonisten – Noorwegen

Bekijk het prachtige Noorwegen door de lens van natuurfotograaf Brice Portolano • Inclusief topografische kaarten • Met actuele achtergrondverhalen

Voor de publicatie in de succesvolle serie Kleine atlas voor hedonisten reisde fotograaf Brice Portolano 10.000 kilometer door het magische Noorwegen, het minst dichtbevolkte land van Europa. Van de haven van Oslo tot de gletsjers van Spitsbergen, tot verhalen over Vikingen en onwaarschijnlijke natuur: Portolano vat verhaal en beeld perfect samen in dit prachtige boek.


Bergtochten in Noorwegen

In dit boek worden elf berggebieden beschreven: van het lieflijke Oslomarka in het zuiden tot aan de eindeloze Finnmarksvidda in het noorden. Klassiekers als Jotunheimen en Hardangervidda zijn opgenomen, maar ook minder bekende berggebieden als Sunnmøre en Lyngen Alpen. Naast de uitgebreide informatie over elk gebied worden specifieke tochten beschreven, zowel dagtochten als meerdaagse tochten.

Er zijn tochten voor beginners én voor gevorderde bergwandelaars. Jolanda Linschooten gaat gedetailleerd in de bijzonderheden van Noorse bergtochten, op tochtplanning en veiligheid. Met achtergrondinformatie over landschap, mens, historie, plant en dier maakt ze duidelijk dat wandelen in de Noorse bergen meer is dan een actieve vakantie in een speciaal land.


Reishandboek Noorwegen

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden, handig klein formaat met wat kleiner lettertype.

Deze reisgids voor Noorwegen laat je kennis maken met de de ongekende diversiteit van Noorwegen: diepe fjorden, woeste bergen, ijzige hoogvlakten, honderden watervallen, machtige gletsjers, nauwe valleien, oneindige taiga’s, woeste toendra’s en onvoorspelbare scherenkusten.

Urenlang in de auto, te voet of op de fiets zonder iemand tegen te komen. De Noorse cultuurhistorie is niet grotesk, maar klein, fijn en knus. Oslo is innovatief, Bergen conservatief en Trondheim creatief. Van de Zuidkaap (Kap Lindesnes) tot aan de 2500 km noordelijker gelegen Noordkaap is Noorwegen een en al verrassing en overweldigende natuur. Daarom komen Nederlanders er graag.

Het Reishandboek Noorwegen bevat duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie.


Rother Wandelgidsen – Zuid-Noorwegen

Noorwegen is het land van ongerepte, verlaten natuur, waardoor het een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven is. De Rother wandelgids Zuid-Noorwegen beschrijft 53 fjord- en bergwandelingen in het zuidelijke deel van Noorwegen tussen Oslo, Lillehammer en Bergen.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.


Thuis in Noorwegen

In dit boek met interviews met Nederlandse emigranten in Noorwegen, leest u de unieke verhalen. Van sneeuwruimen tot lesuren in het bos. Van een hechte gemeenschap tot enorme vriezers in de berging. De verhalen gaan over lef, twijfel, doorzettingsvermogen, plezier, geduld en soms gewoon een portie geluk. Voor alle geinterviewden geldt; ze hebben het niet bij de droom gelaten. Het boek is rijk geillustreerd met foto’s.


Mythsiche Stenen Deel 7: Zweden en Noorwegen

Mythische Stenen is een ondekkingsreisgids die een veelzijdige kijk op hunebedden, megalieten en/of dolmens in Europa biedt.

– Meer dan 300 kleurenfoto’s
– Routebeschrijvingen
– Achtergrondinformatie
– Sterbeoordelingen
– Camperreisverhalen
– Reistips

In deel 7 trekt de auteur langs de hunebedden en andere megalithische monumenten van Zweden en Noorwegen. De regio’s Skane, Bohuslan en Falbygden zijn vermaard vanwege hun bijzondere ganggraven. Maar ook plaatsen als Halmstad, Göteborg, Oslo, Stavanger, Uppsala, Stockholm en Linköping worden bezocht.

‘Onderschat niet de lol van het reizen volgens een thema. In dit geval ziet u natuurlijk veel meer dan hunebedden, daar zorgt de gids zelf al voor.’ Redactie Topcamper


Altijd Noorwegen

Noorwegen is een oude liefde van Gerrit Jan Zwier. Vele anderen hebben inmiddels de charme van het koele, stille noorden gevonden, waar de grootse natuur niet tot tuintjes en parkjes is getemd. In Altijd Noorwegen verkent Zwier de landschappen, eilanden en uithoeken van zuid naar noord, vaak te voet, maar ook met de auto en per schip.


ANWB ontdek – Ontdek Noorwegen, fjorden

ANWB Ontdek reisgids Noorwegen fjorden Verken de Noorse fjorden met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Noorwegen fjorden! Natuurlijk mag je de Preekstoel van Lysefjord en de steden Bergen en Stavanger niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en maak een wandeling naar de verlaten boerderij Skageflå op de Geirangerfjord of struin door het mooie vissersdorpje Bud.

De Ontdek reisgids Noorwegen fjorden biedt naast praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door Noorwegen.


ANWB – Camperboek Noorwegen

Met de camper op reis gaan heeft veel voordelen: spontaniteit, individualiteit en vrije tijd zijn slechts enkele. In Noorwegen wacht de prachtige kust, unieke cultuur- en natuurlandschappen, bruisende metropolen en idyllische plekjes om ontdekt te worden. Wie zich eigenaar van een camper mag noemen, geniet van de vrijheid te kunnen gaan en staan waar hij of zij wil. Voor dit boek zijn dertien routes door Noorwegen geselecteerd. De meeste lopen tussen twee grote steden. Ook zijn er interessante uitstapjes langs de route en aanbevelingen voor camperplaatsen opgenomen.

Met dit boek wensen we je veel inspiratie voor je reis met de camper naar Noorwegen!

  • 13 DROOMROUTES DOOR NOORWEGEN
  • VEEL TIPS VOOR CAMPERPLAATSEN ONDERWEG
  • GPS-TRACKS, ROUTEKAARTEN EN REISATLAS

Luchtfoto’s – Noorwegen

Een boek vol luchtfoto’s van betoverende hooggebergten, grillige rotsformaties, dichte wouden en vruchtbare akkers, in schril contrast met de desolate, woeste binnenlanden en de boeiende steden.


Noord-Noorwegen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *