|

De top 10 van de beste boeken over de camper 2024

In 2023 hebben wij onze eerste camper reis gemaakt en het is uitstekend bevallen. We zijn naar Italië geweest en hebben leuke plekjes ontdekt rond het Gardameer. Zelf ook van plan een camper reis te maken of een camper aan te schaffen? Bekijk dan eerste hier de prachtige boeken over de campers. Gelukkig is er veel informatie te vinden op het internet en ik haal veel uit boeken. Steeds komen er weer nieuwe boeken uit met veel interessante informatie.

Op deze pagina vind je de top 10 van de beste boeken over de camping. Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Happy Campers

Happy Campers, het boek staat boordevol met inspiratie voor de mooiste, tofste en bijzonderste campers en caravans.

In Happy Campers presenteren Femke Creemers en Marijn de Wijs de meest aansprekende en bijzondere caravans, campers en andere kampeermiddelen. Door de verschillende modellen en uitvoeringen is er voor elk wat wils. Van zwaar gepimpt tot stijlvol gedecoreerd en in ere herstelde campers en caravans en van een vijftig jarige vintage caravan tot de nieuwste campers met bijna teveel van alles.

Dit fantastisch vormgegeven boek vol prachtige foto’s , vrolijkheid, enthousiasme en een ‘wil ik ook’-gehalte. Voor het ultieme vrijheidsgevoel, en een must-have voor iedere kampeerliefhebber.


50 camperplaatsen en fietsroutes in Nederland

Dit boek is uitermate geschikt voor camperaars die ervan houden om er met camper én fiets op reis te gaan! In het boek vind je 50 mooie Camperplaatsen door heel Nederland met mooie nabijgelegen fietsroutes. Per camperplaats vind je een beschrijving en foto’s die je een goed beeld geven wat je kunt verwachten. Naast de sfeer proeven vind je ook informatie over de voorzieningen, openingstijden en de prijs.

De fietsroutes liggen altijd dichtbij de camperplaats. Hierdoor kun je makkelijk vanaf je camperplek de fietsroute oppakken. De fietsroutes zijn de 50 mooiste knooppuntroutes van Nederland en daarom ook met de beschrijving van het boek goed te volgen. Je vind de fietsroutes van Groningen tot Zuid-Limburg.

De fietsroutes variëren in afstand van 30 tot 40 kilometer. (op uitzonderingen na). Op deze routes worden 3 leuke punten uitgebreid behandeld. De punten zijn de moeite waard om voor af te stappen. Dit kan een museum zijn, maar ook een goede horeca gelegenheid of een historisch dorpje.

Een perfecte mix tussen camperplekken en fietsplezier. Ook erg leuk om cadeau te geven.


Buitengeluk

Buitengeluk is een bijzondere gids voor zowel basic als luxe overnachtingen in de natuur op 30 zeer bijzondere Nederlandse campings.

Het is een praktische gids over kamperen in Nederland, samengesteld door Marleen van den Elsen en Marleen Brekelmans. De gids bevat prachtige foto’s. Deze foto’s laten de 30 mooiste natuurcampings, charmecampings, kleine campings en idyllische campings van Nederland zien.

Deze campings hebben allemaal iets bijzonders en zijn geschikt om te bezoeken met je camper, caravan of tent. Op de locaties zijn ook bijzondere verblijven te huur als je een keer iets anders wil of geen eigen kampeer mogelijkheden hebt.

Met de aankoop van deze gids hoeft jij je tijd niet meer te steken in de zoektocht naar het mooiste plekjes je hoeft er nu alleen nog heen te rijden en te genieten.


Dus u wilt een camper?

Een handboek voor mensen die een camper hebben of overwegen er één aan te schaffen. Dit boek is de 3e herziene druk. Het behandelt alle aspecten die van belang zijn van het voertuig, de regelgeving, onderhoud en veilig rijden en is helemaal up-to-date.

Dus u wilt een camper? is het eerste camperhandboek in Nederland. Een must have voor iedereen die met de camper op pad wil. Het boek is ontstaan in de praktijk en biedt waardevolle tips en informatie voor iedereen die een camper heeft of willen gaan kopen. De schrijvers kozen voor een camper vanwege de vrijheid, maar kwamen er al snel achter dat een camper een complex voertuig is.

Reizen met de camper is leuk, maar om het zo te houden is het wel zo handig als je wat weet over de techniek, (verkeers)regels en veilig rijden. Arie en Tineke de Ruijter leerden dat deels door schade en schande. Om andere camperaars op weg te helpen, delen zij hun ervaring, plezier en kennis in dit boek.

Dus u wilt een camper? is een opzoekboek dat ook lekker leest. Hilarische anekdotes, adviezen om vandaag nog toe te passen en technische kennis zijn overzichtelijk samengebracht. Hoe beter voorbereid op pad, hoe minder kans op schade en narigheid door verkeerde adviezen van malafide handelaars. Arie en Tineke de Ruijter zijn ervaren camperaars. Ze trekken er graag samen op uit en genieten van de vrijheid die een camper biedt.


100 mooiste camperplaatsen in Nederland

100 inspiraties voor mooie camperplaatsen in Nederland. Het boek als het gaat om de fijnste vakanties en plekken met de camper in Nederland. De camperplaats zijn verdeeld in 10 catergoireën

  • Aan zee
  • Bij een leuke stad
  • Bij het bos
  • Gratis camperplaatsen
  • Leuk voor kinderen
  • Rond de wadden
  • Dichtbij leuke marktjes
  • Aan de rivier
  • Op het platteland
  • Per provincie

Per categorie vind je de 10 mooiste camperplaatsen in Nederland. Bij elke camperplaats vindt je een goede beschrijving van het type camperplaats, de voorzieningen, de sfeer, het uitzicht en natuurlijk vooral waarom deze camperplaats tot de mooiste camperplaatsen behoort.

Naast de camping wordt ook de omgeving uitgebreid beschreven. Je krijgt informatie over de fietsen of wandelen mogelijkheden en welke leuke bezienswaardigheden en activiteiten er nog meer zijn te doen in de omgeving.

Wat je kunt verwachten in het boek is de prachtplek aan het meer met uitzicht op het water.
Die geweldige camperplaats midden in het bos, of juist in midden in Maastricht, waar je na vijf minuten fietsen tussen de terrasjes op het Vrijthof staat. Kortom camperplaatsen waar iedereen wel een ideale plek kan vinden door het grote aanbod in diversiteit en kwaliteit.


ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa met de mooiste routes met de camper. Het ANWB Camperboek bevat 24 camperroutes door heel Europa. De routes zijn speciaal uitgestippeld om met een camper te doen en leiden je langs de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden. De lengte van de routes varieert van een paar honderd kilometer tot een route van zelfs 3000 kilometer.

Naast de vele mooie illustraties is er bij elke route een kaartje met de ingetekende route. Bij de routes is ook een aantal camperplaatsen opgenomen om te overnachten of om een paar dagen te blijven staan om de omgeving te verkennen.

Het boek zorgt er voor dat je tijdens de routes niets ontbreekt maar ook zeker niets mis wat je niet mag missen. Door de zere diverse routes is er ook elke camper bezitters wel een geschikte reis. En met 1 prachtige reis heeft het boek haar werk al goed gedaan. Laat staan als je meerdere ritten gaat verkennen.


Met de camper door Europa De 75 mooiste reisroutes voor motorhomes

Dit is de nieuwste editie van Met de camper door Europa. Michelin heeft maar liefst 75 routes geselecteerd die de moeite waard zijn. Van Zuid-Europa tot de Baltische Staten en van de Atlantische Oceaan tot de Zwarte Zee. De landen worden per regio gegroepeerd; zo kun je nog gemakkelijker grensoverschrijdende rondritten maken.

Per route krijg je tips voor wat je onderweg niet mag missen en je vind in het boek een duidelijke beschrijving van de bezienswaardigheden. In de praktische adresboekjes vind je voor elke route selectie van meeste geschikte slaap-, eet-, winkel- en ontspanningsadressen.natuurlijk wordt elke route overzichtelijk op kaart uitgetekend.

Dit boek straalt niet alleen kwaliteit uit, maar is ook nog eens erg handig en eigenlijk onmisbaar en laat je het moois van 25 landen zien.


Caravanity Supertrips toffe korte tripjes

Na het succes van Caravanity en het Caravanity Camping Kookboek is dit het nieuwe boek van Femke Creemers. Door haar passie voor kamperen, weet zij als geen ander de allerleukste plekjes te vinden. Voor Caravanity Supertrips verzamelde zij dé 40 beste tripjes met de caravan / camper. Met inspirerende teksten over de omgeving, tips voor campings, restaurants en activiteiten om in de buurt te doen. Met alles maximaal vier uur rijden vanaf Utrecht is het met dit boek in de hand inpakken en wegwezen. Een echte aanrader als je wel iets nieuws wilt beleven, maar niet te ver van huis wil of kan.


De Busjesblues – 150 dagen op roadtrip door Europa in een camper.

Dit boek is een bijzonder boek het is namelijk een persoonlijk, waar en humoristisch verhaal van een man en zijn gezin die in een Volkswagenbusje vertrekken van het luxueuze Gooi naar het primitieve Oostblok. Op zijn eigen, relativerende wijze vertelt Chiel over de mooie en bijzondere ervaringen, maar vooral over de ongemakken, tegenvallers en problemen die ze onderweg tegenkomen.

Het blijkt allemaal minder ideaal te zijn als ze zich vooraf hadden voorgesteld wanneer ze geconfronteerd worden met aanhoudende regen en kou, onwennig camping gedrag, sluimerende irritaties, cultuur- en reismoeheid, hardnekkige smetvrees, toilet horror, niet eerder ontdekte karakterverschillen en een paar knallende ruzies.

Door de open schrijfstijl voorzien van een behoorlijke dosis zelfspot reis je als lezer mee op deze bijzondere tocht en krijg je een inkijkje in de alledaagse reis-blues. Verplichte kost voor iedereen die wel eens met de gedachte speelt om er een tijdje tussenuit te gaan.

Het is niet alleen leuk en grappig om te lezen maar tussen de regels door is het ook erg leerzaam vooral voor de beginnende en nieuwe wereldreizigers onder ons. Het boek is leuk voor jezelf, maar ook erg leuk om cadeau te geven als iemand gaat reizen of zelfs gaat wonen op wielen.


ACSI Campinggids – CampingCard ACSI 2023

Extra voordelig kamperen in het laagseizoen? Dat kan met CampingCard ACSI. Overnacht op meer dan 3.000 campings voor een vast, laag tarief. Alle deelnemende campings staan in de gids.

-Nog voordeliger kamperen in het laagseizoen – Bespaar tot wel 60% per nacht – Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd – Binnen vier nachten terugverdiend Heel veel kampeervoordeel in het laagseizoen Wie wil er nou niet extra voordelig kamperen in het laagseizoen?

Met CampingCard ACSI betaal je nooit meer te veel voor uw overnachtingen in het voor- en najaar. Op meer dan 3.000 campings in Europa overnacht je dan voor een vast, laag tarief van € 12,- € 14,- € 16,- € 18,- of € 20,- per nacht*. Heel veel voordeel voor iedere kampeerder die graag buiten het hoogseizoen op vakantie gaat. Zelfs zo voordelig, dat het aankoopbedrag al binnen vier nachten is terugverdiend**.

Hoe werkt CampingCard ACSI? CampingCard ACSI is een campinggids inclusief een kortingskaart. De kaart haal je uit de gids en voorziet je van jouw gegevens. Op vertoon van een geldige kortingskaart rekenen deelnemende campings het extra voordelige tarief voor twee personen. Zo eenvoudig is het! Alle meer dan 3.000 deelnemende campings vind je in de tweedelige CampingCard ACSI-gids.

Overzichtelijk weergegeven per land zie je direct wat je over een camping wilt weten: de ligging, de aanwezige voorzieningen, het overnachtingstarief en de acceptatieperiode van de kortingskaart. Inclusief GPS-coördinaten voor een perfecte navigatie.

Standaard meegeleverd bij CampingCard ACSI: – CampingCard ACSI-gids 2023 (tweedelig) – CampingCard ACSI-kortingskaart 2023 – Mini-atlas met alle deelnemende campings – Extra bijlage met de ACSI Klein & Fijn-campings waar je ook met de CampingCard ACSI-kortingskaart terecht kunt *De exacte acceptatiedata verschillen per camping. In de gids lees je in welke periode(s) de camping de CampingCard ACSI-kortingskaart accepteert. **Gebaseerd op de normale overnachtingstarieven in mei, juni en september.


Vergelijkbare berichten