|

De top 10 van beste boeken over borduren 2023

Borduren is niet meer saai, naast het standaard borduren zijn er veel mogelijkheden bij gekomen, zoals het borduren in combinatie met tekenen, schilderen, 3D ontwerpen en fotografie. Je kan met borduren vele kanten op. Dit is ook terug te zien in de 10 beste boeken over borduren die ik geselecteerd heb voor deze pagina. De boeken vertellen je meer over het borduren, de technieken en geven je veel nieuwe voorbeelden en inspiratie. Ook vind je boeken voor de beginnende borduurde en de gevorderde borduurde

Dit maakt de top 10 van boeken over borduren ook heel divers. Om je een goed beeld te geven van de boeken worden deze uitgebreid beschreven doormiddel van een officiële boekomschrijving en er is een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je eenvoudig en snel het boek bestellen / kopen.

Hip & trendy borduren

Als je dacht dat borduren ouderwets was, dan brengt dit boek daar vast verandering in! Van hippe bloemenmotieven tot abstracte tekeningen: ontdek de basistechnieken van borduren en leer steek voor steek de leukste borduurringen maken. Perfect als decoratie of om cadeau te geven!

Daarnaast vind je leuke borduurideeën voor op je kleding of in je interieur. Wat dacht je van een zelfgemaakte patch om een oud hemd nieuw leven in te blazen of een kussenovertrek met geborduurde blaadjes? Dankzij de duidelijke stap-voor-stapinstructies en de patronen achteraan kun je direct aan de slag!


Borduren met kralen en pailletten

Is je trui saai, heeft je lievelingsjas een nare vlek of wil je een extravagant detail op je avondjurk?

Het antwoord is dit boek boordevol ideeën om simpele kleding te versieren! Glans en glitter met betaalbare materialen van o.a. randen, bloemen, schelpen, het complete alfabet tot aan motieven voor kerst.

In de eerste sectie worden het materiaal,de techniek, het gereedschap en de stofkeuze behandeld.

Het tweede deel bevat maar liefst 150 voorbeelden, die allen voorzien zijn
van patronen! Prachtig gebonden naslagwerk voor elk borduurliefhebster


Kogin Sashiko Ideeën

Leer de kunst van kogin: een traditionele Japanse borduurtechniek die momenteel razend populair is! Kogin is een borduurtechniek die oorspronkelijk werd gebruikt voor het verstevigen van stoffen of het stoppen van gaatjes in kledingstukken.

Dit boek bevat decoratieve ontwerpen voor het eenvoudig versieren van kaarten of onderzetters, maar biedt ook uitdagende ontwerpen voor de meer ervaren handwerkers onder ons.


Leuke figuren borduren

TEKENEN MET NAALD EN DRAAD! Borduren is een eeuwenoude techniek. Er zijn handboeken vol complexe steken verkrijgbaar, maar eigenlijk heb je voldoende aan een paar basissteken. Met die basissteken, die je allemaal zult leren in dit boek, kun je alles borduren wat je je maar kunt voorstellen.

In Leuke figuren borduren vind je de basisborduurtechnieken stap voor stap uitgelegd en meer dan 500 motieven om mee aan de slag te gaan: kleurrijke bloemen, stekelige cactussen, schattige poesjes, wijze uilen, lekkere snoepjes, tuffende auto’s, gevaarlijke piraten, malle monsters, cijfers en letters, sierlijke randen…

Uiteraard kun je op je kleding borduren – een cluster van bloemetjes langs de zoom van je spijkerbroek, een vogeltje op je kraag, spelende poesjes op je sjaal, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! Je kunt een theepot op een keukenschort borduren, je lievelingsfiguurtje op een rugzak of roze flamingo’s op canvas sneakers.

Als je het kunt tekenen, kun je het borduren! Wendi Gratz is al haar hele leven creatief bezig. Tegenwoordig ontwerpt ze borduur-, naai-, quilt- en haakpatronen speciaal geschikt voor beginners. Ze houdt van goed eten, goede boeken en vindt het ondenkbaar televisie te kijken zonder naald en draad in de hand.


Handboek borduren

Dit boek behandelt verschillende borduursteken op zowel aftelbare als niet-aftelbare stof en laat zien hoe u die kunt toepassen om leuke cadeautjes en accessoires te maken.

Aan de hand van stap voor stap foto’s zijn de technieken heel eenvoudig te leren. Alle patronen zijn afgebeeld als tel- of contourtekening, zodat u meteen kunt beginnen.

In het hoofdstuk ‘Stekenoverzicht’ vindt u een uitvoerige beschrijving van alle steken. Verder krijgt u duidelijke uitleg van alle werkstukken als snelle, eenvoudige wenskaarten, keukenaccessoires, geborduurde kledingstukken, schilderijtjes, kussens en tafellinnen.


Modern borduren

Borduren is een eeuwenoude handwerktechniek – de meest veelzijdige, vindt Jennifer. Met borduren kun je uitdrukking geven aan je persoonlijkheid en je kunt oneindig veel figuren borduren op tal van materialen met veel verschillende steken. Als dat geen creatieve vrijheid is! En wie deze techniek nog associeert met oubollige ontwerpen heeft het volledig mis.

In Modern borduren vind je 30 eigentijdse ontwerpen die je kijk op borduren helemaal zullen veranderen. Veel heb je niet nodig om van start te gaan: je handen, naald en draad, een stuk stof en een borduurring. Stap voor stap, met duidelijke beschrijvingen en illustraties, leer je de verschillende steken. Daarna is het aan jou, en kiezen zal moeilijk worden.


Borduur de natuur

Een borduurring, garen en een naald, meer heb je niet nodig om een unieke garderobe te creëren! Met de prachtige urban jungle-motieven in dit boek maak je kledingstukken trendy en zorg je voor verfijnde decoraties die passen in ieder interieur.

Ontdek de fascinerende wereld van het borduren en maak je de technieken eigen dankzij de duidelijke instructies en foto’s. Maak je keuze tussen de mooie bladeren, bloemen en planten en combineer ze naar hartenlust om je stijl te perfectioneren!


Borduren in kruissteek

Een unieke verzameling van meer dan 1000 kruissteekpatronen. Bron voor allerlei borduurwerken zoals merklappen, schilderijen, wandkleden en kaarten. Met duidelijke patronen in kleur.


Haute Bordure

Met borduurwerk op hun kleding weten vrouwen én mannen al eeuwen de aandacht op zich te vestigen. ‘Haute Bordure’ belicht de fascinerende geschiedenis van vier eeuwen borduurwerk in de Nederlandse mode. Van zeventiende-eeuwse bruidshandschoenen met parels, pailletten en gouddraad en mannenvesten versierd met zijden bloemen, tot bont geborduurde rijglijven van het eiland Marken en hedendaagse creaties van modeontwerpers als Viktor & Rolf en Jan Taminiau.

Het boek gaat in op de makers en dragers, gebruikte materialen en technieken, inspiratiebronnen en symboliek. Hoewel borduurwerk nooit verdwenen is uit de mode, is dit eeuwenoude ambacht nu weer het middelpunt van vele haute couture collecties en zien we het ook terug in het huidige straatbeeld als reactie op de onpersoonlijke massaconfectie. ‘Haute Bordure’ bewijst dat borduurwerk meer is dan alleen decoratie: het laat zien wie je bent of wie je wil zijn.


Bargello

De aantrekkingskracht van bargello schuilt in de eenvoud van het gebruik van enkele borduursteken in een herhaald patroon. De techniek leent zich voor spectaculaire, golvende patronen in spannende, verlopende kleurencombinaties, die kunnen worden toegepast in bijvoorbeeld kussens, tassen, riemen en portemonnees.

Deze collectie patronen brengt bargello naar deze tijd. De eigentijdse kleurige projecten zijn helder en contrastrijk, soms met felle neontinten en indrukwekkende kleurverlopen.

De ontwerpen zijn ingedeeld naar moeilijkheidsgraad, met eenvoudig te lezen schematische tekeningen. Achter in het boek staan patronen voor randen, ideeën om extra textuur toe te voegen met fantasiegarens en een freestylecollectie waarbij meerdere technieken worden gecombineerd.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *