|

De top 10 van de beste boeken over fietsen (fietsgidsen) 2023

Nederland is een echt fietsland, de schatting van het aantal fietsen in 2021 was 23 miljoen, waarvan 2,5 miljoen elektrische fietsen zijn. Het aantal is al jaren oplopend, vooral de elektrische fietsen. Met zoveel fietsen heb je ook ruimte nodig op de weg en dat is er ook zeker met 35.000 km aan fietspaden.

Aan de fietsmogelijkheden kan het echt niet liggen. Dat fietsen populair is merk je ook aan het aantal boeken dat direct en indirect over het fietsen gaat. Denk hierbij aan het onderhoud, maar ook de mooiste fietsroutes, fietskaarten, wielrennen en nog veel meer.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 10 leukste boeken die gaan over het fietsen. De boeken worden uitgebreid beschreven, en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geef veel extra informatie, zowel de recensies en de waardering van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Fietsen door Europa – Van Nordkapp tot Malta

Van 1 juni t/m 30 augustus 2018 fietsten Fred Schoorl en Jaap Winter van Noord- naar Zuid-Europa, om precies te zijn van de Nordkapp tot Malta.

Niet op de racefiets, waarmee zij als sinds 2010 jaarlijks voor het goede doel een week door Europa fietsen voor Fietsen4Fietsen.

Maar op de zwaardere Steelrides, bepakt en bezakt voor een toch van drie maanden en bijna 7000 kilometer.

In dit boek doen ze een levendig en kaleidoscopisch verslag van hun avonturen en ontmoetingen met op de achtergrond de vraag: hoe leeft Europa in het hart en de ziel van Europeanen.


ANWB fietsgids – De allermooiste fietsroutes van Nederland

De allermooiste fietsroutes van Nederland In september 2020 publiceerde de Kampioen de verkiezing voor de allermooiste fietsroute van Nederland.

Lezers en leden konden hún favoriete route opgeven. Het boek De allermooiste fietsroutes van Nederland is de opvolger van de Fietsgids Nederland. Onze lezers herkennen wellicht hun eigen ingezonden route, de klassiekers uit de Fietsgids Nederland, favoriete fietsroutes uit Eropuit én nieuw ontwikkelde fietsroutes door het hele land.

Alle routes zijn gebaseerd op knooppunten en achterin het boek zijn knooppuntkaartjes ingestoken om mee te nemen tijdens het fietsen. Ook plaatsen we er steeds een QR-code bij, zodat je de route kunt uploaden in de ANWB Eropuit Fietsapp. Verdwalen is hiermee verleden tijd.

Zo heb je thuis alle informatie over de routes in een mooi gebonden boek met inspirerende foto’s en uitgebreide informatie, en alle praktische zaken voor onderweg in een handomdraai bij de hand.


Route.nl Jaarboek 2021 – het meest complete fietsrouteboek

Het meest complete fietsroute boek! Op zoek naar inspiratie? Het jaarboek van 2021 staat vol prachtige fietsroutes in binnen en buitenland.

Ontdek nieuwe regio’s.

Dit jaar inclusief 97 pagina’s cartografie. – 127 Fietsroutes + 15 wandelroutes – Fietsvakantietips; 9 langeafstand routes! –

Overzicht van alle fietsknooppunten in Nederland, Belgisch-Limburg en West-Vlaanderen – Routes in Nederland, België (Vlaanderen en Wallonië), Duitsland en Denemarken.


Fietsatlas Nederland

10e druk, 2020 Alle fietsknooppunten en het gehele knooppuntennetwerk van Nederland gepresenteerd in een handige atlas met spiraalbinding.

Mooie cartografische kaarten met alle straatnamen in het buitengebied weergegeven, inclusief een plaatsnamenregister. Met de fietsatlas Nederland stel je gemakkelijk je eigen fietsroutes samen met behulp van het fietsnetwerk en de fietsknooppunten.

Alle officiële fietspaden binnen Nederland zijn weergegeven. Het knooppuntennetwerk is uitgebreid met LF-routes. Ook is de grensregio met België weergegeven. De Veluwe, Zeeland, Limburg, Drenthe en alles wat daar boven, onder of tussenin ligt. Dat alles vindt je moeiteloos terug in de gedetailleerde knooppunten fietsatlas van Nederland.

Geniet van het mooie Nederlandse landschap en bezoek plaatsen waar je mogelijk nog nooit eerder geweest bent!

Schaal 1:75.000 (1 cm = 750 meter)


ANWB Fietsgids Nederland – 50 routes van 20-50 km

ANWB FIETSGIDS NEDERLAND 50 Routes van 20 – 50 km Ontdek Nederland met deze 50 speciaal geselecteerde eendaagse fietsroutes.

Variatie is er volop, zowel in lengte als in het type landschap waar je doorheen fietst.

Bij elke route staat een duidelijk kaartje, een beschrijving van bezienswaardigheden onderweg en een overzicht van leuke ANWB Gastvrij adressen langs de route.

Zo heb je alles bij de hand voor een zorgeloos dagje fietsplezier.


Handboek fietsreparaties – moderne stap-voor-stap handleiding

Moderne stap-voor-stap handleiding

Een reparatie aan je fiets doe je eenvoudig zelf met het handboek fietsreparaties. Een fietsenmaker is niet meer nodig. Rob van der Plas legt eenvoudig uit hoe je fietsbanden moet verwisselen, hoe je achterwielen vervangt, en hoe je je fiets in goede conditie houdt.

Van het repareren van trommelremmen tot het vervangen van je achterlicht, met het handboek fietsreparaties kun je alle reparaties makkelijk zelf voor elkaar krijgen.

Deze handleiding voor fietsreparaties biedt o.m.

  • Overzicht voor onderhoud en reparaties voor alle soorten fietsen.
  • Duidelijke en gedetailleerde stap voor stap instructies.
  • Talloze foto’s en instructietekeningen in kleur.
  • Up-to-date informatie, ook over de nieuwste fietsaccessoires.
  • Alles over preventief onderhoud en aanpassingen aan versnellingen, remmen, aandrijving en heel veel meer.

50 camperplaatsen en fietsroutes in Nederland

Voor camperaars die er van houden om er met camper én fiets op uit te trekken!

In dit boek komen 50 mooie camperplaatsen in heel Nederland aan bod met een nabijgelegen fraaie fietsroute.

Per camperplaats vind je een beschrijving en mooie foto’s, zodat je een goed beeld krijgt van de sfeer, de plekken en het uitzicht. Verder tref je per camperplaats de benodigde informatie aan over de voorzieningen, openingstijden en de prijs.

De uitgebreid beschreven fietsroute ligt altijd dicht bij de camperplaats, zodat je de route makkelijk vanaf je camperplek op kunt pakken. Hiervoor zijn de 50 mooiste knooppuntenroutes van Nederland bij elkaar gezocht, van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg.

De routes variëren in afstand, maar de meeste routes zijn tussen de 30 en 40 kilometer.

Op elke route worden drie leuke punten behandeld waar het de moeite loont om af te stappen. Dat kan bijvoorbeeld een klein museum zijn, een gezellig terras of een historisch dorpje dat je niet mag missen.

Dit boek biedt gegarandeerd heel veel camper– en fietsplezier!


Routegids mountainbike Nederland

Omdat het aantal mountainbikeroutes in Nederland gestaag toeneemt, is de gids uitgebreid van 74 naar 87 routes. Vrijwel elke route in Nederland is opgenomen en ze zijn allemaal bewegwijzerd. De oude routes zijn herzien. Ook nu weer zijn alle provincies vertegenwoordigd.

Deze gids blijft daarmee het standaardwerk voor zowel de fanatieke MTB-er als de recreant. Veel routes zijn bedacht door specialisten; die weten immers wat de mountainbikeliefhebber wil.

De routes zijn in samenwerking met landeigenaren en terreinbeheerders aangelegd. Er zitten niet alleen pittige routes bij, maar ook eenvoudige.

Elke route heeft een overzichtelijk kaartje en praktische informatie, zoals lengte en moeilijkheidsgraad.

In de gids lees je ook het een en ander over rijtechniek, gedragsregels en onderhoud.
Routegids Mountainbike Nederland is gemaakt in samenwerking met het tijdschrift Fiets.


Groots Genieten in Nederland

2e druk, 2020 In deze gids met maar liefst 71 fiets- en wandelroutes vind je alle ingrediënten voor een mooie fietstocht of een wandeling door Nederland.

De routegids laat je genieten van prachtige routes door gevarieerde natuurgebieden, langs historische bezienswaardigheden, dorpjes en steden met plekjes om neer te strijken voor een hapje en een drankje bij sfeervolle restaurants, terrasjes en hotels.

Zoek een mooie route uit die aansluit bij jouw smaak en laat je meenemen door de mooiste gebieden.

Meer heb je niet nodig voor een onbezorgde fiets- of wandelvakantie, een heerlijk dagje uit of een paar uurtjes in de buitenlucht.

Geniet van Nederland met dit handzame routeboek dat perfect in je broek- of jaszak past door het compacte A6 formaat. Alles wat je nodig hebt voor een gezellig dagje uit.


De man en zijn wielerverhalen – Het complete fietswerk (1990-2020)

Al dertig jaar schrijft Wilfried de Jong over wielrennen. De man en zijn wielerverhalen is een bundeling van zijn columns en korte verhalen. Noem het gerust een ‘wielerbijbel’.

Dumoulin, Merckx, Vos, Froome, Armstrong, Van Vleuten, Bartali, Van der Poel; ze zitten allemaal in de buik van het peloton van De Jong.

Dit boek sleurt je mee naar grote rondes en klassiekers, bergtoppen en valpartijen, modderstromen en massasprints. De Jong beschrijft zijn lievelingssport fantasievol, in een beeldende stijl. De lezer zit met dit complete fietswerk boven-op de wielersport.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *