|

De 5 beste éénpersoons- / single kookboeken 2024

Om me heen hoor ik veel dat er niet tot weinig gekookt wordt voor 1 persoon, zelf heb ik hier nooit zo problemen mee gehad. Het voordeel is dat ik ook graag mag koken en als ik alleen thuis ben kan ik eten waar ik zelf zin in heb of weinig eten.

Maar ik kan me ook goed voorstellen als je dag in dag uit elke dag alleen voor jezelf moet koken dat het wel vaak wat makkelijks wordt of dat je iets haalt of kant en klaar koopt. Maar of dit altijd gezond is en goed voor je portemonnee is? Wist je trouwens dat er ook veel gerechten zijn die zeer eenvoudig en snel klaar zijn en ook nog eens zeer geschikt zijn voor 1 persoon of dat je er 2 dagen van eet?

Hier zijn speciale kookboeken voor gemaakt die worden verkocht onder de naam éénpersoons kookboeken, solo kookboeken, alleenstaande kookboeken of single kookboeken. De 5 allerleukste en beste kookboeken voor één persoon heb ik voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Het Laatste Tafeltje

De solo chef – eenvoudige recepten voor 1 persoon

Een innovatief kookboek speciaal voor mensen die het rijk alleen hebben in de keuken en heerlijke, gezonde maaltijden voor zichzelf willen maken.

Dit boek geeft praktische oplossingen voor de vijf belangrijkste problemen van de solochef: gebrek aan motivatie, verspilling, saaie restjes, portiegrootte en het mijden van bewerkte producten.

Het boek staat vol adviezen, tips, wekelijkse boodschappenlijsten, menu’s en heerlijke, ongecompliceerde, smaakrijke gerechten die door iedereen gemakkelijk te maken zijn. Alle recepten zijn voor één persoon en in veel recepten wordt slim gebruikgemaakt van restjes.

Catherine en Diana hebben uren in de keuken gestaan om te ontdekken wat mensen echt motiveert om te gaan koken. De resultaten zijn gemakkelijke, snelle gerechten die iedere solochef kan maken.


Solo Food – 72 keer koken voor jezelf

Al rommelend in de keuken leerde ik na mijn scheiding weer voor mijzelf te zorgen. Ik was gewend om te koken voor anderen, voor mijn man, mijn gezin, mijn familie en vrienden, jemig, ik kookte soms voor de hele straat.

Koken was mijn manier om anderen te laten genieten. Nu leerde ik dat ik dat genot zelf ook waard was. Koken voor jezelf is, weet ik inmiddels, niets meer of minder dan een exercitie in houden van jezelf.

Solo Food is het eerste kookboek dat koken voor jezelf tot een feest maakt. Veel mensen staan met liefde uren in de keuken voor hun gezin of vrienden, maar eten als ze alleen zijn een pizza voor de tv.

Janneke Vreugdenhil laat zien dat lekker koken zonder publiek juist uiterst bevredigend kan zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, weet precies hoe lang de biefstuk gebakken moet worden en kunt dat heerlijke pastaatje met gamba’s en rokerige whisky-tomatensaus helemaal alleen opeten.

Solo Food is een opgewekt en persoonlijk, inspirerend kookboek met 72 recepten die je ernaar doen verlangen om aan tafel te gaan. Alleen!

‘Solo Food is een verkwikkend feestje voor kok en gast ineen. Ook niet-singles kunnen hier wat van leren, ik wil alles uit dit boek eten. NU!’ Yvette van Boven


500 gerechten voor 1 persoon

Een uitgebreide collectie klassieke en moderne gerechten voor 500 éénpersoonsmaaltijden. Dit boek biedt een nieuwe kijk op koken voor één persoon. Het bevat een uitgebreide collectie klassieke en moderne gerechten voor elke maaltijd.

Naast ontbijtgerechten en salades biedt dit boek gerechten voor drukke dagen, gerechten om vooruit te maken en een selectie zoete lekkernijen. – Ontdek recepten voor de trendy kok – Met vegetarische, veganistische en glutenvrije opties – Met een verleidelijke selectie voedzame gerechten, zoals soep en ovenschotels, en het ultieme comfortfood – Met handige tips om geld te besparen en toch gezond te eten.

Carol Beckerman is voedselrecensent, receptontwikkelaar en de auteur van meerdere populaire kookboeken. Ze heeft ruim 40 jaar ervaring op culinair gebied en combineert graag smaken uit de hele wereld om innovatieve en interessante gerechten te maken. Ze combineert haar smaken in eenvoudig te maken recepten.


Slimme eenpersoonsmaaltijden – 130 creatieve recepten voor elke dag

Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos experimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen.

Maar hoe pak je dat aan en hoe zorg je ervoor dat je slim inkoopt? Sam Stern geeft in Slimme eenpersoonsmaaltijden het antwoord.

Gebruik 1 aubergine voor 2 gerechten: maak een pasta met aubergine, tomaten en basilicum en eet de volgende dag een Japanse aubergine-misosalade. Koop gerust voor jezelf dat pak mosselen: op dag 1 eet je de mosselen traditioneel en op dag 2 maak je van de overgebleven, reeds gegaarde mosselen, een prachtige pastasaus.

Sam Stern gaat in Slimme eenpersoonsmaaltijden uitgebreid in op de voorraadkast, om zoveel mogelijk te kunnen variëren met een versproduct in de hoofdrol, en geeft bovendien goede bewaaradviezen.

Met Slimme eenpersoonsmaaltijden is de keuken van het eenpersoonshuishouden niet alleen creatief en divers, maar kook je bovendien financieel gezond voor de portemonnee en ga je last but not least verspilling van voedsel tegen.


Lekker en gezond koken voor singles – handige en gevarieerde weekmenu’s voor één persoon

Koken voor één persoon is niet altijd vanzelfsprekend. Je kookt vaak te veel, je hebt bijna altijd ingrediënten over en je koelkast zit boordevol restjes die je nooit allemaal op kunt. Naar een restaurant gaan of eten bestellen lijkt dan een betere oplossing, maar de kosten lopen al gauw op en het is ook niet altijd even gezond.

Dit boek boordevol gezonde en budgetvriendelijke recepten is daarom een must voor iedere single. Aan de hand van de praktische weekmenu’s en handige boodschappenlijstjes weet je elke week exact hoeveel je moet kopen en klaarmaken, waardoor je nooit met restjes zit en ook geld bespaart.

Bovendien kun je de hoeveelheden gemakkelijk aanpassen als je gasten over de vloer krijgt. Naast de meer dan 50 recepten voor hoofdgerechten krijg je ook nog ideeën voor soepen en salades, die perfect zijn als voorgerecht of lunch.

Eén ding staat vast: koken voor jezelf was nog nooit zo simpel!


Het Laatste Tafeltje

Vergelijkbare berichten