|

De top 7 van beste boeken over onze koning Willem-Alexander

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg is sinds 30 april 2013 Koning der Nederlanden. Onze koning heeft de troon overgenomen van zijn moeder Beatrix (tegenwoordig Prinses Beatrix). Willem-Alexander is getrouwd met Maxima en hebben samen 3 dochters; Amalia, Alexia en Ariane.

Meer over onze Koning Willem-Alexander lees je in de boeken die ik geselecteerd heb voor de top 7 van beste boeken over Willem-Alexander. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft extra informatie over het boek zoals de recensies en waarderingen. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Willem Alexander

Het nieuwe staatshoofd van Nederland is een man. Familie en vrienden noemen hem Alexander. Maar wie is hij? Hoe lang heeft hij geworsteld met zijn lot? Met wie is hij bevriend? Wie zijn de mensen achter de schermen, de ‘makers’ van de nieuwe koning? Hoe hebben zij bijgedragen aan de vorming van de man die de hoge standaard van zijn moeder als voorbeeld heeft?

Willem-Alexander is de enige serieuze biografie van koning Willem-Alexander en brengt tal van nieuwe feiten aan het licht. Over zijn opvoeding, schooltijd, studentenleven, vriendinnen, Máxima, het IOC, de mediacode, het water, de villa in Mozambique, de fatale Koninginnedag in 2009, en nog veel meer. Op basis van honderd, vaak exclusieve interviews beschrijven Jan Hoedeman en Remco Meijer hoe de prins zich met vallen en opstaan heeft ontwikkeld tot koning Willem-Alexander.


Willem-Alexander – in gesprek met de koning in wording

Telegraaf-journalist Rob Knijff en fotograaf Hans Peters volgden het Koninklijk Huis ruim een kwart eeuw lang van dichtbij, met speciale belangstelling voor Willem-Alexander. Tot en met zijn Leidse studententijd speelde zijn leven zich grotendeels af buiten het zicht van de camera’s.
Knijff en Peters slaagden er in de loop der jaren regelmatig in met de jonge prins te spreken en van dichtbij een indruk te krijgen van zijn vorming en opleiding. In elf hoofdstukken maakt de lezer kennis met alle facetten van Willem-Alexanders persoonlijkheid: geestig, sociaal, recht voor zijn raap, koppig, licht ontvlambaar, eigenzinnig, sportief. De journalistieke impressies uit de onbezorgde jaren, aangevuld met reisverslagen en vele persoonlijk uit de mond van de prins opgetekende anekdotes, geven een ongeposeerd en daardoor verrassend beeld van de prins op weg naar zijn koningschap.

‘Goed geschreven. Verrassend, informatief, soms ronduit pikant. Leest van begin tot einde zonder één moment te vervelen.
Willem-Alexander ontpopt zich in dit boek als een man die voldoende technische kneepjes van zijn moeder heeft geleerd om zijn rol als koning in het Nederlandse constitutionele bestel aan te kunnen, en genoeg door zijn vader is gevormd om een “ongewoon gewoon” mens te blijven.
Mij bevalt de licht cynische toon. Met de juiste afstand geschreven om ook niet-Oranjeklanten te interesseren. Een mooi boek, met schitterende foto’s!’
Harry van Wijnen, oud-redacteur NRC Handelsblad en schrijver van De Prins-Gemaal

Rob Knijff was van 1978-1982 politiek redacteur in Den Haag voor De Telegraaf en van 1993-1999 de enige full-time Koninklijk Huis-verslaggever in Nederland. Hij vergezelde de prins op vele buitenlandse reizen en leerde hem in deze periode van nabij beter kennen. Hans Peters won twee keer een eerste prijs in de Zilveren Camera en eenmaal de derde prijs in de World Press Photo.


Kroonjuwelen – Koning Willem-Alexander

‘Posters van Lionel Richie en Kim Wilde hangen aan de muur, de deur is beplakt met stickers, op de stoel hangt een puber met op schoot zijn hond en in zijn handen de oorlogsroman De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans… Op het eerste gezicht een gewone puber. Maar dat is Willem-Alexander allerminst.’

In dit kroonjuweel wordt in een notendop het leven van koning Willem-Alexander geschetst door een goed ingevoerde auteur. Bekende en onbekende anecdotes geven een treffend beeld van onze huidige monarch. Justine Marcella – hoofdredacteur van het blad Vorsten – stelde dit kroonjuweel van Willem-Alexander samen en doet, gebaseerd op haar interviews met de leden van de koninklijke familie en de staatsbezoeken waarop ze meereisde, persoonlijk verslag van koninklijke hoogte- en dieptepunten.


Willem-Alexander vijf jaar koning 2013-2018

Vijf jaar koning Willem-Alexander

Een lustrum is het moment om de balans op te maken. Hoe vult Willem-Alexander zijn koningschap in? Waarin verschilt zijn aanpak met die van zijn moeder? Welke veranderingen zijn zichtbaar? Heeft hij de verwachtingen waargemaakt?

Tijdens het interview aan de vooravond van zijn inhuldiging op 30 april 2013 zei Willem-Alexander dat het koningschap moet ‘vertegenwoordigen’, ‘verbinden’ en ‘aanmoedigen’. Deze trefwoorden komen terug in drie thematische hoofdstukken waarin zijn rol als staatshoofd wordt bekeken. Daarbij is er apart aandacht voor leven en werk van koningin Máxima, het gezins- en familieleven van koning en koningin en voor de buitenlandse collega’s van Willem-Alexander: hoe hebben die hun ambt vormgegeven? Ieder hoofdstuk heeft een inhoudelijke inleiding, gevolgd door een reeks fotospreads. We zien de koning en koningin tijdens staatsbezoeken, op werkbezoeken, tijdens Koningsdagen, op sportevenementen, bij fotoshoots met de prinsesjes, samen met collega-koningen, en bij vele andere gebeurtenissen.

Met unieke foto’s van een van de vaste fotografen van de koninklijke familie.

Fotograaf Patrick van Katwijk volgt de Nederlandse en buitenlandse koningshuizen al jaren op de voet en levert beeld aan gerenommeerde vakbladen in binnen- en buitenland. Hij is een van de vaste fotografen van de Nederlandse Koninklijke familie.

Auteur Han van Bree is historicus met de geschiedenis van het koningshuis als specialisme. Hij heeft meerdere publieksboeken op zijn naam staan en is daarnaast de auteur van de jaarboekenreeks Het aanzien van.


Willem-Alexander

Hij heeft zich kunnen voorbereiden, dat is een ding dat zeker is. Als Willem-Alexander het boegbeeld wordt van het Koninkrijk der Nederlanden heeft hij ruim vier decennia ervaring op zak. Als prins van Oranje reist hij de halve wereld af, verdiepte zich grondig op het Nederlandse staatsrecht en onze geschiedenis en nam plaats in de Raad van State. Op advies van zijn vader legde hij zich bovendien toe op watermanagement. Ondertussen trouwde hij zijn grote liefde Máxima Zorreguieta en kwamen er drie prinsesjes: Amalia, Alexia en Ariane.

Willem-Alexander Kijk op een koning verhaalt over de wording van een staatshoofd. Het boek bevat vele foto’s uit het rijke archief van ANP Foto. Daarnaast wordt de aanstaande koning als staatsman, familieman, sportman, watermanager beschreven in prikkelende essays van spraakmakende gastauteurs, onder wie Cor de Horde, Els Smit, Dorine Hermans en Lucas Reijnders. Is Willem-Alexander klaar om de troon te bestijgen? Oordeel zelf na het lezen van dit boek.

Willem-Alexander: Kijk op een koning is een gezamenlijke uitgave van Nieuw Amsterdam en de stichting die het historisch archief van het Algemeen Nederlands Persbureau beheert, de ANP Foundation.


Koning Willem-Alexander – Van Prins Tot Koning

Kroonprins Willem-Alexander. De oudste zoon van koningin Beatrix is druk met zijn taak als troonopvolger. Wat daar allemaal bij komt kijken, ziet u in de speciaal voor u samengestelde compilatie. Zo reizen we met de prins af naar Vietnam voor een officieel bezoek. Ook zien we hem tijdens verschillende werkbezoeken in het binnenland en tijdens zijn vakantie met zijn gezin in Italië.


Tien Jarig Huwelijk Willem-Alexander & Maxima

Willem-Alexander & Maxima 10 jaar getrouwd

Tien jaar getrouwd, tien jaar lief & leed: Willem-Alexander, prins der Nederlanden en M?xima, prinses der Nederlanden. Het paar heeft in de afgelopen tien jaar een veelzijdig en afwisselend leven geleid, met de geboorte van hun drie dochters als hoogtepunt en als dramatisch dieptepunt het afscheid van prins Claus, koningin Juliana en prins Bernhard en het ontbreken van M?xima’s ouders op hun sprookjeshuwelijk.

Nog steeds verliefd geeft een overzicht en een kijkje achter de schermen van hun leven in de afgelopen tien jaar. Met een terugblik op de tijd dat ze verliefd werden, de verloving en het huwelijk met de beroemde traan. De kennismaking met Nederland, vakanties, buitenlandse reizen, huwelijken, begrafenissen en uiteraard de geboorte van de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.
Daarnaast is er aandacht voor de kleding en de sieraden van M?xima, welke groten der aarde het paar ontmoet heeft en wat ze dagelijks bezighoudt. Het werk in binnen- en buitenland, de enorme inzet voor het Oranjefonds en hoe zij Nederland in het buitenland vertegenwoordigen.

2012 is een bijzonder jaar voor het prinselijk paar omdat ze hun tienjarig huwelijk vieren. De grote vraag is of dit jaar ook de geschiedenisboeken in zal gaan als het jaar van de inhuldiging van koning Willem IV.

Nog steeds verliefd laat het leven zien van een paar dat elkaar heeft gevonden in lief en leed. Samen zijn ze een team, samen staan ze sterk en samen zijn ze klaar voor de toekomst als koning en koningin van Nederland.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *