|

De top 4 van de beste boeken over vlaaien 2024

De meeste mensen zijn dol op de (Limburgse) Vlaaien. Bij onze laatste vakantie in Limburg hebben we niet alleen veel vlaai gegeten, maar ook diverse vlaaien meegenomen naar huis. Eigenlijk is dit beste vreemd omdat je zelf ook vrij makkelijk heerlijke vlaaien kunt maken.

Met de boeken om vlaaien te maken op deze pagina moet het niet meer moeilijk zijn en kun je zelf kiezen welke vlaai jij voortaan gaat eten. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over het vlaaienboek. Via de link kun je het boek over vlaaien ook eenvoudig en snel bestellen.

KokenKoken

Vlaai

Limburgse vlaaien bakken met Roel Peeters

Limburgse vlaai: iedereen kent het, maar heel weinig mensen hebben ooit zelf een vlaai gebakken. Bakker Roel Peeters brengt daar nu verandering in!

Speciaal voor dit boek heeft Roel de geschiedenis van de vlaai en de betekenis ervan voor de Limburgse cultuur bestudeerd. Hij schreef zijn eigen recepten uit, maakte nieuwe vlaairecepten, maar pakte ook zijn oude vakboeken erbij. Je vindt in dit boek dan ook een grote variatie aan klassieke en nieuwe vlaairecepten, waarbij verschillende technieken gebruikt worden:

  • vlaaien zonder nabewerking zoals de kruimelvlaai, rijstevlaai en open perenvlaai
  • vlaaien met slagroom zoals de ijsbergvlaai en christoffelvlaai
  • open vruchtenvlaaien en diverse bavaroisevlaaien zoals de witte chocolademousse met bosbessenconfituur.

Als kers op de vlaai biedt Roel ook nog enkele Limburgse lekkernijen als een bienenstich en nonnevotten.

Een uniek boek voor Nederlandse en Vlaamse thuisbakkers die graag een nieuwe uitdaging aangaan. Meer dan 35 originele Limburgse recepten met heldere receptuur en veel stap-voor-stap foto’s

Roel Peetersis geboren in het Limburgse Kerkdorp Kessel, tussen Venlo en Roermond, aan de westzijde van de Maas. Daar groeide hij op als bakkerszoon, tussen de vlaaien in de bakkerij van zijn vader. Als derde generatie bakker heeft hij de zaak van zijn ouders overgenomen en runt hij, samen met zijn vrouw Cathelijne, de bakkerij in zijn geboorteplaats en bakt hij elke dag weer de lekkerste Limburgse vlaaien.


Taarten & vlaaien

Leer hoe je de ruim 50 taarten & vlaaien kunt maken uit dit smakelijk geïllustreerde boek. Volg gewoon de eenvoudige recepten, maar je zult zien: met overheerlijk resultaat! Al duizenden jaren worden over heel de wereld taarten, gebak en vlaaien bereid. Natuurlijk door banketbakkers en restaurateurs, maar ook door de mensen thuis, in hun eigen keuken. In dit boek hebben we daarom voor jou een keuze gemaakt van 57 recepten uit deze rijke bakhistorie!

Recepten waar je van zult watertanden, geschikt voor allerlei gelegenheden en¿ voor allerlei koks! In het eerste hoofdstuk laten we je stap-voor-stap zien hoe je de verschillende soorten deeg maakt voor de verschillende soorten taart. Ook geven we het recept voor het perfecte vlaaideeg. We laten je zien welke soorten meel en boter je het beste kunt gebruiken. Er is ook een hoofdstuk over bakvormen ¿ en alles wat daarbij hoort. Hierna komen de recepten aan bod. Bij alle recepten staan foto¿s op ware grootte, zodat je al precies weet hoe jouw taarten en vlaaien eruit gaan zien. Veel bakplezier!


Vlaai en ander Limburgs gebak

Het boek `Vlaai en ander Limburgs gebak van Wil en Netty Engels-Geurts is een everseller. Vanaf het verschijnen in 2002 gaan er jaarlijks vele exemplaren over de toonbanken, niet alleen in Limburg, de thuisbasis van het kookechtpaar, maar ook ver daarbuiten.

In het boek staan bakrecepten voor 38 overheerlijke vlaaien en 25 andere soorten gebak, van stoet tot nonnevot. Ze geven een stap-voor-stap-beschrijving bij elk recept en zorgen er zo voor dat ook de beginnende bakker een perfect resultaat kan krijgen.
Wil en Netty Engels-Geurts zetten zich op vele manieren in om traditionele recepten te bewaren en te promoten. Zij groeiden op in families die producten uit de eigen tuin gebruikten voor hun dagelijkse kost. Daar werden natuurlijk op verschillende hoogtijdagen vlaaien gebakken. Al meer dan 25 jaar zijn ze bezig met demonstraties, kookboeken, radio- en televisiepresentaties en cursussen voor geïnteresseerden.


500 vlaaien & taartjes

500 vlaaien & taartjes is een overzichtelijke verzameling inspirerende recepten waarmee zelfs de minst ervaren kok zijn baktalenten zal kunnen ontplooien. Als u altijd al graag eens een vlaai met deegdeksel, of pie, wilde maken, maar niet wist hoe u dat moest doen, zult u er nu met deze nauwkeurig en stap-voor-stap beschreven, duidelijke recepten zeker in slagen. De basisrecepten voor de verschillende deegsoorten vormen de basis van dit boek en kunnen niet mislukken. De recepten bezorgen u vele en inspirerende ideeën.

Vele eenvoudig te maken vlaaien, open of met een deegdeksel (de Engelse pie), taartjes en talloze tijdbesparende varianten van zandtaartdeeg tot bladerdeeg ¿ hiermee kunt u experimenteren maar ook alle vergeten favorieten opnieuw ontdekken;

Een verzameling vlaaien en taartjes die u het water in de mond doen lopen ¿ van snel te bereiden cobblers en klassiek gebak, zoals bijvoorbeeld Citroenschuimtaart, tot geraffineerde gerechten als Ricottataartjes met vijgen;

Recepten naar ieders smaak, voor elk seizoen en iedere gelegenheid, van een eenvoudige lunch voor 2 personen tot een feestelijk dessert.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten