|

De top 10 van de beste boeken over besparen 2023

Bij het besparen wordt al snel aan geld en sparen bedacht, maar je kunt op veel meer zaken in het leven besparen. Denk hierbij aan energie, voedsel, producten, de natuur etc. Het thema besparen is ook nog nooit zo actueel en belangrijk geweest voor ons land, met o.a. de hoge inflatie.

Op deze pagina vind je 10 zeer diverse boeken die met besparingen te maken hebben en je komt er al snel achter dat het niet alleen altijd over het geld gaat. Dit maakt de top 10 ook aantrekkelijk en zeer afwisselend.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de auteur en het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Groen Leven Water En Energie Besparen

In dit boek van 128 pagina´s lees je hoe eenvoudig jij op energie en water kunt besparen doormiddel van 50 tips, zonder dat dit ten kosten gaat van kwaliteit.

De ernst van de ecologische crisis begint in steeds bredere kring door te dringen. Daardoor gealarmeerd willen veel mensen graag ook persoonlijk iets ondernemen om te helpen de problemen te verminderen. Energie besparen bijvoorbeeld.

Daartoe verschaft het boek “Groen Leven, Water en Energie Besparen”, geschreven door de Engelse activiste Sian Berry en aan de Nederlandse situatie aangepast met behulp van gegevens en cijfers van het deskundige en onafhankelijk MilieuCentraal, een schat aan concrete tips over vijftig manieren om als consument en in het huishouden water en energie te besparen.


Sparen, besparen, consuminderen, rijk worden

In het boekje vind je tips over sparen, besparen, consuminderen en rijk worden. Tips over besparen op boodschappen, leren minder te kopen en te sparen, rijk worden door een andere mindset. Verschillende manieren om naar geld te kijken.

De een wil sparen voor een huis of reis. De ander bespaart om zo de kosten van de hypotheek omlaag te krijgen. Een ander koopt bewust minder en er zijn mensen die rijk willen worden. Breng de tips in de praktijk en zie hoe jij jouw (spaar)doelen haalt.

Naast dit boekje zijn meer boeken over sparen, besparen, consuminderen en rijk uitgegeven. Alle boeken van Carmen Pecunia-een zeer ervaren superbespaardster- gaan over sparen, besparen, consuminderen en rijk worden.

Carmen Pecunia weet van alles over geld besparen en sparen. Geld sparen en besparen zijn grote hobby’s. Zij is fan van consuminderen en schaft weinig aan. Als ze wel iets koopt, denkt ze er goed over na. Op verstandige koopjes is ze dol. Als ze geld kan besparen doet ze dat. Ze heeft doelen gesteld en door te sparen of te besparen, haalt ze de doelen. Ze is geen vrek; delen met anderen is ook belangrijk. Het is eenvoudig en door het uitgeven van boekjes leert ze je om slimmer met geld om te gaan. Zo haal jij ook jouw doelen.


Acti€f besparen

Tevredenheid over weinig geeft een rijk gevoel over veel. Besparen, dat willen we allemaal wel. Maar de praktijk is vaak dat we gemakkelijker geld uitgeven dan dat het erin komt. In dit boek geeft Adrianne Hooimeijer (bekend van haar blog Aad Actief) tips en inspiratie om in het gewone dagelijkse leven vaker de hand op de knip te houden. Bewustwording en overzicht zijn de kernwoorden van haar aanpak.

Door je in het huishouden bewust te zijn van wat je op allerlei gebieden verbruikt, wordt het veel makkelijker om bij tal van zaken de bespaarknop in te drukken. Door overzicht te houden op je financiën, wordt het veel makkelijker om te kiezen op welke onderdelen je wil besparen. Dat besparen alles te maken heeft met een groen en duurzaam leven is een extra reden om met het stappenplan in dit boek aan de slag te gaan.

De gezellige en humoristische illustraties van Sief benadrukken dat besparen niet in de eerste plaats lastig, maar vooral ook een leuk avontuur is! ‘Dit boek is voor mij een eyeopener. Wat zijn er nog veel dingen in mijn gezin waarop ik kan beparen. Ik ga ervoor!’ Fieke, moeder van 2 kinderen


Bespaar met Jamie

Bespaar met Jamie – Jamie Oliver
Het koken van lekkere, voedzame maaltijden die niet duur zijn, dat willen we toch allemaal in deze tijden van financiële onzekerheid? In het nieuwe kookboek van Jamie Oliver, Bespaar met Jamie, helpt de fameuze Engelse topkok jou de juiste keuzes te maken.

Jamie helpt je goedkoper eten
Ook met een klein budget kun je lekker en gezond koken. Jamie leert je om slim in te kopen, het meeste uit je ingrediënten te halen, tijd te besparen en minder voedsel te verspillen. Zonder in te leveren op goede smaak!

Elk recept in dit kookboek is goedkoper dan de gemiddelde afhaalmaaltijd. Stuk voor stuk zijn de 120 lekkere low budget recepten de moeite waard. Koop verstandig, kook slim en verspil minder met het nieuwe kookboek van Jamie!


Energiezuinig leven

ENERGIEZUINIG LEVEN is de ultieme gids voor het besparen van energie en het verbeteren van het milieu. Milieudeskundigen verschaffen een schat aan informatie en praktisch advies om bereikbare en blijvende veranderingen aan te brengen in uw levenstijl en een groene bladzijde om te slaan. Ontdek hoe u op een verantwoorde manier kunt reizen, en vooral wat u thuis en op het werk kunt doen om minder vervuiling en afval te produceren.

Overal waar u om u heen kijkt zijn er manieren om energie te besparen zonder dat u moet inboeten aan levenskwaliteit. Of het nu gaat om veranderingen van uw gewoontes, of een toekomstgerichte verandering aan uw huis, u zult suggesties in overvloed vinden die op u van toepassing zijn en die bewijzen dat duurzaam leven niet alleen goed is voor de planeet, en in sommige gevallen voor uw bankrekening, maar ook voor uw gezondheid en uw karma.


Besparen door eenvoudig leven

Besparen door eenvoudig leven is een doeboek. Het boek neemt je mee in de verschillende uitgaven die je doet in deze drukke wereld. Je staat stil bij wat je belangrijk vindt en wat jouw wensen zijn. Je bent actief bezig met besparen en bent bereid het leven te vereenvoudigen. Door eenvoudig(er) te leven, bespaar je op kosten en schep je rust in jouw leven. Wie wil dat nu niet?

Naast dit boekje zijn meer boeken over sparen, besparen, consuminderen en rijk uitgegeven. Alle boeken van Carmen Pecunia-een zeer ervaren superbespaardster- gaan over sparen, besparen, consuminderen en rijk worden.

Carmen Pecunia weet van alles over geld besparen en sparen. Geld sparen en besparen zijn grote hobby’s. Zij is fan van consuminderen en schaft weinig aan. Als ze wel iets koopt, denkt ze er goed over na. Op verstandige koopjes is ze dol. Als ze geld kan besparen doet ze dat. Ze heeft doelen gesteld en door te sparen of te besparen, haalt ze de doelen. Ze is geen vrek; delen met anderen is ook belangrijk. Het is eenvoudig en door het uitgeven van boekjes leert ze je om slimmer met geld om te gaan. Zo haal jij ook jouw doelen.


222 x Besparen en Bezuinigen voor Echte Vrekken

Dit boek is een naslagwerk met 222 duidelijke en onderbouwde tips, die kunnen helpen om gigantische bedragen te besparen. Bezuinigen is voor steeds meer mensen een bewuste keuze; een manier om zich af te zetten tegen de consumptie-maatschappij, maar voor velen is het ook bittere noodzaak.

Juist daarom is dit boek zo laag geprijsd; de schrijfster wil dat het voor iedereen bereikbaar is. Het laat het verschil zien tussen armoede en sober leven, en vertelt hoe we kunnen rondkomen met steeds minder, zonder ons arm te voelen. Het zijn de slimmigheidjes die verschil kunnen maken, maar ook worden een aantal drastische maatregelen besproken.

Na haar debuut, het boek “Groots Leven met een Klein Budget”, kiest de auteur ervoor om in dit boek dieper en uitgebreider in te gaan op het financiële aspect van het minimalisme, maar ook voor niet-minimalisten bevat dit boek ware eyeopeners.


Groots Leven met een Klein Budget

Dit boek is een gids die je helpt om, met behulp van een minimalistische mind-set én lifestyle, je droomleven te leven. Het leert je om je passies te herkennen, en daar naar te gaan leven. Je hoeft niet te doen wat je niet wilt! Steeds meer mensen raken in een burn-out of overspannen, simpelweg omdat ze té lang en té veel doen wat ze eigenlijk niet écht leuk vinden. Het minimalisme leert je ‘nee’ te zeggen tegen die dingen die voor jou niet belangrijk zijn.

Dit boek helpt je stap voor stap met het ontspullen van je huis, én met het ontspullen van je financiën, en het begeleidt je bij het afbetalen van je schulden en het opbouwen van reserves. Ook het aflossen van je hypotheek komt aan bod. Het leert je jouw passies te herkennen en hoé je met jouw passies in je levensonderhoud kunt voorzien. Kortom; het is een gids die jou helpt je dromen niet alleen te dromen, maar ze ook waar te maken.


Bespaar energie!

BESPAAR ENERGIE! In dit boek vindt u 300 tips om op energie te besparen en dus het milieu te ontzien. De meeste tips schelen ook in uw portemonnee. Om het opzoeken te vergemakkelijken, zijn de tips ingedeeld in verschillende categorieën: Algemeen, Huishoudelijke apparaten, Beeld, geluid & computers, Vervoer & vakantie, Verlichting, Verwarming, Voeding en Wassen & water.

Per jaar kunnen we gemiddeld zo´n 300 besparen door wat minder royaal met energie om te gaan, zonder thuis te hoeven bibberen van de kou. Doe er uw voordeel mee!


Duur huis, nooit thuis

Je hebt een mooi huis, twee glimmende auto’s voor de deur – net als de buren. Maar net als zij ben je een slaaf van je werk geworden, want je luxe leventje moet worden betaald.

Renée gooide het roer om: weg met die dure auto, geen gigantische hypotheek. Dan maar geen indruk maken op de buren. Wat ze ervoor terug kreeg? Tijd en vrijheid. Ook jij kunt stoppen met de ratrace en beginnen met het leven waar je echt gelukkig van wordt. In dit boek beschrijft Renée, bekend van porterenee.nl, wat jij vandaag kunt doen om morgen vrij te zijn.

Renée Lamboo (33) is journalist en woont samen met haar twee kinderen en man in een huis dat over tien jaar volledig hypotheekvrij is. Haar auto is klein en zit vol deuken, maar is wel afbetaald. Ze hoeft maar drie dagen in de week te werken omdat haar vaste lasten laag zijn. Renée heeft daarom tijd voor leuke dingen.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten