|

De top 9 van de beste boeken over tiny houses 2024

Het Tv-Programma Tiny House battle, laat zien hoe populair de kleine huisjes zijn. Steeds meer Nederland en Belgen zien de voordelen van Tiny Houses.  De kleine huizen zijn niet alleen duurzaam gebouwd maar ook vaak volledig zelfvoorzienend. De plekken waar je de meeste Tiny houses zijn in de natuur en speciale wijken met kleine huizen.

Dat de kleine huisjes populair zijn zie je ook terug aan het aantal blogs en boeken die de laatste tijd (jaren) zijn uitgebracht . Op deze pagina heb ik mij gericht om de mooiste en leukste boeken over Tiny houses, ondanks hetzelfde onderwerp zijn de boeken heel divers en voegen ze allemaal iets toe. Je vind 3 Nederlandse Tiny Houses boeken en een aantal Engelstalige boeken over de kleine huisjes.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Tiny Houses – minder huis, meer leven

Minder huis, meer leven . Tiny Houses in Nederland en België. Steeds meer mensen willen anders wonen en leven. Een tiny house is een mooi en slim ontworpen, vaak duurzaam gebouwd huisje dat stukken goedkoper is dan een traditioneel huis. Minder woonoppervlakte, maar meer vrijheid.

Dit fraai vormgegeven inspiratieboek geeft inzicht in de tiny house movement. Aan het woord komen bewoners van verschillende tiny houses in Nederland en België. Zij delen hun ervaringen en geven hun beste tips & tricks voor wonen op de vierkante meter.

Geschreven door Monique van Orden, vicevoorzitter van de stichting Tiny House Nederland.

‘Ik ben heel, heel gevoelig voor de tiny house movement.’ – Aaf Brandt Corstius, april 2017 in de Volkskrant


Bouw je eigen Tiny House

De huidige vorm van tiny housing is uit Amerika over komen waaien. Het is daar nu bijzonder populair en heeft een enorme vlucht genomen. De huisjes in Amerika zijn in vele opzichten anders dan wat er in Nederland mogelijk is; zo kunnen de zogeheten Tiny Houses On Wheels daar veel groter en zwaarder zijn.

In Nederland heb je rekening te houden met de Europese regelgeving en moet het bouwen op een trailer zo licht mogelijk. Dit heeft gevolgen voor de materiaalkeuze, afmetingen en andere uitgangspunten voor het ontwerp. Ook de bouwcode en de standaardbouwsystemen verschillen aanzienlijk. Alleen al het feit dat wij met het metrisch systeem werken, maakt dat onze manier van bouwen sterk afwijkt. We werken met andere standaardmaten en met andere producten.

In Nederland hebben we ook te maken met strengere eisen, omdat de tiny houses hier getoetst worden aan de normen voor woningbouw. Bouw je eigen Tiny House – Groots bouwen in het klein helpt je met het bouwen van een eigen tiny house. Alle technische uitgangspunten, de manier van bouwen en persoonlijke keuzes komen aan de orde. Daarnaast wordt er ook ingegaan op de psychologie van zelfbouw, zodat je goed voorbereid het avontuur aan kunt gaan.

Pak een hamer en start met bouwen!

Aan bod komen onder meer:

 • Planning
 • Financiën
 • Werkplaatsen vinden
 • Materialenlijst
 • Werken met gereedschap
 • Constructies
 • Isolaties
 • Aansluitingen op elektra en water
 • Budgettering
 • Interieur
 • Samenwerken
 • Wanneer het tegenzit
 • En heel veel meer! 

  INCL. BOUWTEKENINGEN OP A1-FORMAAT VOOR TWEE TINY HOUSES OM ZELF TE BOUWEN!

Tiny Houses: Living – Minder huis, meer leve

Tiny Houses: Living, geschreven door Monique van Orden, is het complete inspiratieboek voor iedereen die alles wil weten over het leven in een tiny house.

Het boek Tiny Houses: Living staat boordevol inspiratie voor een gelukkiger leven op minder vierkante meters. Na een voorzichtig begin krijgt de tiny housebeweging steeds meer navolging in Nederland én België. Vele bouwers van kleine duurzame huizen vertellen enthousiast over hun ervaringen met de bouw en hun nieuwe leven in en rond hun tiny house.

De kleine huizen zijn duurzaam gebouwd en vaak volledig zelfvoorzienend. Tiny houses vind je op de meest mooie plekken in de natuur, maar er zijn inmiddels ook enkele kleine wijken. Laat je inspireren door dit prachtige boek, geschreven door Monique van Orden, voorzitter van stichting Tiny House Nederland.


Tiny Houses: van droom naar realiteit

Tiny House-pionier Marjolein Jonker beschrijft in dit handboek vol tips en tricks wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van je eigen tiny house.

‘Tiny Houses: van droom naar realiteit’ bevat de stappen die nodig zijn om een eigen tiny house daadwerkelijk te realiseren. Tiny House-pionier Marjolein Jonker laat zien wat er allemaal is in Nederland op het gebied van tiny houses, wat wonen in een tiny house precies betekent, wat je moet opgeven en wat je ervoor terugkrijgt, hoe gemakkelijk het is om een plek te vinden, welke kosten eraan verbonden zijn, et cetera.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • Motivatie – waarom zou je tiny willen wonen?
 • Ontwerp – doe je dat zelf of laat je het doen?
 • Bouw – waar moet je allemaal aan denken?
 • Financiering – wat zijn de kosten en hoe financier je ze?
 • Ontspullen – bij een verhuizing zul je moeten ontspullen, hoe doe je dat?
 • Wonen – wat betekent om in een tiny house te wonen?

Een boek vol praktische tips en tricks voor wie tiny wil wonen


Tiny house living

Velen dromen ervan, wonen in een Tiny House. Dit boek kan je helpen bij het maken van de keuze: ga ik wel of niet in een Tiny House wonen. Ineke woonde samen met haar liefde Misha 3,5 jaar in hun Tiny House ’t Pareltje. Zij spendeerden samen met Jaap en Greethje (de eigenaren van het perceel waar hun Tiny House stond) vele vrije uren in hun missie om deze duurzame woonvorm mogelijk te maken. In dit boek deelt ze al haar opgedane ervaringen over het wonen in een Tiny House. Aan de hand van deze ervaringen worden diverse tips gegeven.


Engelse Tiny Houses boeken

Hieronder zie je de mooiste Engelstalige boeken over de kleine huisjes. De boeken worden aangeboden met een link van Bol.com.


Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Vergelijkbare berichten