|

De top 7 van kinderboeken over verhuizen 2023

Verhuizen kan een grote impact hebben op het gezin en vaak vooral voor de kinderen. Daarom is het ook heel belangrijk om de kinderen zoveel mogelijk bij het hele proces te betrekken, bij zowel de nieuwe woning als bij het vertrekken uit de oude woning. Verhuizen kan naar een andere straat in dezelfde wijk, op het huis en de buren na veranderd er dan vaak niet zoveel. Maar het kan ook naar een andere plaats wezen.

De kinderen krijgen dan niet alleen te maken met een nieuw huis, maar ook een andere buurt, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, verenigingen etc. In deze gevallen is een goede voorbereiding helemaal belangrijk. Boeken over verhuizing wat er allemaal staat te gebeuren kunnen je helpen bij de voorbereiding.

Voor deze pagina heb ik de 7 beste kinderboeken over verhuizen voor je op een rij gezet. De boeken zijn ondanks hetzelfde onderwerp heel divers en voor verschillende leeftijden. Daarom heb ik ook de boeken uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. Deze link geeft je extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen.

Mees Kees gaat verhuizen

Los te lezen deel in de grappige serie over de favoriete meester van de school, die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Geactualiseerd en in een nieuwe vormgeving, voor lezers vanaf acht jaar.

Sinterklaas komt op bezoek! Groep 6b is er helemaal klaar voor, bij binnenkomst zingen ze uit volle borst het Wilhelmus voor de oude bisschop. Ook heeft de groep dit jaar de mooiste kerstboom van de hele school en misschien wel van de hele wereld.

Er gebeurt nog iets belangrijks voor mees Kees. Zijn moeder vindt dat hij maar eens op kamers moet gaan wonen, hij is nu oud genoeg. Gelukkig blijft hij in de buurt en blijken de kinderen prima verhuizers te zijn. Tobias heeft alleen een klein probleem: bakt mees Kees wel net zulke lekkere omeletjes als zijn moeder?


Wij verhuizen!

Een hilarisch verhuisverhaal van het Canadese bestsellerduo Munsch en Martchencko. Voor helpende handjes vanaf 4 jaar. Op de dag dat ze gaan verhuizen, rennen de papa en mama van Daniëlle rond om alle spulletjes in dozen te stoppen.

‘In dozen, in dozen! Alles in de dozen!’ roept mama. En dan, tegen Daniëlle, die maar wat rondhangt in de woonkamer: ‘Daniëlle, sta daar niet zo. Doe iets. Pak iets in. Zorg voor de kleine kinderen.’ En dat doet Daniëlle …


De Verhuisdieren

In deze uitvouwbare verhuisstoet van maar liefst 4 meter lang komen talloze dieren met al hun lievelingsspullen voorbij. Van een televisieverslaafde walvis en een studerende kameel tot een pianospelende eland en een hele luie kat. Ook staan er vier gigantische dinopoten tussen de beesten, die uiteindelijk voor een verrassend einde zorgen.

De gedetailleerde illustraties van Pieter van den Heuvel staan garant voor urenlang kijkplezier. Hoe langer je kijkt, hoe meer grappige details je opvallen. Hierdoor zullen kinderen dit boek keer op keer willen bekijken.


Bah! We gaan verhuizen!

Je moet je eigen kamer en je vriendjes achterlaten en waar je gaat wonen is alles nieuw. Verhuizen is helemaal niet leuk! Of toch wel?


Bobbi gaat verhuizen

Bobbi zegt: ‘Ik ga verhuizen.
naar dat huis op nummer twee.
Ik krijg dan een grote kamer,
en mijn knuffels gaan ook mee!’


Morgen gaan we verhuizen

Spectaculair zoekboek over vriendschap en verhuizen

Morgen gaat Otis verhuizen. Alles moet in dozen: kleren, knuffels en auto’s. Ook voor zijn beste vriend, de kameleon Sam, is er een doos. Een doos met duizend gaatjes, voor de frisse lucht. Maar Sam is opeens verdwenen. Heeft hij zich verstopt? Otis zoekt de kameleon overal, maar tussen alle verhuisdozen en spullen is hij niet te vinden. Wat nu? Zonder zijn beste vriend kan Otis toch niet verhuizen?


Kas en Saar – Kas gaat verhuizen

Kas stopt zijn speelgoed in een doos: hij gaat verhuizen! De verhuizers dragen alle spullen al naar buiten. Kas mag meerijden in de verhuiswagen en zwaait naar iedereen. Het nieuwe huis van Kas is heel erg mooi, maar toch is het nog even wennen. Met al die dozen vind je niet meteen alles terug. Maar gelukkig is Kas’ bedje mee verhuisd. In de nieuwe tuin krijgt Kas een schommel! En hij ontmoet ook zijn nieuwe buurmeisje: het is Saar van zijn klas! Ja hoor, Kas vindt zijn nieuwe thuis heel erg leuk.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *