|

De 6 beste en leukste prentboeken en kinderboeken over Pasen 2023

Pasen is misschien niet zo populair als Sinterklaas en de Kerst, maar toch wordt Pasen massaal gevierd. Misschien dat het niet de populairste feestdagen zijn, maar er zijn wel veel boeken geschreven over Pasen voor kinderen. Een groot aantal boeken vertellen over het paasverhaal, andere boeken richten zich voornamelijk op de paashaas of het eieren zoeken.

Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de leukste boeken die met Pasen te maken heeft, boeken met het paasverhaal als boeken waar de paashaas de hoofdrol heeft. De boeken die in deze top 6 staat zijn verhalenboeken maar ook prentenboeken.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er ook een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de lezers Via de link kun je de boeken ook eenvoudig bestellen.

Luuk en Lotje – Het is Pasen!

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over Pasen. Voor iedereen die van de paashaas, eitjes rapen en chocolade houdt. Vanaf 3 jaar.

Het is Pasen! Luuk en Lotje verkleden zich en nemen een mandje mee naar de boerderij van boer Teun. Ze gaan eieren rapen. Ze zoeken in de wei tussen de lammetjes en in het kippenhok bij de kuikentjes. Zoek je mee?


Bij Anna op school – Vrolijk Pasen!

Een vrolijk verhaal vol verstopte paaseitjes. Om van te smullen! Voor paashaasjes vanaf 4 jaar.

Het is Pasen. Maar … de paasmandjes zijn nog leeg! Volgens de juf heeft de paashaas zich vannacht vergist en alle eitjes per ongeluk in het park verstopt. De klas gaat meteen op zoek.


Vrolijk Pasen!

In Vrolijk Pasen! zijn vijf paasverhalen verzameld in één bundel. Vier van deze succesvolle verhalen zijn momenteel niet meer leverbaar. Een mooie kans dus om ze nu voor een aantrekkelijke prijs allemaal in huis te halen! Bovendien is er nog een vijfde, geheel nieuw verhaal toegevoegd. Kortom, met deze bundel krijg je meteen zin in Pasen!

De bundel bevat:

  • Haas Huppel en de paashaas
  • Het paaskuiken
  • Het slimme paaseierenplan
  • Eieren voor de koning (nieuw)
  • *Goed gedaan, Kippiekip!

Het paaskuiken

Wanneer is het Pasen? Soms in maart, soms in april. Maar hoe kan dat? Daar wil het hennetje Hilde achter komen. Haar kuiken wil namelijk precies op paaszondag uit het ei komen. Hilde gaat op pad om het geheim van Pasen te zoeken. En dat is nog niet alles: in elke tekening zit een haas verstopt. Soms kun je hem makkelijk vinden, soms moet je heel goed zoeken. Wie kan alle hazen vinden?


De paashaas op cadeautjestocht

Een kunstig kijk-en-zoekboek waarbij je huisjes vergelijkt voor en ná het bezoek van de paashaas. Een paasboek voor jonge en oude cadeautjesjagers vanaf 4 jaar.
Is de paashaas op bezoek geweest? Natuurlijk, want de dierenhuisjes liggen vol met lekkers! Van chocolade kippen tot eieren en van chocolade autootjes tot taarten. Maar kun jij álle verrassingen vinden?

Het ideale kinderboek voor Pasen!


Het paasverhaal

Het Paasverhaal herverteld aan jonge kinderen, met een toegankelijke tekst en felgekleurde prenten. Jezus is de zoon van God. Op een dag gaat hij naar Jeruzalem. Alle mensen zijn blij hem te zien. ‘Jij moet onze koning worden!’ roepen ze.

Dat is niet naar de zin van de echte koning. Jezus eet samen met zijn 12 vrienden. Eerst wast hij hun voeten. Dan delen ze brood en wijn. De dag erna wordt Jezus opgepakt. Hij krijgt een kroon van doornen op zijn hoofd …


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *