|

De top 7 van de beste pilates boeken 2024

Pilates is een lichaamstrainingssysteem dat is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het richt zich op het versterken van de kernspieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het bevorderen van de algehele lichaamsbalans. Pilates-oefeningen benadrukken controle, precisie en concentratie, en ze zijn ontworpen om de spieren te versterken zonder veel bulk toe te voegen. De focus ligt op het ontwikkelen van een sterke kern, die de buikspieren, onderrug en bekkenbodemspieren omvat.

Pilates kan op een mat worden uitgevoerd met behulp van lichaamsgewicht voor weerstand, of met speciale apparatuur, zoals de Reformer, die extra weerstand en ondersteuning biedt. De oefeningen zijn bedoeld om de spieren langer en soepeler te maken, de algehele lichaamsbalans te verbeteren en de lichaamshouding te corrigeren.

De ademhaling speelt een cruciale rol in Pilates, omdat het helpt om de bewegingen te coördineren en de geest-lichaam connectie te versterken. Pilates is geschikt voor mensen van alle fitnessniveaus en kan worden aangepast aan individuele behoeften. Het kan bijdragen aan een betere fysieke conditie, houding en algehele welzijn.

Voor deze pagina heb ik de 7 beste boeken geselecteerd voor deze pagina. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

Praktisch handboek Pilates

Pilates is de ideale methode om je spieren te versterken en je houding te verbeteren. Het maakt je ook leniger en zorgt ervoor dat je minder spanning in je lichaam ervaart. Bovendien is de methode geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd of conditie.

Dit boek legt uit hoe je 40 belangrijke pilatesoefeningen correct en veilig kan uitvoeren. De foto’s laten je precies zien welke houdingen je moet aannemen en welke je moet vermijden om blessures te voorkomen. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kan je jezelf uitdagen door een moeilijkere variant van een oefening te proberen of je training opleuken met een pilatesring of -bal.

Achter in het boek vind je voorbeeldsessies per thema en per niveau, zodat je je work-out helemaal op jouw lichaam en behoeften kan afstemmen.


30-daags fitplan – Pilates

Regelmatige beoefening van yoga, pilates of stretching zal je niet alleen slanker en soepeler maken, maar ook je houding verbeteren en rug versterken. In sessies van 15 tot 30 minuten werk je met deze boeken in 30 dagen toe naar een leven zonder stress, met een slankere taille en een betere gezondheid. Deze praktische oefeningen passen bij elke leeftijd, hoe oud of fit je ook bent!


501 Pilatesoefeningen

Dit boek bevat een grote verzameling oefeningen die zijn bedoeld om de ‘powerhouse’-spieren op een gecontroleerde manier te ontwikkelen. Pilates vergroot de algehele conditie door de houding, coördinatie en balans aan te pakken, maakt gebruik van een laterale ademhaling om de buikspieren aan te spreken en vraagt om precieze, vloeiende bewegingen.

Bij elke oefening staan duidelijke afbeeldingen en heldere, gedetailleerde instructies. Bij elke basisoefening staan anatomische illustraties die aangeven welke primaire en secundaire spieren worden gebruikt. Daarnaast krijg je tips over de juiste houding, zodat je veilig en effectief kunt trainen. Het boek bevat talloze variaties met verschillende materialen en uiteenlopende moeilijkheidsgraden, zodat iedereen ermee aan de slag kan, ongeacht conditie of ervaring.


Pilates Methode

Wat is Pilates?

De Pilates-methode, de nieuwe manier om je lichaam in vorm te brengen, is een uniek systeem van reken strekoefeningen dat meer dan negentig jaar geleden door Joseph H. Pilates werd ontwikkeld. Dit zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Het verenigt lichaam en geest en creëert een meer gestroomlijnd uiterlijk.

In een periode waarin de fitnessindustrie over zichzelf struikelt om nieuwe, innovatieve trends in het leven te roepen, onderscheidt de Pilates-methode, die al meer dan negentig jaar succes heeft, zich als een beproefde en betrouwbare formule van wijsheid en gegarandeerde resultaten. Pilates werd ontwikkeld voor het creëren van een gezond lichaam, een gezonde geest en een gezond leven en sluit aan bij de tegenwoordige aandacht voor de kerngedachte van balans.

In de afgelopen vijf jaar heeft de mind/body-trend een enorme vlucht genomen ten gevolge van een nieuw bewustzijn en een diepe ontevredenheid mer de resultaten van moderne oefenprogramma’s. Mensen beginnen zich te realiseren hoe inefficiënt de oefeningen van de jaren tachtig waren. Misschien hebben we de mentaliteit van ‘wie mooi wil zijn, moet lijden pijn’ aangenomen, maar uiteindelijk leidde dat ertoe dat we te veel van onze kostbare vrije tijd in de sportschool doorbrachten. We worden ons er nu van bewust dat lichaamsoefening een belangrijk onderdeel van ons leven zou moeten zijn, maar dat die oefeningen ons plezier in een volledig leven moeten verhogen en er geen afbreuk aan moeten doen. Met Pilates, vooral met de training op de mac, kan de tijd die we in een sportschool of vóór een video aan oefeningen besteden, korter zijn, maar halen we toch het groorste voordeel uit een training van het hele lichaam. De

training op de mat leert ons dat het lichaam het beste en enige instrument is dat nodig is voor het bereiken van een goede lichamelijke conditie.


Anatomie Van Pilates

Het begrijpen van uw lichaam – en het bewust aanspannen van uw spieren – vormt de sleutel tot het volledig benutten van uw mogelijkheden. Anatomie van pilates geeft u een stevige basis om op voort te bouwen en uw pilatesprogramma steeds verder uit te breiden. Alle oefeningen zijn voorzien van foto’s en gedetailleerde illustraties. Bovendien staan bij elke oefening tips voor een bewuste ademhaling en een geconcentreerde, nauwkeurige uitvoering. Zo haalt u het maximale uit elke work-out!


Pauze Pilates

Verbeter je gezondheid met Pauze Pilates!

De eenvoudige oefeningen in dit boekje werken ontspannend op je rug, nek en schouders; verbeteren je lichaamshouding; verdiepen je ademhaling, stimuleren je bloedcirculatie; houden je gewrichten soepel en ontspannen je geest.

En dat alles kost maar een paar minuten per keer!

De oefeningen zijn speciaal bedoeld voor mensen die dagelijks achter een bureau of een computer zitten, maar ze kunnen ook worden gedaan bij de bushalte, in de wachtkamer, of gewoon door de dag heen, als je er even zin in hebt.


Pilates op de bal

Een stabiele kern is essentieel voor het lichamelijk welzijn. In deze nieuwe oefenmethode worden 2 effectieve workouts gecombineerd tot een eenvoudige serie oefeningen gericht op het van binnen uit opbouwen van kracht en het ontwikkelen van een sterke kern. Ht helpt u uw buik platter en strakker te maken, uw houding te verbeteren en geest en lichaam in balans te brengen. Heldere instructies en stap voor stap kleurenfoto’s verduidelijken de oefeningen.
iedereen , van beginner tot topatleet, zal deze workout met plezier uitoefenen en er de vruchten van plukken.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *