|

De top 5 van de beste boeken over glas in lood 2023

Glas in lood is een vensterraam dat bestaat uit stukken glas in loodlijsten. Glas in lood is gemaakt omdat vroeger glas uit één stuk niet te maken viel. Tegenwoordig tref je niet meer zoveel glas in lood aan zoals vroeger, waar je het nog wel veel kan treffen is in kerken en bij oude herenhuizen.

Glas is lood leent zich uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met vele kleuren en wordt tegenwoordig gezien als oude ambacht. Gelukkig is er naast de mooie glas in loodwerken zoals in de kerken ook nog veel te lezen over glas in lood.

Zoals in de 5 boeken over glas in lood op deze pagina. De boeken zijn heel divers over de geschiedenis. Over hoe je zelf glas in lood kunt maken en nog veel meer.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. De link geeft veel extra informatie over het boek, via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Hobbymax.nl

Handboek Glas – in – Lood

Handboek Glas – in – Lood. Materialen – Techniek – Toepassingen. Een steeds groter aantal mensen wordt geboeid door glas-in-lood.

Ze genieten niet alleen van de schoonheid van het glas, maar evenzeer van het scheppend ermee werken. De laatste jaren zijn er gereedschappen ontwikkeld die het werken met glas tot een vreugde maken.

Dit boek biedt een rijke verzameling glas-in-loodvoorwerpen, oplopend in moeilijkheidsgraad. De nodige technieken en handelingen worden uitgebreid uitgelegd en geïllustreerd.


Glas in lood

Wij associëren glas-in-lood met kerken en kathedralen. En inderdaad werden in de middeleeuwen de ramen van kerken en kathedralen tot kleurige openingen, die het Licht der Wereld binnenlieten. Na 1800, met het Gotisch reveil, nam de belangstelling voor de techniek weer sterk toe, wat leidde tot de grote verfijning tijdens Art Deco, Jugendstil, etc.

Door moderne architecten wordt glas-in-lood veelvuldig en heel vernieuwend toegepast. De schrijfster volgt zorgvuldig de ontwikkeling van het ambacht, vanaf het Romaans tot aan het heden. Haar betoog wordt prachtig geïllustreerd met vele foto’s, vaak paginagroot. De (moeilijk te nemen) foto’s zijn helder, duidelijk en prachtig van belichting en kleur.

Een gedetailleerde studie voor de geïntrigeerde kijker en de sterk gemotiveerde lezer.
(Biblion recensie, Jan Rijsterborgh.)


Het complete glas-in-lood boek

Het complete glas-in.lood boek behandelt elke belangrijke techniek: Inclusief loden, werken met koperfolie, brandschilderen van glas en zandstralen. Met dertien schitterende voorbeelden om zelf te maken.


Glas-In-Loodramen Maken

Glas-in-loodramen worden meestal geassocieerd met oude huizen, maar ook in nieuwe huizen kiest men steeds vaker voor glas-in-loodraam. Het warme gekleurde licht dat door zo’n raam naar binnen valt, geeft meteen sfeer in huis. Dit boek lat zien hoe zo’n raam zelf gemaakt kan worden. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe het raam wordt ontworpen, het glas gesneden, en hoe het lood wordt gelegd.


Handboek glastechnieken


Maak kennis met drie populaire glaskunststijlen: glas-in-lood, fusing en lampworking. Het Handboek glastechnieken behandelt nieuwe vaardigheden en brengt de glaskunst binnen ieders bereik. Met het juiste gereedschap, traditionele technieken en verschillende leerprojecten maak je binnenkort de mooiste glaskunst in je eigen atelier!

Het boek is bedoeld voor zowel beginners die hun eerste atelier willen inrichten en de basistechnieken willen leren, als ervaren kunstenaars die hun repertoire willen uitbreiden en hun creativiteit willen ontwikkelen door moeilijker projecten.

Cecilia Cohen helpt je bij de inrichting van je werkplek, de aanschaf van de juiste gereedschappen en materialen, het leren van de basistechnieken en de toepassing van deze nieuwe vaardigheden op originele kunstwerken.

Dit boek:

  • Biedt een kijkje in de ateliers van 18 glaskunstenaars uit de hele wereld
  • Toont de belangrijkste technieken – glas snijden, solderen, werken met de glasbrander en het gebruik van de oven – in prachtige kleurenfoto’s
  • Geeft stapsgewijs uitleg bij het maken van schitterende glaskunst zoals zonnevangers, sieraden, dozen, kralen en een caleidoscoop

Hobbymax.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *