De top 10 van de beste boeken over Chocolade en Cacao 2024
Cacao is een van de belangrijkste grondstoffen voor het maken van chocolade. Cacao is de smaak bepalende grondstof in Chocola en wordt gewonnen uit de cacaoboon. De boon is een zaad in de vrucht, de vrucht groeit direct aan de boom.
De Cacaobonen wordt verbouwd in diverse landen rond de evenaar. Belangrijke landen voor de cacao zijn Congo, Ivoorkust, Indonesië, Ghana en Honduras. In totaal zijn er meer dan 30 variëteiten die allemaal een eigen smaak hebben.
Op deze pagina lees je meer over cacao maar voornamelijk over het product Chocolade. Voor deze pagina heb ik de 10 beste boeken geselecteerd die te maken hebben met chocolade.
Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl
- Chocolade – 200 recepten met 360 stap voor stapfoto's
- Chocoladebijbel – Van black velvet-taart tot macarons en van muntbonbon tot sticky toffee pudding
- Chocolade – van cacaoboon tot chocoladereep
- Het Grote Chocolade Kookboek – met meer dan 400 Italiaanse recepten met chocolade
- I love chocolade – word een expert op chocoladegebied
- Alles over chocola
- 500 chocoladegerechten – Heerlijke Recepten Voor Groot En Klein Gebak Met Chocolade In De Hoofdrol
- De kleine Chocolade voor dummies
- Chocolaterie. – het ultieme handboek voor chocolade
- Perfecte pralines – Gold
Chocolade – 200 recepten met 360 stap voor stapfoto’s
Het boek Chocolade van Christophe Felder heeft 200 recepten en 360 foto’s die je stap voor stap de bereidingswijze laat zien.
De uitspraak chocolade een streling voor de ogen, een genot in de mond en de emotionele ervaring voor alle zintuigen is helemaal kloppend voor dit prachtig boek over chocolade.
Chocolade: warm, koud, zalig, smeuig, romig, puur, wit, krokant, glad geglazuurd, zoet, taarten, cremes, fondat, gebak, mousse, creaties, drankjes, bonbons, cake, ijs, decoractie, banket en nog veel meer.
Dit allemaal en nog veel meer vind je in dit chocolade boek. Een boek voor de liefhebber.
Chocoladebijbel – Van black velvet-taart tot macarons en van muntbonbon tot sticky toffee pudding
Chocoladebijbel is hét naslagwerk voor de chocoladeliefhebber
Met ruim 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap fotografie leer je alles over het maken van de lekkerste chocoladerecepten.
Van de bekende klassiekers zoals brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten.
Maak je eigen Mars, draai zelf chocolade-ijs, shake een chocoladecocktail, of wat dacht je van een overheerlijke chocoladesmoothie.
Kortom, Chocoladebijbel is voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber een verrassend en leerzaam naslagwerk.
- Meer dan 150 recepten met chocolade
- Heldere how-to’s en technieken
- Boordevol met weetjes over chocolade
Chocolade – van cacaoboon tot chocoladereep
170 recepten op basis van cacao
Ontdek de verrukkelijke en boeiende wereld van cacao door de ogen van meester-patissier Pierre Marcolini. Van boon tot tablet (bean to bar). Dat is de bijzondere weg die hij volgt om de geuren en smaken te onthullen van bonen van de beste cacaoplantages ter wereld.
Deze in 1995 tot wereldkampioen bekroonde chef-patisserie gunt ons een kijkje achter de schermen en leert ons alles over cacao en chocolade, van het branden en malen van cacaobonen tot het tempereren en kristalliseren van chocolade.
Hij neemt u mee op reis naar verschillende terroirs, naar tien door hem geselecteerde grand cru’s. Zijn reis beslaat een groot deel van de wereld, van Mexico en Indonesië tot Kameroen en Madagaskar.
Op basis van deze grand cru’s heeft Pierre Marcolini 170 recepten samengesteld die chocolade in al zijn hoedanigheden laten zien: als krokante reep, als zijdezachte mousse, als roomijs en saus en zelfs als jus of thee…
Ontdek deze heerlijke zoete, maar ook hartige recepten en probeer de Chocorotsjes van cacaonibs, de Truffels van pure chocolade, of verrassende lekkernijen als Chocolade-ijs met gekonfijte venkel en Sint-jakobsschelpen met chocolade…
Een indrukwekkende kennismaking met cacao en chocolade. Een overheerlijk boek verrijkt met prachtige foto’s van Marie Pierre Morel.
Het Grote Chocolade Kookboek – met meer dan 400 Italiaanse recepten met chocolade
Chocolade is wereldwijd het favoriete ingrediënt: chocoladetaart, chocoladekoekjes, chocolade op pannenkoeken, chocolade met pepertjes…alles is mogelijk.
Daarom brengen we na Het grote Nutella- kookboek, Het grote pastakookboek en Het grote Italiaanse kookboek nu ook een chocolade kookboek uit in dezelfde luxe uitvoering met foamomslag.
De recepten in dit boek zijn verdeeld in zes verschillende categorieën: desserts, taarten, koekjes, cake en gebak, chocolaatjes en bonbons, fruit met chocolade, dranken, sauzen en glazuren.
I love chocolade – word een expert op chocoladegebied
dit is chocolade, 100% chocolade
In dit boek komt u alles te weten van de populairste verwennerij ter wereld.
Ontdek hoe cacaobonen worden omgezet in chocolade, wat de belangrijkste chocolade producerende landen zijn en waarom chocolade zo verslavend is.
Lees hoe u kwaliteit kunt ontdekken en een breed scala aan smaken kunt onderscheiden, en leer hoe u uw eigen chocolade kunt maken van cacaobonen.
En geniet… van de bijzondere chocoladerecepten achter in het boek die een chocolatier waardig zijn.
Alles over chocola
Chocolade brengt geluk, troost en genot – het is simpelweg het beste voedingsmiddel ter wereld.
Als u het daarmee eens bent, is dit boek echt wat voor u. En zo niet, koop dit boek dan toch maar! Het zal uw mening over chocolade veranderen.
Lees alles over meer dan vijftig chocoladeproducenten uit de hele wereld, maak kennis met hun fantastische, heerlijke chocolade van topkwaliteit en leer de bijzonderheden ervan kennen.
Ontdek waarom cacao al bij de Maya’s en Azteken geliefd was, hoe cacaobonen geroosterd worden en wat nu precies de kwaliteit van chocolade bepaalt.
500 chocoladegerechten – Heerlijke Recepten Voor Groot En Klein Gebak Met Chocolade In De Hoofdrol
Een boek vol verrukkelijke chocoladegerechten met 500 recepten die duidelijk beschreven en makkelijk te maken zijn.
Dit boek geeft u alle informatie die u nodig hebt over technieken, keukengerei, ingrediënten en tips voor het opdienen.
In de inleiding is basisinformatie opgenomen: bereidingstechnieken, keukengerei, ingrediënten en serveertips.
Chocoladetraktaties voor elke gelegenheid: feestelijke avondjes, het lunchtrommeltje, elegante taarten en geraffineerde desserts.
Een verrassende variëteit in gerechten met chocolade in de hoofdrol, van klassieke warme puddingen tot romig ijs en de ultieme warme chocolademelk, dit is hét handboek voor chocoholics.
De kleine Chocolade voor dummies
In dit smakelijke boekje leer je alles over chocolade, de geliefde lekkernij die je zowel kunt eten als drinken.
Onderwerpen als de geschiedenis van cacao, cacao- en chocoladeproducerende landen en de verschillende soorten chocolade komen uitgebreid aan bod.
Ook krijg je een onderdompeling in de praline-cultuur en leer je chocolade te combineren met bijpassende drankjes.
Een zinnenprikkelend boekje dat je mee op reis neemt en tegelijkertijd veel praktische tips en handvatten geeft om nog meer te genieten van chocolade.
Anja Wiersma is een enthousiaste gastronoom en fijnproever. Ze organiseert workshops over eten en drinken voor professionals en geïnteresseerden.
Daarnaast is zij auteur van De kleine Thee voor Dummies en De kleine Koffie voor Dummies.
Chocolaterie. – het ultieme handboek voor chocolade
De enige échte chocoladebijbel van Meester Patissier Hidde de Brabander
In zijn allernieuwste boek Chocolaterie. deelt Meester Patissier Hidde de Brabander zijn kennis en inspiratie over een van zijn favoriete onderwerpen: chocolade.
Met duidelijke uitleg, handige stap-voor-stapfotografie en inspirerende signatuurgerechten.
Onmisbaar voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional die alles over chocolade wil leren.
Perfecte pralines – Gold
Een helder en volledig overzichtswerk met alle geheimen en tips van meesterchocolatier Jean-Pierre Wybauw In Perfecte
Pralines Gold geeft meesterchocolatier Jean-Pierre Wybauw al zijn chocoladegeheimen prijs.
Dit boek is een uitgebreid en volledig herzien overzichtswerk van alle belangrijke thema’s uit de reeks Perfecte pralines.
Hoe maak je ganache? Hoe kun je de houdbaarheid van pralines verlengen? Welke smaken combineer je het best met chocolade?
Met bijna 400 recepten, alle geïllustreerd, en ruim 500 pagina’s is dit boek een echte must have.
Een handleiding én inspiratiebron voor de ervaren vakman, maar ook de hobbykok en de chocoladelover vinden er hun gading in.