|

De top 8 van de beste boeken over Thee 2023

Over koffie wordt veel geschreven en gepraat, maar wist je dat Thee minstens zo interessant is en je ook veel meer mogelijkheden biedt als koffie. Thee kun je in feite in 2 groepen verdelen, thee dat gemaakt wordt van theebladeren afkomstig van de theeplant  Camellia sinensis en thee dat niet gemaakt is van theebladeren, dit wordt ook wel Kruidenthee genoemd. Bekende smaken van kruidenthee zijn: brandnetel thee, rooibos thee, etc.

Het hoofdbestanddeel van Thee is water. Thee wordt voornamelijk warm gedronken, hiervoor moet je het water verwarmen. Vroeger werd er water gekookt op het fornuis, tegenwoordig wordt de waterkoker het meest gebruikt. Ook zie je steeds vaker een Quooker, een kraan met gelijk warm water tot wel 100 graden Celsius. De gangbare manieren van thee maken zijn met een thee zakje, verse kruiden zoals munt, en een thee-ei waarin jij losse thee kunt doen.

Nu genoeg basis over thee, want in de boeken die ik voor je geselecteerd heb in deze top 8 vind je nog veel meer informatie over thee, zoals bijvoorbeeld de verschillende soorten en de afkomst. De boeken worden uitgebreid omschreven, om je een goed beeld te geven heb ik ook een foto en een link van Bol.com toegevoegd.

Theetuin – zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen

Zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen.

Theetuin is een gids vol met foto’s waarin het kweken, oogsten en verwerken van 40 verschillende theeplanten centraal staat.

Met die vaste planten, eenjarigen en heesters maak je van je eigen theetuin. Van bladeren, bessen en bloemen uit de tuin maak je snel en eenvoudig een geurige thee. Je kunt je eigen theemengsel samenstellen zodat je de smaak krijgt die jij graag wil hebben.

Modeste Herwig laat je ontdekken hoe je zelf de lekkerste thee maakt van verse en gedroogde tuinplanten. Je leest alles over kleurige en geurige theemelanges, smaken, kweken van planten, drogen en bewaren.

De lekkerste thee maak je zelf!


Super groen – Gezonde thee – heilzame en zuiverende thee en icetea

In het boek Gezonde thee staan heerlijke theecombinaties die je kunt maken met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten.

Thee is de meest gedronken drank ter wereld, maar de meeste mensen houden het bij een kant-en-klaarzakje thee.

Onbegrijpelijk als je heerlijke theecombinaties kunt maken met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten.

Neem nu eens zwarte thee met koriander en sinaasappelschil of salie met kruidnagel. En munt met rode klaver of kaneel met komijn.

Behalve verschillende theecombinaties vind je ook reinigende tonics in dit boek.


Passie voor thee. Cultuur, soorten, smaken, zetten, drinken, recepten en nog veel meer

Kom alles te weten over thee in het boek passie voor thee.

Louise Cheadle en Nick Kilby van Teapigs zijn de auteurs van Passie voor thee. In dit sfeervolle boek delen zij al hun kennis over thee en over verschillende theeculturen wereldwijd.

Lees de mooiste verhalen en bekijk de prachtige foto’s over het planten en telen van thee, verschillende theesmaken en allerlei leuke feitjes en weetjes over bijvoorbeeld theedrinken.

Louise en Nick delen ook nog eens 30 recepten met jou, waarbij thee een key ingredient is.

Kortom, alles over theecultuur, theesoorten, theesmaken, thee zetten, thee drinken, thee recepten en nog veel meer over thee.


De stille kracht van thee

Thee is een manier van ademen en genieten, een fijngevoeligheid van subtiele smaken.

Het lekkerste kopje thee is met zorg, aandacht en liefde bereid en geschonken, ’t liefst met vrienden gedronken.’

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter elk kopje thee schuilt 5000 jaar theecultuur!

Ann Vansteenkiste, de eerste theesommelier van de Benelux, neemt je mee naar de boeiende wereld van de thee. Ontdek alles over de vele soorten thee, het productieproces, de theeceremonies, de heilzame werking van thee.

Ann Vansteenkiste leert je hoe je het perfecte kopje thee kunt zetten, welke pot en welk water je het beste gebruikt, hoe je thee het beste bewaart en je eigen theeritueel kan starten.

De prachtige foto’s voeren je mee naar exotische landen waar de theecultuur hoogtij viert.


Het Gouden Thee Boek

Van ontbijtdrank tot digestief na een goed diner: thee geeft geur, kleur en smaak aan elk specifiek moment.

Oorspronkelijk werd thee in China gedronken vanwege zijn opwekkende uitwerking. De Arabieren voerden de thee in Europa in. Later deden de Engelsen en Nederlanders dat met speciaal daarvoor gebouwde ranke schepen.

In dit boek staat een groot aantal recepten die allemaal variaties zijn op die ene plant: thee.

Je bereidt er de meest uiteenlopende dranken mee: hete en ijskoude, opwekkende, stimulerende en extra smakelijke.

Je haalt de wereld in huis met Russische thee, Chinese thee, Schotse thee, Siberische thee en… romantische middernachtthee!

Tevens komt er in Het gouden theeboek naast thee een verscheidenheid aan lekkernijen voor die jouw in combinatie laten genieten van alle heerlijkheden die thee jou te bieden heeft.


De kleine Thee voor Dummies

Maak kennis met de wereld van thee!

In dit smakelijke boekje leer je alles over thee, de aromatische warme drank die wereldwijd zo geliefd is.

Onderwerpen als de geschiedenis van thee, theeproducerende landen en zetmethoden komen uitgebreid aan bod. Ook is er aandacht voor materiaalgebruik, het proeven van thee, theerituelen en thee in het dagelijks leven.

We nemen je mee op reis, zodat je alles te weten komt over de geheimen van de theewereld.

Anja Wiersma is theesommelier. Ze verzorgt theetrainingen voor professionals en geïnteresseerden.


I love Thee – ervaar de beste theeën van de wereld

Ontdek de kunst van het perfecte theezetten en leer hoe je als professional thee kunt proeven.

Dompel jezelf figuurlijk onder in de thee en breng uw passie naar nieuwe hoogten.

Leer hoe de theeplant, het terroir, de theeproducerende gebieden, het oogsten en het mengen van invloed zijn op de smaak en de kwaliteit van de thee.

Inclusief een hoofdstuk over kruidentisanes en meer dan 100 recepten uit de hele wereld.


Puur thee – Telen – zetten – experimenteren – drinken

Thee wordt bij ons alsmaar populairder, een tendens die aangewakkerd wordt door onze groeiende bewustwording van wat we consumeren en onze toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl.

Welke thee drink ik het best op welk moment van de dag? Waar komen de verschillende soorten thee vandaan? Waarop moet ik letten bij het zetten van thee, wat zijn de gevolgen voor de smaak en wat zijn de gezondheidseffecten van thee?

Theesommelier Veerle Stoffels leidt je rond in de wereld van thee. Van de noeste arbeid die aan je kop thee vooraf gaat en eeuwenoude tradities tot het brede aanbod van theesoorten.

Dit boek nodigt je ook uit om zelf te experimenteren met iceteas, theecocktails en desserten op basis van thee. Samen met diverse suggesties voor foodpairing verrast Puur Thee zowel de leek als de liefhebber.

Kombucha zelf maken

Kombucha is een sprankelende, gefermenteerde thee vol probiotica en antioxidanten. Het drankje was 2000 jaar geleden al bekend in China en werd vanwege zijn gezondheidsvoordelen de ’thee van de onsterfelijkheid’ genoemd. Tegenwoordig wint kombucha ook bij ons steeds meer aan populariteit als gezond, natuurlijk tonicum. Je brouwt deze speciale thee gemakkelijk thuis, met als belangrijkste ingrediënt een cultuur van goede bacteriën.

Je kunt bovendien heerlijke smaken toevoegen met fruit, groenten of kruiden. Zo maak je zelf de kombucha die perfect bij jou past! In dit boek geeft Louise Avery, eigenares van de minikombuchabrouwerij Lois & The Living Teas, je een inleiding tot kombucha en tot het brouwproces. Daarnaast deelt ze 25 van haar beproefde recepten, waarmee je zelf aan de slag kunt.


Thee – De nuchtere neef van wijn

Thee – de warme drank die gemaakt wordt door infusie van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis – wordt al eeuwenlang overal ter wereld gedronken. Maar wist je dat thee ook ideaal combineert met eten?

Dit boek, zowel Nederlands- als Engelstalig beschikbaar, geeft alle informatie over thee en de mogelijkheden ervan. Naast de theesoorten en de ideale manier om thee te zetten, komt ook het belang van het juiste water voorbij en leer je hoe je thee het beste kunt proeven.

De overeenkomsten en verschillen tussen thee en wijn worden behandeld, je leert welke thee past bij welk gerecht en waarom, en je vindt ook veel tips, handige foefjes en infographics. Bovendien bevat het boek talloze recepten – waarvan een groot deel met thee als ingrediënt. Het is dus eigenlijk een handboek en kookboek in één.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *