|

De top 10 van de leukste Engelse kinderboeken 2023

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw kinderen Engelse kinderboeken lezen, omdat de kinderen meertalig zijn opgevoed met o.a. Engels, om Engels te leren of omdat ze de verhalen in het Engels leuke of spannender vinden.

Als je een idee hebt wel Engelse kinderboeken geschikt kunnen zijn, dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen. Hier vind je de 10 leukste Engelse kinderboeken. De kinderboeken die wij geselecteerd hebben voor deze top 10 zijn heel divers en voor verschillende kinderen. Van voorleesboeken tot spannende tiener verhalen (12+).

Om je een goed beeld te geven van de boeken is er naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

BoekenBoeken

Alices Adventures In Wonderland

In deze feestelijke editie wordt het prachtige en klassieke verhaal van Alices in Wonderland verteld. Dee editie ziet er niet alleen prachtig uit maar heeft ook vele extra´s zoals een quiz, een woordzoeker en een woordenlijst.

Het verhaal gaat over Alice een meisje dat een wit konijn achterna gaat en een fantastische reis beleeft door een het magische Wonderland. Het is een chaotische wereld met bijzondere en vreemde figuren waar ze dwaze avonturen mee beleeft.


Nessie The Loch Ness Monster

Miljoenen jaren geleden was het noordelijke deel van Schotland een apart eiland, tegenwoordig behoort dit gedeelte tot het vaste land van Schotland. De prehistorische zeemonsters haastten zich om te ontsnappen … allemaal behalve Nessie!

In dit prachtige kinderboek wordt er mee verteld over de legende Nessie op een leuke humoristische manier. Het boek is zeer geschikt om voor te lezen voor de jongere kinderen maar ook ideaal voor de beginnende lezer van de Engelse taal. De teksten zijn kort en eenvoudig.

Het boekje is ook zeer geschikt als je op vakantie gaat met kinderen naar Schotland.


Harry Potter boxset (1-7)

Harry Potter is bij de meeste mensen wel bekend, het zijn ook één van de mest gelezen boeken ook in het Nederlands. Naast boeken zijn er ook diverse films ontwikkeld en uitgebracht. De echte Harry Potter vinden de Engelse boeken leuker dan de Nederlandstalige Harry Potter boeken.

Wil jij alle boeken van Harry Potter? Dan is deze box echt iets voor jouw. De boeken worden geleverd in een luxe variant in een mooie box voor een aantrekkelijke prijs.


The BFG

In Nederland is het goed uit gebracht als de GVR (De grote vriendelijke reus). Hoewel mensen niet geloven in reuzen wordt Sophie tijdens een nacht door een reus uit bed gerukt. Gelukkig is de reus een vriendelijke reus. Samen gaat de BFG Big Friendly Giant en Sophie op pad om de reuzen die mensen willen eten tegen te houden.


The Gruffalo

Een muis maakt een wandeling door een donker bos en komt allemaal hongerige dieren tegen waaronder een vos, een uil, een slang en een Grufallo. De slimme muis weet zich goed uit de problemen te praten tot hij de Grufallo tegen komt.

Een prachtig verhaal met mooie illustraties, het boek is niet voor niets miljoenen keren verkocht.


A Whole New World

Wat gebeurde er als Aladdin nooit de lamp had gevonden, dit lees je in de donkere en gedurfde hervertelling van het bekende sprookje Aladdin. Dezelfde hoofdrolspelers maar een totaal ander verhaal. Een aanrader voor de Disney en sprookjes fans, pas wel op met het lezen van het verhaal je zult Aladdin nooit meer op dezelfde manier bekijken als voor het lezen van het boek.


Gravity Falls: Lost Legends

Gravity Falls: Lost Legends is een verzameling van 4 nieuwe vreemde verhalen uit het slaperige stdje Garvity Falls.

Het eerste verhaal, Face It, gaat over Pacifica die een monster oproept dat Mabels gezicht steelt. Het tweede verhaal, Comix Up, gaat over Stan die vast komt te zitten in een stripwereld. In Don’t Dimension It wordt Mabel meegesleurd in een multiversum vol met veel verschillende Mabels. En in Pines Brothers: The Jersey Devil’s in the Details proberen een jonge Stan en Ford een bovennatuurlijke juwelendief te vangen.


Little Prince

Het boek The little Prince is een novelle die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Het is het beroemdste werk van Antoine de Saint-Exupéry.

Door de diepgang is het boek ook zeer geschikt voor volwassenen, maar ook leuk om uit oor te lezen voor de jongste kinderen.


Fantastic Beasts and Where to Find Them

Een boek voor de Harry Potter en de Fantasy fan. Het boek is prachtig geillustreerd en gaat over Fantatische beesten en waar ze te vinden zijn. Dit boek is een speciale editie en volledig in kleur. Een echte aanrader.


Jip and Janneke – two kids from Holland

De bekendste buurkindjes van Nederland Jip en Janneke zijn ook in het Engels uitgebracht. Een prachtige manier om kinderen met de Engels taal in aanraking te brengen. de bekende en geliefde avonturen en verhalen voor te lezen in het Engels.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *