Maar eerst ving ik een monster – Tjibbe Veldkamp (boek recensie)

Het prentenboek: ¨Maar eerst ving ik een monster¨ is niet zomaar een prentenboek. Een bijzonder verhaal waar zowel het kind als de ouder zich in herkent. Dit boek is geschreven door Tjibbe Veldkamp. Tjibbe Veldkamp schrijver van prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans en is winnaar van verschillende prijzen.

Het boek ¨Maar eerst ving ik een monster¨ is uitgebracht in januari 2020 en is in januari 2022 verkozen als winnaar van de prijs: prentenboek van het jaar 2022. Op deze pagina uitgebreid beschreven en je leest een uitgebreid recensie van het boek. Ook vind je hier veel informatie over de auteur Tjibbe Veldkamp.

Boek beschrijving: Maar eerst ving ik een monster

Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het.

Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook samen te lezen is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren.

Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.

Boek specificatie:

 • Titel: Maar eerst ving ik een monster
 • Auteur: Tjibbe Veldkamp
 • Illustrator: Kees de Boer
 • Uitgeverij: Lemniscaat
 • Bindwijze: Hardcover
 • Druk: Eerste druk
 • Aantal Pagina´s: 32 pagina´s
 • Verschijningsdatum: Januari 2022
 • EAN / ISBN: 9789047708520
 • Genre: Prentenboek
 • Leeftijd: 4 tot 6 jaar.

De Auteur: Tjibbe Veltkamp

Tjibbe Veldkamp geboren in 1962 studeerde psychologie in Groningen. Tjibbe werd wetenschapper. Na een suggestie en het lezen van het kinderboek ¨Het marsepeinen varkentje¨ van Russel Hoban, Wist Tjibbe dat hij ook kinderboeken wilde aan schrijven. In 1992 verscheen zijn eerste boek: Een ober van niks. De illustraties in dit boek werden gemaakt door Philip Hopman. Philip Hopman is samen met Kees de Boer en Wouter Tulp de illustrators waar Tjibbe Veldkamp het meest mee samenwerkt.

Van 1993 tot 2000 schreef Tjibbe voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is Tjibbe Veldkamp fulltime schrijver en vertaler. In totaal heeft Tjibbe meer dan 50 boeken geschreven of vertaald. Voor zijn werk heeft hij diverse prijzen en aanbevelingen ontvangen. Zoals de Pluim van de maand, Het prentenboek van het jaar en de Zilveren Griffels.

De bekendste boeken zijn de prentenboeken is de serie Agent en Boef. in 2011 schreef Tjibbe Veldkamp het kinderboeken weekgeschenk ¨Bert en Bart redden de wereld¨

Tjibbe Veldkamp heeft voornamelijk prentenboeken gemaakt, zijn prenten gaan over het algemeen over jongetje en dieren. De personages beleven spannende avonturen of zijn erg ondeugend. De boeken voor jongeren hebben hebben meestal jongens als hoofdpersonage. De jongens zijn net een beetje anders dan de andere kinderen. Deze boeken gaan in de meeste gevallen over vriendschap, zwangerschap, dood en verliefdheid.


Boek recensie: Maar eerst ving ik een monster

Het prenten boek: Maar eerst ving ik een monster is een origineel verhaal over het slapen gaan. Het leuke van het verhaal is dat zowel de ouders als de kinderen zich zullen herkennen in het verhaal. Het boek is leuk om voor te lezen maar ook zeer geschikt om samen te lezen.

Het verhaal heeft vele vriendelijke fantasierijke monsters en aan het einde zit een leuke verrassende twist. Als je dit boek eenmaal hebt voorgelezen, is de kans groot dat je dit boek regelmatig voor moet lezen en het boek blijft leuk.

Naast het leuke verhaal is het boek aangevuld met prachtige illustraties zoals je dat ook gewend bent bij de boeken van Tjibbe Veldkamp. In de tekeningen gebeurt zoveel dat de kinderen niet gekeken raken en steeds weer iets nieuws ontdekken.

Het boek is leuk voor je eigen kinderen maar ook een super leuk cadeau. Naast de normale versie heb je ook een prentenboek met een vingerpop. Dit maakt het extra leuk en zorgt voor veel interactie tussen jou en je kind. Het boek is geschikt voor zowel meisjes als jongens.


Vergelijkbare berichten