Boek Recensie: TLV Vegan van Jigal Krant 2023

Niet alleen is het vegetarisch eten populair geworden maar dit geldt ook voor het vegan eten. Vegan is het eten van plantaardige producten denk hierbij aan: groenten, fruit, noten, zaden kruiden, en planten en wordt steeds populairder. Vaak wordt er gedacht dat de gerechten eentonig en saai zijn maar het TLV Vegan boek bewijst het tegendeel.

Op deze pagina lees je alles over het TLV vegan kookboek van Jigal Krant + de boek recensie. Je leest niet alleen alles over het boek, maar ook over de auteur Jigal Krant.


Boek beschrijving

Na zijn prijswinnende kookboek TLV komt Jigal Krant met een verrassend vervolg. Met de geestdrift en humor die we van hem gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing. TLV Vegan is een kookboek, leesboek en een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv is uitgegroeid tot de vegan capital of the world.

In TLV Vegan zijn koningsoesterzwammen koningsoesterzwammen en geen vegan pulled pork en zijn cashewnoten cashewnoten en geen vegan camembert. Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden komen het best tot hun recht als ze gewoon zichzelf mogen zijn. Ze schitteren in 101 recepten om van te watertanden (die welhaast ongemerkt vegan zijn).

TLV Vegan prikkelt en daagt uit, maar is nooit belerend of dwingend. De sprekende beelden van Vincent van den Hoogen brengen je in vervoering en in gedachten naar de vrolijkste stad op aarde.

Boek specificatie

  • Auteur: Jigal Krant
  • Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
  • Bindwijze: Hardcover
  • Druk: Eerste
  • Aantal Pagina’s: 448
  • Taal: Nederland
  • Uitgebracht: november 2021
  • EAN / ISBN: 9789038806754

Auteur: Jigal Krant

Jigal Krant is geboren in Bussum in 1973, en woont tegenwoordig in Amsterdam en Tel Aviv. Van beroep is Jigal, journalist, kok en schrijver. hij werd bekend bij het grote publiek met zijn boek TLV – recepten en verhalen uit Tel Aviv. Dit boek werd bekroond met Het Gouden Kookboek 2018.

Jigal groeide op in een orthodox-joods gezin. Na het behalen van zijn VWO-diploma studeerde hij een jaar in Israël op een Jesjiva en Jigal Krant studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Onder het pseudoniem “Jiggle” speelde hij in de band Flemming. Jigal speelde gitaar en harmonium en componeerde nummers, waaronder Starry Night (2001). Na twee albums hield de band op met bestaan.

Sinds 2005 is Jigal Krant verslaggever bij BNR Nieuwsradio. Van 2011 tot 2015 maakte hij reportages voor het Radio 5-programma De kunst van het luisteren.

Voor de Joodse Omroep maakte Jigal Krant de televisieserie De Koosjere Hamvraag, over de dilemma’s en tegenstrijdigheden in de joodse keuken. Sinds 2012 schrijft Krant een tweewekelijkse column in het Nieuw Israëlietisch Weekblad.

In 2018 verscheen Jigal Krants eerste kookboek TLV – Recepten en verhalen uit Tel Aviv. De opvolger van dit boek verscheen in 2019 “TLV – De culinaire stadsgids” In deze reisgids deelt Krant zijn geheime adresjes en persoonlijke favorieten in Tel Aviv.

Sinds 2018 is Jigal Krant vaste kok in het televisieprogramma Koffietijd, waar hij vegetarisch en veganistische kookt. Jigal leverde ook een bijdrage aan het kookboek Made by Koffietijd.

In November 2021 verscheen zijn kook- en leesboek TLV Vegan – Land zonder melk en honing.

Boekrecensie: TLV Vegan

TLV Vegan is een heel ander soort kookboek dat je gewend bent, uiteraard staan er recepten in met een duidelijke uitleg en alles wat er bij komt kijken zoals de benodigdheden en de ingrediënten. Maar het kookboek verteld ook een verhaal over het eten en Tel Aviv.. Jigal Krant de auteur van het boek verteld de verhalen op een leuke en humoristische manier. Dit wordt aangevuld met mooie foto’s.

De gerechten en recepten in het boek zijn op basis van plantaardige producten. (zonder vlees, vis, zuivel, kaas en honing) Vaak wordt er gedacht bij vegan eten aan saaie gerechten met groente maar dit zeker niet het geval bij de recepten van Jigal Krant in het boek TLV vegan. De gerechten zijn lekker en uitdagend.

De gerechten zijn eenvoudig te bereiden en je maakt kennis met leuke en verrassende combinaties die je wellicht anders niet snel op tafel had gezet. zoals spruitjes met druif.

Wat veel mensen misschien niet weten is dat in Israël het vegan koken en het eten ervan al zeer goed vertegenwoordigd en met vegan kookboeken zoals deze gaan we in Nederland ook zeker vaker vegan koken en eten. Dit kookboek is een echte aanrader als je verrassende en uitdagende gerechten wil eten uit een andere keuken die volledige Vegan zijn.

Wil je ook af en toe een stukje vlees, vis of zuivel dan kun je ook één van de andere boeken van Jigal Krant proberen. Jigal Krant misschien niet de bekendste kok van Nederland maar qua smaken die hij op tafel zet zit hij zeker bij te top.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *